reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

witam Was, właśnie wstałam. Robię sobie kawkę i trochę poczytam co tu naskrobałyście. Brzuszek mnie boli od wczoraj z prawej strony nie wiem czy to dobrze abym sobie nie wmawiała :(
A co do prawka to ja mam właśnie poprawkę 22 marca drugą, bo pierwszą oblałam :/

Katy ja też robię taką sałatkę z zupek chińskich. Makaron kruszę i zalewam go bulionem z kostki rosołowej, tyle żeby napęczniał, dodaję do tego piersi z kurczaka ugotowane ( ale jak nie mam to daje szynkę pokrojoną w plasterki), ogórki konserwowe, kukurydza i jajka  no i majonez pycha i nie daje żadnych przypraw bo bulion jest.
Dzona super te staniki może M mi sprezentuje na walentynki He He He

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dzięwczyny!
Jestem i ja po przebojach pt kolejny dzień mrozu. Wczoraj jak mąż poszedł sprawdzić stan oleju z aucie to chyba niechcący przełączył na gaz, no i dzisiaj rano przy -18 oczywiście nie odpalił. Obudzil teścia i próbowali mnie zapchnąć, ale masakra- nie dało rady. W końcu wziął drugi samochód i mnie zaciągnął. Samochód odpalił niemal od razu. ;) Szyby w środku zamarzły, więc nie widziałam, że coś mi pokazuje, jak siedziałam w środku to nie słyszałam też czy coś mówi, więc jak wrzasnął, że najechałam na linkę holowniczą to się wystraszyłam. Do pracy dojechaliśmy przed czasem...

Katy- a z jakiej okazji ta impreza, bo chyba nie doczytałam? ;)

Jane- a może warto troszkę przystopować z tym sportem?

Bobo- ja trzymam kciuki ;)))

Lorelain- ja w branży ogólnie logistycznej- transport i magazynowanie, a nie produkcja jak Ty.
Ja tam wychodzę z założenia, że w każdej pracy prędzej czy później robi się jakoś nerwowo i nieprzyjemnie. ;) W jednych prędzej, w innych później, więc czasem nie warto tak pochopnie zmieniać. No chyba, że dla kasy i naprawdę warunki diametralnie poprawić. Tylko później wyłazi coś innego. I tak w kołko...

Zagubiona- a dlaczego wędzonych ryb nie można i owoców morza?

Ja salatkę z makaronów robię jeszcze inaczej... Makaron kruszę i zostawiam w miseczce- nie zalewam. Dodaję tylko tą ostrą przyprawę, ale ważne by zupka była jakaś kurczakowa. Dodaję pomidora, ogórka, cebulkę, czosnek i majonez. Mieszam i odstawiam do zmięknięcia makaronu. Później trzeba dolożyć zazwyczaj troszkę majonezu, bo makaron go wciąga ;)

Katrinka- no ja rzeczywiście nie mam żadnych objawów. Aż mnie to zaskakuje. Nawet cycuchy mnie przestały boleć. Dzisiaj bolał mnie brzuch- nie żadne tam skurcze ani nic- po prostu pobolewał, ale szybko sobie zdałam sprawę, że dawno nie byłam w toalecie, więc muszę dzisiaj koniecznie sobie zaparzyć siemię lniane ;)

Ochotę na pączki też mi zrobilyście- nie ma co ;)))

Niemozliwe
nie ma mnie kilka godzinek a tu prosze rozmowy do rana hehehe

Lori mama udana hehehe ale ze nie załapała ze dzidzie usmiałam sie :-D
Karolinko widzisz w pracy nie tak źle ,są jeszcze ludzie co rozumieją i doceniają :tak:
Witam nową Agę ;-)
Jane carrbonare tez uwielbiam hihi a i jak cos to mam pyszny przepis na makaron z łososiem w sosie smietanowo cytrynowym mmmmmmpyyycha :-D

ilonka ja pomidorowa tez mam taką swoją z przecieru ,zapraszam hehehe i Ty i wieloryb ?????dobre sobie hehehehe

a ja dzis zasmarkana przez tą pracę :wściekła/y:
i wiedzie co..........nie wiem o co chodzi ale ,wczoraj sie przytulalismy i po @ ani sladu nie było,a po przytulankach jak poszłam siusiu zaczełam krwawic :-( i tak całą noc az wkładka była mokra :-( a dzis rano od 4 brzuch tak 4cm ponizej pepka i troche w prawo,ale to nie jajnik napewno i sie zmarwiłam bo nigdy tak nie miałam :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Dziendoberek dziewczynki:-)

