reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Jestem i ja :D
Dziewczyny mam do Was pytanie a mianowicie:
Ostatnio moja firma zmieniła adres i szefa, ja mam umowe o prace od 2010 do 2015 roku. Teraz mamy dostac nowe umowy, a właściwie wszyscy już je dostali a ja jeszcze nie. Tydzień temu zawołała mnie księgowa, żeby podpisać papiery od nowa podanie o prace, numer konta, nip itp. I tu moje pytanie jeśli po potwierdzeniu ciąży chciałabym iść na l4 czy mogą mnie zwolnic? Czy ta moja pierwsza umowa jest prawomocna? Jak to wygląda, wiecie może ?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzoanka odstawiłam bo jakieś mam niskie temp i wydaje mi się że nic z tego nie będzie:-( może te 3 pierwsze po wzroście to od przeziębienia skoczyły a nie po owulacji??? Chociaż nie gorączkowałam.
Sama nie wiem:tak: zobaczę jutro jak jeszcze bardziej nie spadnie, tylko choć trochę wzrośnie to wezmę luteinę dalej.
Teraz mierzona temp wynosi 37,4 co się u mnie nie zdarzało - ze skrajności w skrajność.

Marta ja bym nie szła na L4 dopóki nie dostanę nowej umowy.

Ostatnia edycja:
marta pytalas juz o to przeciez :-) pisalam Ci ze zwolnic cie moga a wlasciwie nie przedluzyc umowy jak np masz umowe do konca stycznia a wtedy jestes ponizej 3 miesiaca to moga ale Ty przeciez masz umowe do 2015 wiec jak moga? nie moga juz Ci o tym pisalam Kochana.
ja czuje sie fatalnie jakas slaba mdlo i w ogole mam juz dosc czekania na @ i kurde nie wiadomo kiedy ona sie pojawi

Dzoanka odstawiłam bo jakieś mam niskie temp i wydaje mi się że nic z tego nie będzie:-( może te 3 pierwsze po wzroście to od przeziębienia skoczyły a nie po owulacji??? Chociaż nie gorączkowałam.
Sama nie wiem:tak: zobaczę jutro jak jeszcze bardziej nie spadnie, tylko choć trochę wzrośnie to wezmę luteinę dalej.
Teraz mierzona temp wynosi 37,4 co się u mnie nie zdarzało - ze skrajności w skrajność.
Tak teraz popatrzyłam, że brałaś fervex, a on działa rozgrzewająco. Może to od niego tempka Ci skoczyła. Po luteinie powinnaś mieć ładne temperaturki. A Ty masz taki jeden pik i reszta jakby nie było jeszcze owulacji:-(

Bobo wiem pytałam ale właśnie chodzi mi o tą zmianę, bo nie dostałam nowej umowy jeszcze, a tamta ma być wypowiedziana( ale wypowiedzenia też nie widziałam) i pytanie czy mogą mi tej nowej nie dać.
Dzona powiedzieli że nowa na starych zasadach.

chciałabym na l4 iść i nie wiem co robić czy czekać aż mi dadzą nową czy mogę już teraz.

Brałam w poprzedniego dnia popołudniu ten fervex, ale nie miałam gorączki jak mierzyłam normalnie temperaturę.
Następnego dnia też wysoko a już nic nie brałam.
Dlatego już nie wiem co i jak mam myśleć na ten temat i przestałam brać lutkę:tak:

Ostatnia edycja:
Marta, ja bym poczekała do czasu otrzymania nowej umowy. Zaraz wyjme kodeks i sprawdzę:-)
Roza, mi właśnie o to chodzi, że tempka skoczyła Ci po wzięciu fervexu, tak?

reklama
Też czekałaby:tak:mna nową umowę, a później na L4

Dzoana ta druga wyższa tak wysoka jest od leku powinnamją zaznaczycz jiako zaburzoną chyba, ale już ta 3 normalnie dobrze cułam się i nic już nie brałam.

Ostatnia edycja:
Do góry