reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Ilonka, Tylko dlatego tak wcześnie mam tego lekarza, bo chodzę do przychodni. Prywatnie też miałabym wieczorem. Ciekawa jestem czy będzie Jula/Zosia u ciebie:blink: Ja to nawet nie wiem czy będę miała USG zrobione w środę, więc może się okazać, że dalej będę żyła w nieświadomości.

Lorelain, nie słyszałam nigdy nic o szkodliwości usg...

Ostatnia edycja:
reklama
marta 3 lata w ciazy nie bedziesz wiec jak maja Cie zwolnic? zwolnic moga w wypadku jak np masz umowe do konca styczna a koncem stycznia jestes w 2 miesiacu ciazy to wtedy moga cie zwolnic. nie moga zwolnic kobiety powyzej 3 miesiaca ciazy niezaleznie od tresci umowy. jesli jest ona na czas okreslony to automatycznie zostaje przedluzona do dnia porodu.

Marta Sx gratuluje ci z calego serducha:tak: ....ale masz piekny prezent dla m na Walentynki:-D....bo chyba wczesniej nie gratulowalam :sorry2:
Katrina poszlam na badanie krwi bo po problemach z zajciem i zlecila mi cala liste
poprostu wyszly zawyzone wyniki....teraz mam kolejne do zrobienia i znow na wyniki 10 dni uff....:zawstydzona/y:
Anisiaj skad ty masz taka wiedze:szok: ja sie szczepilam na WZW typu B nie wiem skad ewentualnie moglbym sie zarazic ...cholesterol mam podwyzszony ....a moze tutaj ma cos do tego ze ostatnio pochlaniach mase slodyczy????:sorry2:

hej jestem, ale kurcze tyle piszecie że caraz dłużej przed kompem siedze...w pracy też i niedługo mi oczy wysiądą:-(
ja dziś zakupiłam nowy zapas tych czułych testów i jutro dalej sikam:rofl2::-D wiem świr ze mnie ale czuję taką potrzebę w tym cyklu. Przez 3 ostatnie nie zdązyłam nawet pomysleć o sikaniu bo mnie wredna @ zawsze zaskoczyła wieć teraz sobie odbijam.

joweg ja chcę synka tak bardzo!!!!!nie wiem o co chodzi?? W ogóle mnie do dziewczynki nie ciagnie...

marta gratuluję jeszcze raz a mężem się nie przejmuj ... może się przestarszył ale na paewno mu przejdzie.

bobo
dalej trzymam kciuki.

karolina
ale ty się zamartwisza, jesteś normalnie jakaś masochistką :-D daj sobie na luz bo zwariuszjesz. A co do dobrego jedzonka to ten przepis jest fajny, szybki i super smaczny. Co prawda tylko kurczak ale i tak polecam:
Kurczak w cieście francuskim czyli cudo nad cudami

tylko ja nie daję pieczarek ani cebuli a za to zawiajam pierś w szynkę włoską srrano albo prosciutto albo jakakolwiek będzie szynka włoska. One są drogie ale wsytarczy tylko po jednym plaserku na pierś. Powinno być bardzo cieniutko pokrojona. No i w ser żółty. Mi to bardzo smakuje:))

katy ja to się w ogóle nie znam na tych wynikach. Ale masz jeszcze wizytę?

kurcze nie pamiętam już co miałam napisać

Daję teraz mojemu m żeby zajał się moim biednym kompem więc nie wiem czy dzis jeszcze do was wpadnę:((
Jakby co to do jutra.

Jane na razie mam isc na kolejna krew i czekac znow 10 dni na wynik:zawstydzona/y: a jak juz bedzie wynik to wtedy mam sie umowic:tak:

Ja uciekam spać mi się chce że szok, jutro niestety do roboty idę więc do zobaczenia ok. 18, będę o Was myśleć i dalej trzymać kciuki :tak:
dobrej i spokojnej nocy Wam życzę i dziękuję, że mnie wspieracie :*

Roszpunka ale ja tez chodzę na NFZ :) tyle ze mój gin przyjmuje własnie wieczorami niestety ale cóż, strasznie sie cieszę ze otworzyli ta nową przychodnię bo tak to bym musiała chodzić prywatanie a tak to super lekarz pracuje w szpitalu ( jest ordynatorem) pomógł mi jak widac po suwaczku także trzyma sie jego :) a dlaczego nie wiesz czy bedziesz miec USG ????? mysle ze tam bo ja mam na kazdej wizycie a tez nfz !!!!!!! no bo juz bys pewnie chciała wiedziec czy bedzie synek czy córa :)

Ilonka,takie usg na nfz podobno należy się tylko 3 razy podczas całej ciąży, no chyba że coś jest nie tak. Ale mimo to ta moja lekarka robiła mi za każdym razem, tyle że dopochwowe. Więc nie wiem czy teraz też mi zrobi czy nie. Pewnie że chciałabym wiedzieć, mogłabym już mówić do Maleństwa po imieniu :-) Obojętnie co będzie, byle zdrowe było.
Jak oglądam i czytam o tych chorych dzieciaczkach to strasznie mi ich szkoda. I ich rodziców też.
Dziwnie ten twój lekarz przyjmuje... U mnie w mieście to po południu tylko prywatnie. Jutro zajrzę wieczorem zobaczyć co tam w brzuszku nosisz:tak:
A teraz idę się wykąpać i nasmarować, bo strasznie mam skórę przesuszoną, aż szczypie. Do jutra.

Ostatnia edycja:
reklama
roszpunka - a kiedy masz teraz najbliższa wizyte?

ilonka - do lekarza ide na 8 rano, ale potem jedziemy na "dolomity" na narty wiec wejdę na forum prawdopodobnie dopiero wieczorem, no chyba że zdążę zaraz po wizycie trzy słowa skrobnąć

Do góry