reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Marta - żartujesz?? ... przecież maszj uz czesc nowych dokumentów to przeciez nie moga tak zwlekać...a nie możesz sama się w kadrach upomnieć delikatnie o umowe w kontekscie nowych dokumentów które juz otrzymałas? :confused2:

reklama
Lori księgowa u nas to jest pożal Boże, w moim wieku i po resocjalizacji :/ jest nie miła, pytałam to mówiła że nie wie kiedy bo trzeba znów badania załatwić i bhp. Oj już nie wiem :/
Może po prostu ją podejdę i zapytam czy ta obecna umowa jest ważna bo potrzebuję dołączyć ją do dokumentów kredytowych :confused2:

martaSx- od kad dowiedzialas sie o ciazy musisz niezwlocznie poinformowac o tym pracodwawce takie przepisy :)

Joweg teoretycznie wiem o ciąży ja praktycznie lekarz jeszcze nie potwierdził idę w środę dopiero :) zawsze mogę się dowiedzieć w 2-3 miesiącu. Nie mogę im powiedzieć bo chamy mi nie dadzą nowej umowy i co ? Oni są strasznie zawistni i mściwi :(

jak jestes w ciazy to nie moga cie wywalic proste :) ustwa o ochronie kobiet w ciazy chyba jeste nie? a wiesz jak sprawdza cie ze ich oszuklaas to bedzie jeszcze gorzej i pojda do sadu a lekarza latwo skontroluja kiedy sie dowiedzialas takie moje zdanie :)

hejka,
jestem ale mam kupę rzeczy do zrobienia więc co jakiś czas będę wpadać i podczytywać:)

dzoana ja też tak mam przed samym @, wahania nastrojów to chyba normalka u każdej z nas.
No zdaję sobie z tego sprawę, ale @ jeszcze nie ma i nie wiem teraz kiedy mam sie jej spodziewać:-(

jak jestes w ciazy to nie moga cie wywalic proste :) ustwa o ochronie kobiet w ciazy chyba jeste nie? a wiesz jak sprawdza cie ze ich oszuklaas to bedzie jeszcze gorzej i pojda do sadu a lekarza latwo skontroluja kiedy sie dowiedzialas takie moje zdanie :)
To chyba nie do końca tak jest. Lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, więc nie mogą tak po prostu zarządać wyników badań. A przecież Marta ma prawo chodzic sobie do ginekologa i nic pracodawcy do tego.

to dlaczego w przepisach stoi ze jak kobieta sie dowiaduje o ciazy to musi niezwlocznie powiadomic pracodawce ? po cos to jest chyba nie ?:D

jaweg u nas pracodawce trzeba poinformowac o ciazy conajmniej 15 tygodni przed terminem porodu. ale do tego czasu to chyba kazdy by sie zorientowal:-D

reklama
to dlaczego w przepisach stoi ze jak kobieta sie dowiaduje o ciazy to musi niezwlocznie powiadomic pracodawce ? po cos to jest chyba nie ?:D
Mogłabyś mi podać przepis w kodeksie pracy? Pytam się z ciekawości, bo nie mogę tego znaleźć. Poza tym bardziej mi chodzi o to, że jak pracodawca udowodni, że pracownica wiedziała, że jest w ciąży od jakiegos tam czasu? Może taką informację podać jedynie sama zainteresowana ( powtierdza, że wie o ciąży od dnia tego i tego) lub lekarz (który chyba potrzebuje sądowy nakaz).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry