reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Tak Ilonka bromka brałam, ja miałam półroczną kurację, najpierw brałam po pół tabletki, bo on nieżle może wpłynąć na samopoczucie. Po pół roku badania i było już ok i dostałam tylko luteinę od 15-26 dc i zaskoczyliśmy odrazu:-)
biedna:zawstydzona/y: ale naprawdę to nie koniec świata, początki są najgorsze,nie pamiętam tylko czy podczas brania leku można się starać ale chyba tak. Będzie dobrze.

reklama
laleczki moje zalamaalam sie :-( bo teraz tak sobie obliczylam ze moze moje cykle sa takie jak po poronieniu czyli co 39 dni. no i weszlam na neta obliczyc dni plodne i wyszlo mi ze w tych dniach chyba przytulanek nie bylo :-( kurde jakbym wiedziala :wściekła/y:

Karolinka - ja ci chętnie pomoge cos wymyslic :) ... a moze cos bardziej oryginalnego bys chciala? ... ja uwielbiam piec ciasta to cos Ci zaproponuje :)

Karolinka a moze zrobić ta zupke strogonofa co??????? podawałam przepis ostatnio, naprawde pyszna zupa, treściwa przede wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
drugie danie może po prostu kup schab , pokrój na grubsze plastry, posól, popierz, posyp czosnkiem w proszku potem obtocz mąką i podsmaż lekko z cebulką , do gara te schabowe zalać wodą i tym tłuszczem i dusić do miękkości a potem w innym karczku zrób sos (gotowy w proszku ) i połącz ten sos ze schabem , no i do tego ziemniaczki , schabowe polane tym sosem , a sałatkę do tego polecam - Kapusta pekińska pokrojona , a do tego osobno w miseczce duży naturalny jogurt , ogórej starty na tarce i ze 2 ząbki czosnku, i to potem sie na talerzu polewa na pekińską :) a ciacho to moze szarloptka albo na zimo serniczek :)

Roza dziękuję, ona tez bierze pól tabletki i czasem wymiotuje i jest bardzo senna, szkoda mi jej, bo tak bym chciała jej pomóc, ona biedna ok 10 miesiecy starała sie , nie miała owi itd, dopiero poszła do mojego gina i on jej zrobił badanie i dał bromka, starają sie ciągle ale widze jak ona jest ciągle smutna tymi niepowodzeniami, mam nadzieje ze szybko i ona zaskoczy !!!!!!!!!
bobo no wiem co czujesz , tym bardziej ze teraz cykl bedzie chyba stracony bo wyjazd Cię czeka no ale następny cykl juz bedzie udany :)

Ostatnia edycja:
z ciasta to ja proponuje jabłecznik pod pierzynką :-)

jak wy tak z tym lasem to może masz jakies ususzone grzybki? ... jesli tak to ja bym zrobila cos z grzybami...albo pyszna zupa grzybowa, jesli nie to zamiast swykłej zupy to jakis krem, albo sos grzybowy hmm ja nadal mysle i kombinuje :)

a lubicie szpinak? ... może na przystawkę pierożki ze szpinakiem i ricottą?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny- jesteście kochane!!!
Musimy tylko uwzględnić dwie opcje:
1. zupka ma być lekka, a nie syta, bardziej na zasadzie kremu jakiegoś (rosołek z kluseczką laną- jest pyszny ale nie na proszony obiad zwłaszcza z moja mamą która rosół uważa za świętość)
2. mięska bym chciała jakieś oryginalne i nie standardowe- mam udka w miodzie i chyba cosik z jagnięciny- chyba roladki ;) no i nie wiem co jeszcze- bo ja to lubię po kawałku ale różne- do wyboru
3. musicie wziąć też pod uwagę to, że w piątek jeszcze będą teściowie, a przy nich nie mam możliwości się wepchnąć do kuchni, bo nie lubię czegoś robić jak mi kto na ręce patrzy, więc mam sobotnie przepołudnie, bo mąż do pracy jedzie i wróci ok 13.30 a na 14tą rodzice moi. :) i boję się, że nie dam rady się ogarnąć. ;)

Na kolację na szczęście już mam wszystko tylko jakiejś sałatki mi brakuje. :)

Lori, Ilonka- dwać mi tu przepisy- bo ja pamiętajcie średnia kucharka jestem ;)

Ilonka no z tym, bromkiem to ostrożnie trzeba:-D, tez parę razy miałam przeboje.
Ale jeśli dawkuje dobrze, to może przyczyna inna - no wiesz chociażby nastawienie psychiczne:-( podejście do tego. Oj trudne to wszystko.

Karolina ha ha, no w takim wypadku...., nie możesz "podpaść":-D

Karolinka - a może na przystawke Gacpachio podane z fetą i grzankami? ... no albo po prostu zupa warzywna , tyle że podana w postaci kremu z grzankami?

reklama
na danie główne może limonkowa pierś z kurczaka z tymiankiem :-)

Karolinka - z tą polędwiczką to chyba do Ilonki było pytanie tak ?

Ostatnia edycja:
Do góry