reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zachcianki...

Ja dzisiaj na obiadek robie karczek z grilla (elektrycznego oczywiscie) do tego ryż i salatka jakas - moze pomidorki z mozzarella i cebulka... :) milego dnia

reklama
ja zrobilam sobie kanapki ser szynka majonez pomidor ogorek pycha po15min zaczelo mi sie odbijac samym ogorkiem mam zgage i dusi mnie na zoladku nigdy wiecej surowego ogorka bleeeeeeeeee :(

Pati, ja wczoraj mialam straszna zgage, nie wiem po czym. A teraz wlasnie zjadlam sobie paroweczke cieleca i serek bialy z cebulka, pychotka :) Musze pic sok pomidorowy i buraczany, bo mam troszke za malo zelaza - wlasnie wrocilam od ginekologa.

Mieszkam w Szczyrku (poludnie, kolo Bielska-Bialej). Wszystko ok ze mna i moja ciaza, tylko mam troszke za niski poziom hemoglobiny (minimalnie) i dlatego powiedziala mi, ze powinnam pic soczek pomidorowy i jesc buraczki albo sok buraczany z tych 1-dniowych. Troszke sie tym przejelam i odrazu w drodze powrotnej zakupilam produkty :)) i wypilam hihi.

sandra witaj w klubie niedokrwistych ;) jedz dużo czerwonego mięsa (wołowiny i wieprzowiny), szpinak, buraczki...

tak z ciekawosci pytam , jak to jest miec zgage , nigdy nie mialam ( nie oznacza to , ze chce miec ) ale jak dostane to co sie wtedy dzieje ???

ja tez mialam obnizony poziom hemoglobiny dostalam zelazo , jedna tabletka co dwa dni , ale w polowie miesiaca przestalam bo bylo mi po tym niedobrze , zobaczymy jak teraz wyjda badania

Silunia, zgaga objawia sie takim pieczeniem w przelyku. Ja tez nigdy nie mialam, pierwszy raz mi sie teraz zdarzyla. A co do hemoglobiny to biore sie za siebie i wprowadzam do diety produkty o ktorych napisalyscie :)) pozdrawiam

Zgaga to moj towarzysz codzienny niestety. Mam zazwyczaj po coli, ktora lubie, a pic nie moge, po kurczaku niestety, po rybach jak juz odwaze sie zjesc bo podobno dobrze dla dziecka (ale przelamalam sie tylko dwa razy, i chyba wystarczy), czasem po piwie, a czasami to po wszystkim i nie ma znaczenia co zjem. Na zgage pomagalo zimne mleko albo zimna woda - teraz juz nic nie dziala...

reklama
silunia lepiej nie chciej wiedzieć co oznacza zgaga :laugh: tak jak napisały dziewczyny - uczucie pieczenia w przełyku, ale zanim dojdzie do pieczenia to czujesz, że jedzenie zamiast iść do żołądka wraca do góry i zatrzymuje się właśnie w przełyku. Paskudne uczucie, nie życzę nikomu. Swego czasu dopadła mnie i trzymała przez kilka dni i też nic nie pomagało. W końcu zdesperowana wysłałam męża po Rennie do apteki i co sie okazało? Zgaga jak przyszła tak sama poszła. Pewnie się przestraszyła 8) A ja na razie mam święty spokój (odpukać)

Do góry