reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
anna2102- ja tez tak chce !!!! jak tylko urodze jedno zaraz bede sie starac o drugie :) chyba ze dostane blizniaki albo torjaczki to torche odpoczne :)

joweg- niestety nasze społeczeństwo ciągle zmusza nas jednak do tego by choć przez ułamek sekundy przemknęło nam strachliwe: co ludzie powiedzą? by póxniej szybko strącić tą myśl jak kroplę z gałązki, ale jednak nie potrafimy sie odciąć od tego całkowicie.
Ja też mam to niby w nosie, ale wściekam się gdy ktoś próbuje mnie oceniać i zbulwersowany pyta dlaczego tak szybko. Co go to obchodzi? To nasze życie, nasze szczęście. Tak ustaliliśmy, tak zdecydowaliśmy, tak nam Bóg obdarzył i co komu do tego- nie rozumiem.

Losiczko- jeśli Twoi synowie choć w 1 % są podobni do Ciebie i maja takie podejście do życia to mogę być teściową ich wszystkich ;)))

karolina-powiem ci ze jestem katoliczka wierzaca ,ale np postawy kosciola nei rozumiem w sprawie in vitro nie podoba mi sie to :( ale ja nie mam innej szansy na dzeicko i te ktore podchodza co ivf to ich ostatnie szanse a kosciol tego nie rozumie i kaze sie modlic i plodnosc i takie tam to torche za malo :( jak dla mnie :(

Karolina dokładnie tak jak mówisz... A zawsze znajdzie się ktoś kto negatywnie skomentuje, kto zrobiłby coś inaczej itp itd a to nasze życie i nasze decyzje ;-) A tak poza tym to jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził!! :-D
A najgorsze jest to: Co ludzie powiedzą?? A najczęściej komentują Ci co mają sporo za uszami, alby zagłuszyć swoje sumienie, chcą udowodnić, że są lepsi od innych...

Ostatnia edycja:
anna to nasikaj i bedziesz wszystko wiedziec :-) a objawy fasolkowe jakies masz ?
Póki co staramy sie dopiero od ponad tygodnia wiec chyba za wczesnie na objawy. Niby jakby tak liczyc to owulacje w tym czasie miec powinnam. Póki co jest mi troche niedobrze i nie mam apetytu. ale to z pewnoscią przez antybiotyki które musze brac :(

malami druga @ po poronieniu dostalas tak jak mialas cykle przed zajsciem w ciaze? bo ja mialam cykle 31 dniowe przed ciaza i dzis jest termin ze mam @ dostac a cos jej nie ma, fasoli tez nie bo tescioy negatywy . kurde mam nadzieje ze mi sie cykle nie wydluzyly bo i tak mialam juz dlugie i dluzdzych to ja nie chce :-(

joweg ja uważam tak samo jak Ty, że niestety modlitwa czasami nie wystarcza... Zresztą ja nie jestem tak znowu praktykująca...

A co do ludzi, to jak byłam młodsza, to się przejmowałam wszystkim, ale teraz wychodzę z założenia,że moje życie to moje życie i nic nikomu do tego...

reklama
Dziewczynki staram sie jak moge z calych sil dobrze ich wychowac . Starsi juz poszli na swoje. Wysokie chlopaki Mati troche zagubiony ale nadrabia gadaniem he he Domino ambitny pracowity . Kubula rzuca wzszystkich na kolana swoja dojrzaloscia a Szymus taki mamisynek nic tylko mama i nadal twierdzi ze nie chce rodzenstwa tylko kroliczka ha ha :-):-):-) A wczoraj Szymus wkurzyl sie na brata i przyszedl do taty i mowi ze ma brzydkiego brata na co maz mowi sie trudno moze ten najmniejszy bedzie ladniejszy he he . Narazie w naszym domu rozmawiamy o kolejnym synku ale kazdy z nas w serduszku mysli o coreczce. Wole sie milo zaskoczyc niz rozczarowac he he . A zreszta najwazniejsze zeby wszystko bylo ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A chlopaki moje sa kochane serducho wielkie maja po mamie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! he he

Do góry