reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
karolcia a czym ci się tak naraził szanowny małżonek?

ja w co raz większym stresie. za godzinę kończę pracę i idę na wizytę. staram się spokojnie podchodzic a i tak nerwy mnie biorą. mam nadzieje że będzie ok

agnes- qrcze ja to się nic a nic nie denerwowałam przed wizytą, bo nie zdążyłam nawet, a wiem że jest to niepotrzebne, bo wszystko będzie dobrze i jutro od samego rana będziesz skakać pod sufit dzieląc się z nami dobrą nowiną.

a gdzie Ilonka? dzisiaj się chyba nie pojawiła ;)

a mój mąż.... zapowiada się, że następny weekend spędzimy sami ze sobą, bo teściowie i siostra wyjeżdżają. Tak się cieszyłam na myśł o ugotowaniu pysznego nietłustego obiadku na ostro, upieke jakies ciasto i będe leniuchować z nogami w górze, ale mój mąż oznajmił, że on sobie wymyślił by zaprosić gości- jego kumpla z żoną i dzieciakami. Ja ich naprawdę lubię, ale qrcze mamy tak mało siebie dla siebie, że nie wyobrażam sobie stać pół dnia nad garami, a później udawać że mnie bawią ich żarty i opowieści ile to mój mąż w czasach młodości miał przygód milosnych itp. Poza tym są głośni i wręcz krzyczą przy każdym zdaniu, no i palą a jak znam mojego męża to wykazać się będzie chciał gestem i pozwoli palić przy stole :((( nawet nie wiem jak mu powiedzieć, że nie mam ochoty na gości i wolałabym spędzić czas tylko znim, więc chyba będę cały tydzień ten i następny baaardzo zmęczona i będe się baaardzo źle czuła.... :((( Tylko teraz idziemy na imprezę, więc mi się kłamstwo nie uda, a jak mój mąż się uprze to zaprosi ich już w tym tygodniu lub w ten weekend ;((( No i co mam robić!!! RATUNKU!!!!

Witajcie

a ja się przeziębiłam, zwolniłam się z pracy o 10 tej i dopiero teraz wstałam. Ogólnie to nic mi nie jest tylko mam katar i ogólne osłabienie organizmu, z początku pomyślałam, że a nuż to fasolinka ale chyba jednak nie... Jutro ide do lekarza na 8 masakra, zmieniłam rodzinnego, ale jak tak zaszłam to lata 80 te nadal tam funkcjonują masakra. A jeszcze muszę dzwonić do mojej przełożonej że mnie jutro nie będzie... nie lubię tego. Ona ma charakter zimnej, wrednej małpy.

marto mnie na przeziębienie pomogły hektolitry herbaty z miodem i cytryną oraz wkrojonym korzeniem imbiru ;)
ponadto do wszystkiego czosnek, bo ja i tak uwielbiam, ale czosnek.... jest najlepszym naturalnym antybiotykiem, więc wiesz...

Karola nie pozwól absolutnie palić przy sobie.Ja otwarcie bym powiedziała o co chodzi. U mnie by zadziałało ale nie znam Twojego męża. Tak czy siak absolutnie nie pozwalam palić w domu...NIKOMU!!!!!!!! Wszysy zresztą wiedzą jaki mam stosunek do palenia/palczy:wściekła/y:

A co do herbaty z cytryną to przy takiej mieszance powstaje cytrynian glinu, który z łatwością przyswajamy i odkłada się w tkankach np. w mózgu, wątrobie uszkadzając je, powodując późniejsze choroby. Aluminium znajdujące się w samej herbacie nie szkodzi, bo go nie przyswajamy, dopiero po połączeniu z cytryną. Z kolei nadmiar cytryny powoduje np. nadwrażliwość zębów:cool:

Ostatnia edycja:
Karola ja wierze ze uda ci sie namowic meza zeby nikogo nie zapraszac, m zrozumie wkoncu jak to tak mozna sprzeciwiac sie brzuchatce i to jeszcze swojej;-) a co do palenia w domu to u nas nawet tesciowa musi co chcwile wychodzic na dwor, mimo iz u siebie w domu pali wszedzie, nawet jak my przylecimy w odwiedziny, co oczywiscie strasznie mnie wkurza ale w koncu to ich dom:wściekła/y:

witam sie dopiero teraz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z grubsza przeczytałam co tam naskrobałyście kochaniutkie !!!!!!!!!!
Karolinka miło ze zauważyłaś ze mnie nie ma ale ten uśmiech na koncu zadania świadczy ze chyba dobrze CI było beze mnie hihi :sorry: a tu pech, Ilonka sie pojawiła :zawstydzona/y: :-p co do palenia to Ja myslę ze Twój mąz nie pozwoli im palić przy Tobie,- jestem tego pewna , a jak tak to przez łeb i tyle :-D

PIĄTECZKA, MOJE GRATULACJĘ SŁONECZKO !!!!!!!!!!!!!!! KURCZE ALE SIE WSZYSTKO PIEKNIE UKŁADA !!!!!!!!!!!!!!!!!! NAPRAWDE SZCZĘŚLIWY TEN WĄTEK
DBAJ O SIEBIE A RACZEJ O WAS :) STRASZNIE SIE CIESZĘ Z TWOJEGO SZCZĘSCIA :)

zagubiona piękne CI wychodza te ubranka:)

wybaczcie ze tylko tyle napisałam , ze nie każdej z osobna,
nie było mnie bo mi wczoraj padł zasilacz do kompa , pożyczyłam od rodziców, na czas aż mi nowy nie przyjdzie, także teraz znów bede na bieżąco :)

reklama
karolina najlepiej z nim porozmawiaj.
ja jestem już w domu ale zaraz zmykam spotkać się z koleżankami.
Wieczorkiem pewnie jeszcze do was zaglądnę:)
agnes daj znać jak tylko możesz jak wizyta.
piąteczka super te koszulki. Też bym taką kupiła tylko nie mam gdzie zamówić żeby niespodzianka była:-( może coś wykombinuję??

Do góry