reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Nadi pisze:
Tak, jestem w gronie jeszcze nie zafasolkowanych -starających . Mam 28 latek(oj ,ale ze mnie.........)
Jestem szczęśliwą mężatką i niestety........mamą aniołka.Moja kruszynka miala się urodzić pod koniec pażdziernika tego roku.
           Chętnie też dowiem się czegoś o Tobie Rusalko
Mam 23 lata. Również jestem szczesliwa meżatką. Staramy sie o dzidziusia trzeci cylk teraz..(chociaz mój mą ostatnio twierdził, ze to drugi..bo przecież w pierwszym mu za szybko wyjechałam...a była jeszcze koncówka płodnych dni wg wykresu:).:)no OK..moze i tak lepiej myślec ::)W poprzednim cyklu wydaje mi sie, ze wymyłam(o ile jest to mozliwe??) fasolke..bo miałam wszystkie objawy..czeste skurcze w dole od owul..większe piersi podwyz temp..pełno bialego śluzu..byłam spuchnięta w środku..Sama nie wiem, czy dobrze zauważyłam..ale to takie moje spostrzeżenie..Używałam irygatora-tantum rose a raczej chyba nie można wówczas, gdy nawet sie stara..Ten miesiac sie nie nakręcam..a wiele objawów już mogłabym pisac..jednak czas pokaze jak jest..

ankah Witaj Witaj:)!!!!!

reklama
Axxa kurcze myślałam, że przynajmnie Tobie się uda w tym miesiącu co za wstręciuchy a kysz fe niech się odpiórkuja od starających.

Testosteron ja też zrobię bo on ma wpływ na pęcherzyk tzn. na jego pękanie jak tylko wstręciucha przyjdzie i się skończy to lecę na badania. Alek przesłała mi fajnego linka z hormonami co kiedy powinno się badać powinno być w testowaniach wrześniowych

A ja, wracając do pytania sprzed kilku stron, uwielbiam jesień :) Oczywiście tę złotą polską - kocham chodzić po parku, szurać w lisciach, zbierać kasztany i magazynować je w kieszeniach płaszcza :) Przepadam za świeżymi orzechami - takimi, z których schodzi brązowa skórka :) A cieplutkie słonko, pyszne kurki w śmietanie, brudzący palce słonecznik i piękne rubinowe jabłka... Rozmarzyłam się...

Oj Esia ja też się rozmarzyłam - ja jestem dopiero w 5 tc ale mam humorki tam potrafię mężowi dopiec że aż się nie poznaję !!!Przechodze sama siebie a co to będzie później - hormony szaleją szaleją...mam nadzieję że j€ż wkrótce do mnie dołączą oczywiście Ty , moniol;ek, alek i axxa oczywiście i i nne kobietki oczekujące...A ja się czujesz?

Hi hi - ja i bez fasolki potrafię być "urocza" ;) Mąż stwierdził, że sposobem na mnie jest kazać mi za mało spać - jestem otumaniona i nieprzytomna i nie mam siły po nim "jeździć" ;) Ty przynajmniej masz świetne usprawiedliwienie :) Jak samopoczucie? Jakieś fajne zachcianki?

Zmęczona jestem tymi długaśnymi cyklami... Z resztą, suwaczki nie są do tego przystosowane - na 37 się kończą. Cykl też powinien ::)

Dopisuję się do starań lipcowych.
I z nową wiarą, spowodawaną wypłakaniem i przespaniem smutku, zabieram sie za starania.
Ja urodziłam się w lipcu i mój Michałek też, więc niech dzidzia zrobi rodzicom urodzinową niepodziankę w 2006 roku :)

Esia na razie nie mam mdłości ale zdarzają sie bóle głowy a nie chcę zatruwać maleństwa tabletkami i znoszę ból jak tylko umiem...co do zachcianek to są różne raz zajadam się ogórkami kiszonymi ( zawsze je lubiłam), papryczką w zalewie innym razem upiekłam (uwierzysz ja sama!!!- ogólnie nie mam talentu do pieczenia) biszkopcik z galaretką i owocami - 2 dni i z mężusiem zjedliśmy pychotka mniam mniam mniam... A Ty nie ociągaj sie i zafasolkuj w lipcu to jest rozkaz!!!tak mawia mój mąż jestwojskowym hahaha

Dreams aboutbaby - nie poddawaj się - wszyscy jesteśmy z Tobą!!!

reklama
Do góry