reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

zzagubiona muszę zaopatrzyć się w coś takiego :-) podeślij jakiegoś linka do detektora :)
Lorelain my przytulaliśmy się z mężem 12 godzin po pozytywnym teście owu :) czy trafiliśmy w owu i jest Igor :-) mam koleżankę, która ma dziewczynkę ( obecnie 26 tydz) i ona przytulała się zaraz po miesiączce do 10 dnia, przy cyklach 28-10 - czyli w sumie 4 dni przed owu !!! więc jak dla mnie ta strategia się sprawdza.

viola czyli będziesz liczyła od 28 tyg. :-)
w sumie mój młody ma 16 cm, toż to takie małe, że dziwię się, że w ogóle czuje :)

reklama
laleczki moje latam sikac jak glupia chyba sie przeziebilam moj maz nawet mnie pyta co tak latam sama zauwazylam . co moge wziac? w ciazy nie jestem!

Witjacie :)

Ale jestem do tyłu :)

Niewiele zapamiętałam, więc gratuluję tym z Was, którym się udało i nadal trzymam kciuki za resztę (w tym za siebie ;))

Mój mężulo wyjechał na dwa dni z naszym psem, mam cały dom dla siebie i nudzę się niemiłosiernie :)

bobo wygrzej się dobrze :-) zamiast stringów - reformy. Ja zawsze robiłam sobie nasiadówkę z rumianku... poleconą mi przez zwykłego internistę... miałam takie problemy jako nastolatka. Ale nie wiem czy są teraz inne sposoby.

kurde sama nie wiem co mi. nie pije az tyle zeby tak lastac co chwila do wc. no masakra jakas. nigy nie musialam skorzystac z toalety jak szlismy np na zakupy a teraz koniecznie musze isc. nie piecze mnie ani nic mi nie jest jak sikam.

bobo czasem tak jest. Ciepła kąpiel lub prysznic, do łóżeczka... Może to zwykłe przewianie, przeziębienie.Jak nic nie swędzi i nie piecze.

BOBO lyknij sobie ze 3 wit c dzisiaj a jutro 3x 1 :-)

Lorelain je bede robila usg genetyczne u mojej pani doktor ale prywatnie za 120zl bo te usg w poradni to sprzet z epoki kamienia lupanego. A na kase tez moglabym zrobic ale w szpitalu na polnej. Wiec jak maz mialby wziasc urlop i stracic dniowke to wole jechac i zaplacic i nie czekac godzinami. A swoja droga jestem spokojna ze wszystko bedzie dobrze ale zrobie te badanie. Ty to jestes szalona kobieta z tymi suwaczkami hi hi :-D:-D:-D

Bobo albo jednak fasolka :-D

bietka no bede musiala cos na to poradzic bo zwariowac idzie. a jak sie wysikam to wydaje mi sie mi sie znow chce hihi
losiczko bardzo bym sie cieszyla jakby to byla fasola ale niestety nie jej nie ma nie tym razem

Ostatnia edycja:
no losiczka ma racje: Witamina C. Lub ogólnie jakiś ritinoscorbin.
Losiczka czemu robisz usg genetyczne ??? kaazli Ci, czy sama chcesz ??? będziesz do tego robiła krew ???

reklama
bietka mnie lekarz dał ok 28 tyg ciąży taką kartę ruchów dziecka i tam sobie zaznaczałam ile dziecko wykonało ruchów przez godzinę , bo tak kazał zaznaczać , i Kazda z nas napewno dostanie taką kartę :)

Znalazłam takie coś :)

Zaleca się obserwację i liczenie ruchów płodu, ponieważ jego aktywność świadczy o jego dobrostanie. Można rozpocząć liczenie w okolicach 28.-30. tygodnia ciąży. Obserwacje dobrze jest prowadzić co najmniej godzinę. Zdrowy płód powinien wykonać co najmniej 10 ruchów w czasie krótszym niż 2 godziny. Dobrze jest liczyć zawsze o tej samej porze. Warto też wybrać porę, w której dziecko rusza się najczęściej. Jeśli nie uzyskamy sugerowanego wyniku, należy podjąć próbę stymulacji. Zmienić pozycję, zastosować bodźce dotykowe, dźwiękowe czy świetlne. Trzeba brać pod uwagę fakt, że może w czasie, w którym zaplanowane jest liczenie, dziecko postanowiło uciąć drzemkę, stąd konieczność bodźcowania płodu. Jeśli jednak stymulacja nie przyniesie efektu, należy się zgłosić do lekarza.
Liczenie ruchów płodu jest szczególnie zalecane w ciąży po terminie porodu.

A ja zauważyłam ze moje dziecko jest aktywne jak w pomieszczeniu jest wiecej osób , no i wiadomo głośniej, a jak jestem z Jasiem sama to moze ze 3 razy w dzien poczuje a dziś czułam co pare minut jak byliśmy u tesciowej :)może to zbieg okolicznosci nie wiem, No a musze sie dziś pochwalić bo mój maluch zrobił niezłego fikołka !!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Do góry