reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

ja mam robioną zwykłą bez obciążania - bez picia właśnie tego słodkiego krochmalu :) :-)
trochę się pomyliłam.
mam tak: glikoza jednostka SI 3,9 - norma: 4,1-5,9
glukoza jednostka tradycyjna :70- norma 71-106
po prostu pobierają mi krew na morfologię i robią TSH i glukozę przy okazji.

Jestem ciekawa, czy lekarz mi zleci ten test z obciążeniem

faktem jest, że odrzuciło mnie od słodyczy... pączki w czwartek były jedynymi słodyczami jakie zjadłam od kilkunasty tygodni. Poprostu zamist ciastek teraz jak jestem głodna podjadam kabaonosy :-)

reklama
no teraz sie zgadza hehe napewno zleci bo na czczo nic nie mowi ja na czczo mialam 78 w normie do 90 a wlasnie po glukozie 148 gdzie norma do 140 przez co teraz sie kuje 4 razy dziennie mam nadzieje ze po wizycie nie bede juz musiala tego robic bo naprawde musze sie nafutrowac by przekroczyc norme zazwyczaj mam wrecz ponizej ;p

Dziękuję dziewczyny mam nadzieję,że się szybko pozbieram.Ciężko nam wszystkim,teraz siedzę sama w domu i łzy cisną się do oczu.Staram się wtedy myśleć o moim synku w brzuszku dobrze że mam na czym skupić myśli... echhh

Ja miałam robione usg genetyczne z wyliczeniem markerów w ramach wizyty a z reszty badań genetycznych zrezygnowałam ponieważ markery wyszły idealnie a miałabym je za darmo bo mam 35 lat ale nie chciałam się stresować

bietka na test obciążeniowy glukozą dostaniesz skierowanie na pewno około 24 tyg. Ja na czczo mam dobrą glukozę a po obciążeniu już mam nie dobrą:(

A mały to mnie dzisiaj tak kopie,że szok chyba czuje że jestem smutna i mnie pociesza:) A imię chyba zostanie Antek:)

no, ostatnio już mi mówił lekarz, że będę miała przygodę z krochmalem.

zzagubiona, viola, i inne doświadczone mamusie wiem, że to Wasze drugie ciąże - ale może pamiętacie... od kiedy ruchy stają się regularne ???? ja czuje od 18-19 tyg smyranie motylka ... coraz silniejsze :) ale np. wczoraj toi chyba cały dzień spał... i zaczęłam się martwić. A dzisiaj się rusza... i już jest OK. Czy to normalne, że tak co kilka dni mogę mieć różną intensywność ruchów ???
koleżanka z pracy mówi, że regularne kopniaki - które lekarz jej kazał liczyć miała od 28 tygodnia.
czy to prawda???
przecież idzie ześwirować z tym liczeniem... tzn, jeden ruch mniej i mam się martwić ????

zzagubiona kłujesz się insuliną ???? tzn masz to samo co w I ciąży ???
viola a Ty jak sobie radzisz ze "złą" glukozą ???
podoba mi się imię Antek :)

kochana powiem ci tak w pierwszej ciazy nie mialam regularnych bo urodzilam w 25tc teraz od jakis 3 tyg wydaje mi sie ze sa regularne mala zawsze rusza sie miedzy 5 a 6 rano i 23-24 w nocy plus ruchy w ciagu dnia ktore sa zalezne od tego co zjadlam w porownaniu do pierwszej ciazy to sa bardzo regularne i co wiecej mocniejsze bo od 2 tyg po brzuchu juz je widac i maz czuje w pierwszej ciazy tego nie bylo ja tez slyszalam ze dopiero 28 tc trzeba zaczac liczyc ruchy, wiec kochana to normalne ze malenstwa nie wyczuwasz codziennie napewno czesto sie rusza ja tez nie czuje wszystkich ruchow a uswiadomil mi to dopiero tetektor tetna bo czesto mam tak ze namierzam mala znajde ja i po chwili musze znowu szukac bo tetno ucieklo a ja nie czuje ze przekrecila sie :-)

liczyc nie powiem ci na jakich zasadach bo sama zapewno sie dowiem dopiero 28 lutego od gina hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzięki zzagubiona
czasem myślę, że można ześwirować... w ciąży :-)
czekasz aż minie 12 tyg.. jest super, potem 2 m-ce spokoju i zaczyna kopać... i takie wariatki, jak np. ja będą się martwić, czy kopie za mało, czy za dużo :) i tak do 40 tyg. jak Bóg pozwoli :zawstydzona/y:
no ale mam jeszcze 8 tygodni... do regularności i też zapewne lekarz mi powie...

Zagubiona - pamiętasz może jak to było u ciebie z przytulankami na dziewczynke? .... robiliscie jakies kroki na dziewczynke czy chybił trafił ... był seks w owu czy tylko przed?

reklama
Gosiu no widzisz coś jej urosło i jest on,ale najważniejsze że zdrowy i że dowiedziałam się teraz a nie przy porodzie.

bietka
a więc odstawiłam wszelkie cukry,białe pieczywo, smażone pieczone mięsa.W poniedziałek idę do diabetologa i zobaczymy co powie.
Co do ruchów to pytałam teraz we wtorek lekarza bo właśnie miewałam dni kiedy ich nie czułam i lekarz powiedział,że to normalne bo mały ma jeszcze sporo miejsca i zależy jak się ułoży. Od 1 marca mam liczyć ruchy 2x dziennie po godzinie.

Do góry