reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Ilonka - podoba mi się najbardziej ta z misiem i spodniami w kratkę, ale ja tez juz nie chce z takim motywem...mam jedną z dwoma pieskami i jej nie lubię bo czuje sie w niej jak dziecko ... a fajne pizdzami są w tchibo Przyjemna bielizna dla Niej i dla Niego ... ja puki co pizdzam nie szukam bo mam wmiare luzne wszystkie i duzo koszulek na ramiaczkach takich dłuzszych za tyłek, ale na pewno kupie cos luznego wygodnego juz na wiosne ... spodnie fajne ciążowe mam po ciąży z Matusiem z H&M całe czarny z ozdobnymi guziczkami po boku.

wstępnie takei coś upatrzyłam
Bluza - tunika z kaprurem ciążowa bombka !!! (2092569901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BE! Ciążowa bluzka LOVE prezent WALENTYNKI 36-38 (2087242149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
**LaJciKowe spodnie dresowe 'S' Ekstra Jakość** (2070413131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lubie różne koszule w kratke może w H&M upoluję jakieś ciążowe ... noi parę fajnych bluzeczek mam po ostatniej ciąży

rzecz którą bym chciała jeszcze zrobić w tej ciąży a ostatnio tego nie zrobiłam to profesjonalna sesja zdjęciowa :tak:

ja mam taki wózek http://www.sklep-smile.pl/wozki-dzieciece/wozki-wielofunkcyjne/peg-perego-pliko-p3-modular.html

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was poweekendowo. Wczoraj wróciłam z weekendu w hotelu, który m wykupił jeszcze jesienią. Mimo tego mrozu było bardzo fajnie. Hotel nowiutki, wszystko czyste i świeże:happy:

Dziś byłam u nowego lekarza żeby dostać L4. Zaciągnęłam m ze mną, nie poszedł dziś do pracy:-p Ale w końcu zobaczył jak jego potomek fika i drapie się po główce hihi:-D Według pomiaru główki termin porodu zgadza się z poprzednim usg:happy:

karolinka, słonko, ładniusie te sukienki, aż chciałoby się jeszcze raz ślub brać.
agnes, śliczna ta koronkowa góra:tak:

bobofrutek, czy ten ból cycocha to przypadkiem nie fasolkowy???:-)

piąteczko, cieszę się bardzo, że m wraca do formy i już w domu jest. biedactwo, mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie i cię nie wykończy.

ilonka, mi brzuch wylazł w przeciągu paru dni dosłownie. wcześniej jak pisałam, że nie mam, to miałam tylko taki mały wystający na dole, a później powędrował w górę i urósł jak szalony:szok::-D

lorelain, ja podjęłam ostateczną decyzję i od jutra mam L4!!!! boję się tylko jak to powiem dyrektorowi:-(

ilonka, fajne te spodnie. A powiedzcie mi jaki stanik kupić??? Te które mam są już za małe i zastanawiam się czy warto kupić jakiś większy, taki do karmienia czy na razie normalny????

Ja też muszę się wybrać do H&M na jakieś małe zakupki.

Co do zakupów dla dziecka to też łóżeczko dostaniemy. Z wózkiem będzie największy problem, ale jeszcze jest czas żeby o tym pomyśleć. Wymarzyłam sobie tą bujaczkę z Fisher Pricea i to też będzie duży koszt. FISHER PRICE Huśtawka Kołyska na prąd ZEN + aku (2082731519) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no roszpunka ale ty to juz jestes w 14 tygodniu to ja w tym czasie to na pewno bede na l4 hehe a ja to dopiero 7 tydzien zaczne :sorry:
fajny ten bujaczek, ale on strasznie mało praktyczny :tak: ... lepszy jest mniejszy bo jest bardziej mobilny ... wtedy to nawet do kibla to dziekco zaciągniesz... ja się kąpałam a on leżał pod wanną :laugh2:

edit:
ja akurat miałam leżaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18kg-t4145-i2097558755.html a potem przerzucilismy się na takie krzesełko http://allegro.pl/chicco-krzeselko-do-karmienia-polly-2w1-wys-24h-i2077209492.html..wzór safari

swoją drogą to minęły 4 lata a jakoś nic się nie zmieniło...nawet wzory nadal są te same :confused2:

Ostatnia edycja:
Witacje,

ja powinnam dzisiaj testować, ale biorąc pod uwagę mj mega niski progesteron z 22 dc, nie mam nadziei. Pewnie nie było owu, więc czekam łaskawie na @, żeby zacząć mierzyć. O ile znowu nie pojawi się po 60 dc...

W temacie sukien - uwielbiam ten temat. Ja miałam lekką, delikatną, bo warunek był taki, żebym mogła szaleć całą noc. I czułam się w niej bajecznie ;)

Moja suknia (tylko modelka denna;)) Reese - by Maggie Sottero

edit: wow, ale sięmój suwaczek zakręcił z tym testowaniem...dołująco dosyć

Ostatnia edycja:
Roszpunka nasza mala uwielbiala zwykly lezaczek- bujaczek z fishera szczegolnie jak mama szla na silownie a ona w ryyyk to tatus szybko ja uspokajal bujajac w lezaczku, potem wpadlismy na pomysl zeby kupic wlasnie podobna hustawke przynajmniej nie trzeba by bujac recznie, ale nasze dzieciatko sie jej balo nie mam pojecia czemu........ probowalismy ja przezwyczaic do niej przez miesiac ale wkoncu musielismy sprzedac za pol ceny

lorealain - nie przyszła, ale ja też chyba na nią nie czekałam. nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam, ale po odstawieniu pigułek miałam @ co 60 dni, a ostatnio od 25.08 aż do 6.01. więc nie czekam...cycochy bolą mnie przeogromnie co noc, więc czekam na @. progesteron miałam tak beznadziejny, że na nic nie liczę. No może na niepokalane poczęcie ;P

lorelain, też fajny, ale ja chcę taki elektryczny który się buja sam. poza tym gra melodyjki i w niektórych modelach te wiszące zabawki są ruchome. akurat ten co pokazałam ma ściągany leżaczek i też można go zanieść ze sobą gdziekolwiek.
scotland, jak małe się urodzi to od razu wyląduje w tej bujaczce, więc myślę, że przywyknie.
rozumiem twoje obawy co do tego L4. Poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie aż 9 tc się skończy, wtedy będziesz spokojniejsza. A z twoją fasolą na bank będzie wszystko dobrze:tak:

reklama
roszpunka to bedziesz odpoczywać super :) a powiedz mi ile dzidzia ma juz cm ??????? i nie było widać płci jeszcze?????????????? co do tego bujania to można kupić taniej a tez nie głupiego np
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA PTASZEK do 11kg (2076126867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ja własnie myslę nad zwyczajnym leżaczkiem i nad takim ale w sumie nie ma wielkiej różnicy wiec pewnie coś takiego sie weżmie :)
Lori podobają mi sie spodnie te dresowe a ta bluzeczka niebieska, te szerokie juz nie bardzo :p hhe
anisiaj trzymam kciuki mimo wszystko :)

Spodnie przerobione :) od razu lepiej wyglądają :-D

Do góry