reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki...

Dzisiaj od rana byłam dziwnie niespokojna, w stanie umysłowym pt. "coś bym zjadła, ale nie wiem co...". I tak mnie to męczyło, męczyło, aż do godziny 17, kiedy poszłam do sklepu po gazetę z programem TV i tam z półki spojrzał na mnie kisiel wiśniowy krajowej firmy W.;) Jak w transie zakupiłam całe 2 torebki, dziarskim krokiem udałam się w stronę domu i tu, nawet się nie przebierając w domowe ciuchy, szybko sobie garnuszek kisielu przyrządziłam, przelałam do miseczki, a że tak biednie wyglądał samiutki, to postanowiłam sobie go czymś "okrasić". A więc na jeszcze gorący walnęłam 2 wielkie gały lodów waniliowych (pozostałość po ostatnim zachciankowym amoku :laugh:) i na to akcent kolorystyczny w postaci posypanej łyżeczki kakao Nesquik... Dziewczyny, niebo w gębie, mmmmm ;D ;D ;D Gorąco polecam :D :D :D :D

reklama
Kislu to ja sie wczoraj najadlam strasznie wiec ochota mi odeszla, a teraz zrobie chyba sobie na sniadanie twarozek ze smietanka i wszelkimi mozliwymi ziolowymi dodatkami, z koperkiem na czele :D Hmm, szkoda, ze nie mam szczypiorku, ale z cebulka tez da sie zjesc :D

Ooo, kisiel tez bym zjadla. Chyba mam taki 'instant' :)
Ja na sniadanie wpieprzylam kielbaski i do tego salatke grecka - pozostalosci z wczorajszego grilla :)
Na obiad zrobilam szaszlyki i do tego ryz - znowu bedzie wyzerka ;)

a mnie mąż obiecal placki ziemniaczane po węgiersku... ciekawe kiedy je zrobi łobuz, bo się napaliłam i chodzą za mną teraz non stop...

kupiłam wczoraj szpinak dla Piotrusia (ach, jaka ze mnie dobra matka :p)... chyba zjem w wersji wegetarianśkiej z młodymi ziemniaczkami i jajeczniczką, bo obiadu dziś wyjątkowo nie chce mi się robi - dlaczego, opowiem w dziale samopoczucie

Dziewczyny, zaraz pekne ;)
Wpieprzylam wlasnie podwojna porcje lasagne i na deser lody czekoladowo - waniliowe i calosc popilam szklanka soku pomaranczowego...Ufff. Nie moge sie ruszac, ale bylo to takie pyszniutkie, ze nie moglam sobie odmowic ;D ;D ;D

jezu wy to macie rzeczywiście zachcianki. ;Dmi juz troche przechodzi i wogóle nie mam apetytu,albo zjem cokolwiek byleby żołądek zapełnic :)

A ja mialam dzisiaj wyjatkowa zachciewajke jak na mnie - JOGURT. Normalnie nie jadam jogurtow, bo nie lubie, ani twarozkow, ani maslanek, ani kefirow - nic z tego typu rzeczy mi nie smakuje. A dzisiaj w Realu jak przechodzilam kolo stoiska z jogurtami pitnymi to az zaslablam i oczywiscie musialam sobie kupic danone malinowy do picia. Nie zdazylam ze sklepu wyjsc (zaszlam do apteki wychodzac) a jogurtu juz nie bylo... I wypilabym jeszcze...

A ja dzis wlazłam do piekarni po chleb patrze ciepłe lody..odrazu kupiłam jakos mnie na nie naleciało..przypomniały mi sie czasy dzieciństwa.. ;D

reklama
Hahaha. Ja ostatnio kupilam sobie takie 'misie' z cieplymi lodami w srodku - pierwszy raz od dluzszego czasu sie z nimi spotkalam, wiec zakupilam, ale po dwoch mnie 'zamulilo' :)
Zjadlabym cos dobrego, ale nie wiem co :)

Do góry