Znowu mrozik brrr..... na szczescie maz zaprowadza malego do szkoly a od poniedzialku ferie z jednej strony sie ciesze z drugiej nie zabardzo bo bedzie w domu sajgon he he.
A u mnie od wczoraj nudnosci no i dobrze przynajmniej wiem ze okruszek ma sie dobrze (taka mam nadzieje ) do wizyty jeszcze troche ale juz blizej niz dalej.

Ja nie mam ochoty ani na slodkie ani na ostre a najbardziej sie ciesze ze ogorki mnie nie ciagna bo z chlopakami zajadalam sie od samego poczatku ciazy. Wiem ze to nie ma znaczenia ale malutka szansa na corcie moze jest.
Ilonko Roszpunko zapomnialyscie chyba kto jeszcze pragnie tej corki :-(

Ale jaja beda jak wszystkie bedziecie mialy corki a ja synka :-D:-D:-D no nie zdziwilabym sie wogole he he.

MILEGO DNIA

KAROLCIU GRATULUJE 9
:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Losiczko- do wizyty już bardzo niedługo, więc szybko zleci. A z Okruszkiem wszystko jest w porządku- zobaczysz. ;)
Nie jest powiedziane, że będzie chłopak ;) Okaże się za 7,5 miesiąca. Ale z tego co kojarzę to Ty dietę zmieniłaś i organizm zakwasiłaś, nie? Jeszcze troszkę i będziesz mogła test z sody zrobić :)
Trzymam kciuki za córcie dla Was wszystkich.

Dzien dobry dziewuszki :-)
Malami moze poprostu to jeszcze bylo plamienie pookresowe ja tak z regoly mam ze okres potem 1 dzien suszy i kolejny jeszcze plamienie

Karolcia w sobote robimy potrojna imprezke , szwarga urodziny, moje i mojego chrzesniaka :tak:

Co do salatki to pozniej sie dowiem czy nasz przepis sie rozni czy nie ;-)

katy to nie sałatka tylko taki makaron penne na ciepło a do tego łosoś podsmażony i dodana starta skórka z cytryny i sok i śmietana i to wszystko na ciepło a poxniej polać makaronik mmmmm

i to nie plamienie tylko juz krwawienie :wściekła/y: a do tego zawsze @ była max 5 dni,

Ostatnia edycja:
Dzień dobry widze że do późnej nocy piszecie i od wczesnego ranka zaczynacie:-)Ja też teraz jak wstaje i mam chwile to odrazu wchodze na bb,tyle się tutaj dzieje że szkoda choć na chwile od kompa odchodzić:happy2: Jane- ja codziennie od kilku miesiecy mam 37 tempke rano i wieczorem a jaka powinna być?na co ty zażywasz luteine?Ja zażywam tylko kwas foliowy

Hej...
wiedziałam, że u mnie beznadziejny cykl...
@ przyszła prędzej...
a żeby było śmieszniej nie miałam/nie mam żadnych objawów @ ani maniakalnych...
cycki nie bolą brzuch lekko kuł wieczorem...
beznadzieja...
już nie mam siły...
i nie piszcie, że staranka są przyjemne bo ja nigdy nie byłam maniakiem sexu i takie staranka co 2 dzień czy codziennie sa ponad moje potrzeby...
mam mega wqrw gorzej niż jakbym ujrzała 1 kreskę...
łapy opadają...

MalaMi łączę się w bólu :( na tym samym gównianym wózku jedziemy

reklama
Malami mi chodzilo o ta salatke co pisalysmy z zupek chinskich;-)...ale twoj przepis sobie wykozystam na moj obiadek :tak::-)
A masz mozliwosc zadzwonienia do gina po porade????
Losiczka ja chyba tez zaczynam dolaczac do waszego grona córciowych :-D.....coraz bardziej marze o coreczce :sorry2:
Justynka ja mialam takie bezobjawowe @ do ciazy ktora sie zakonczyla laparoskopia a pozniej to juz sie zaczal sajgon :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry