reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Roszpunka bo u mnie nowa bardzo wypasiona duuuuuuza przychodnia , a poza tym gin pracuje w szpitalu ma prywatny tez gabinen no i teraz na nfz wiec pewnie dlatego tak późno no ale zawsze jak tam jestem wieczorem to jest mnóstwo ludzi do innych lekarzy !!!!!!
Ja tez juz bym chciała wiedziec ,a tak to ciagle sie łudzę i mówie do brzucha jako do córeczki ehhhhhh, ale chyba to za piekne aby było mozliwe abym miała ta córunie mała :-(
co do usg to mam na kazdej wizycie a tez słyszałam ze tylko 3 sie robi, mnie sie wydaje ze potem juz nie bedzie na kazdej wizycie, bo jak sie bedzie czuło ruchy itd to pewnie lekarz bedzie tylko szyjke sprawdzac a teraz na poczatku to ciagle usg,ja miałam przez brzuch ostatnio juz :)

Ilonka to w sumie masz fajnie, że na każdej wizycie usg, u mnie też na nfz jest zupełnie inaczej, jest badanie a potem skierowanie na usg, przy czym ostatnio powiedziała mi gin., że nie mam co iść na genetyczne do nich, bo mają za słaby sprzęt, przynajmniej uczciwie, więc nie będę się martwić i sobie prywatnie myknę :)

Karolina ja miałam usg już trzy razy, raz z przymusu, oj, ale serduszka nigdy nie słyszałam, widziałam, ale nie słyszałam, niektórzy lekarze nie chcą dawać serdszka przed 12 tyg., nie pamiętam czemu, chyba chodzi o jakiś fale (?) w każdym razie mi wystarczy widok jak pulsuje :)

jutro chcę sie umówić na genetyczne i mam pytanko czy ono wystarczy 2d? chyba nie ma co się porywać przy okazji na 3d w tak wczesnej ciąży, jak Wy miełyście?

W zeszłym tygodniu też miałam przez brzuch, ale to prywatnie u innego lekarza. A tam gdzie chodzę jest tak beznadziejnie, że moja lekarka ma w gabinecie tylko to dopochwowe, a na to właściwe usg, takie z dużym ekranem chodzi się do drugiej lekarki. Na wizytę do jednej do jednych drzwi, a na usg do drugiej drzwi obok. Tyle że ostatnio ta druga też mi dopochwowe zrobiła:-p

Ja też nie słyszałam serduszka, ale widziałam jak pulsuje.:happy2:

lorelain, jutro zobaczysz piękną fasoleczkę i serdunio. może zdjęcie z usg dostaniesz. powodzenia:happy:
No to ja już na prawdę zmykam. Dobranoc:blink:

Ostatnia edycja:
o jakoś dziwnie macie dziewczyny !!!!! ja tez nie słyszałam serduszka tylko widziałam jak pikało !! moze jutro da posłuchac :)
Lori no to ja bede trzymam kciuki, o ile nie bede jeszcze spac,hehe :) jak coś to przez sen :)
Polisia genetyczne na normalnym 2d gin zobaczy i wymierzy a na to takie 3 czy 4d to idz ale za jakiś czas jak maluszek bedzie wiekszy :) Ja bym chciała isc jeszcze przed 20 tyg na 3 albo 4 d :) bo do tej pory zwykłe same,, niby chciałam isc wcześniej prywatnie ale daje szanse mojego ginkowi podglądnąć maluszka, jak nie zobaczy to pójde za 2 tyg prywatnie do innego :)

Roszpunka DOBRANOC :)

Ostatnia edycja:
KatyB - pisałam magisterkę z wirusów wątroby ;) Póki co w ogóle się nie nakręcaj, tylko zrób badania. Nie myśl, że czymś sie zaraziłaś itd - nie o to mi chodziło, chciałam tylko Ci wyjaśnić po co masz dalsze badania. To kwestia sprawdzenia co sprawia, że wątroba szaleje. Twoje wyniki są tylko lekko podwyższone, przy zapaleniach wątroby, które wywołują wirusy, zwykle są to wyniki w tysiącach, więc spokojnie zrób badania i poczekaj na wyniki i wizytę u lekarza.

reklama
Hej dziewczyny!!

Chcialabym, zebyscie kogos poznaly ;)

Ja po pierwszym usg :) wszystko pieknie, Fasolinka ma 7mm czyli odpowiada dokladnie moim 6tyg 3d :D
Widzielismy tez na ekranie pulsujace serduszko :)
Najpierw mialam robione usg przez brzuch, i pani juz mowila, ze chyba widzi serduszko, ale jeszcze zrobila mi dopochwowe, zeby sie upewnic i stwierdzila, ze wszystko jak na ten wiek ciazy wyglada perfekcyjnie, zarodek osadzony w prawidlowym miejscu, prawidlowy rozmiar, pulsujace serduszko

a oto Ktosiek:

Załączniki

• IMG_1403.jpg
    IMG_1403.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_1402.jpg
    IMG_1402.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_1400.jpg
    IMG_1400.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 26
Do góry