reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Witam baaaaaaaaaaardzo dawno sie nie odzywalam , wlasciwie to zaczelam pisac jakos na poczatku ciazy, a teraz moj synek ma juz 3-mce,wiec na pewno nikt mnie nie pamieta. wiec zaczne od poczatku mam na imie Ada mam 20 lat i 3-miesiecznego synka Kacperka. Ciazy nie planowalam ale teraz jestem najszczesliwsza mamusią na swiecie :-Dmam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona;-)

witamy :tak::tak:

kurcze, mój mały łobuziak nie dał sobie wytłumaczyć że jest zmiana czasu i zaczął po nas skakać i łobuzować w łóżku już o ... 5:30 :szok:

reklama
Heloł kochane wróciłam, tylko nie wiem na jak długo :-D Komp działa, tylko znów oprogramowanie trochę za stare, no ale na razie śmiga.

Witam mamusie co się długo nie odzywały :tak: a pojawiły się ponownie.

U mnie nudy, nic nowego się nie dzieje, trochę spacerujemy i byczymy się w domu. U Bartka dziąsła jak balony napuchnięte wszystko jest gryzione, nerwy ma ogromne a zębów brak :baffled: W nocy przez ząbkowanie to budzi się non stop płacze, a ja potem chodzę niewyspana

Maxwell dużo zdrówka i kuruj się kochana
Ollcia współczuję porannej pobudki z powodu przestawienia czasu.
Bużka;-)

Hej:-)..ja już po wizycie..
U mnie mała waży 2,5 kg, wody płodowe w zaniku, szyjka skróciła się do 1,5cm, macica przygotowana na skurcze, a dzidzia też jest "przyparta" na dole do szyjki..
Ginka kazała mi dużo leżeć i nic nie robić:wściekła/y:, ale i tak powiedziała, że raczej nie donoszę do końca (miałam mieć termin na 21 listopada)..No i zero sexu:-:)-(..
Pozdrowionka;-)

Cześć :-)

Marzenka, w końcu :-D oby ząbeczki szybko wyszły Bartusiowi :tak:

Maxwell, no powiedz Marysi że jeszcze tydzień musi wytrzymać - do naszego spotkania, później może wychodzić ;-):-D

Hej
Maxwell Marysia musi jeszcze wytrzymać tydzień, no i żeby jej się nie zechciało obejrzeć koleżanek od mamy na kawce :laugh2:. Oj to by się działo :tak: U mnie Bartuś też miał być przed czasem, a wywoływali go 3 dni po terminie :sorry:tak, że do końca nie wiadomo. Ważne, żeby była zdrowa.
A my dziś ze starszym jedziemy na zakupy do Gliwic, a młodszy zostaje z babcią :-p

Hej
Maxwell Marysia musi jeszcze wytrzymać tydzień, no i żeby jej się nie zechciało obejrzeć koleżanek od mamy na kawce :laugh2:. Oj to by się działo :tak: U mnie Bartuś też miał być przed czasem, a wywoływali go 3 dni po terminie :sorry:tak, że do końca nie wiadomo. Ważne, żeby była zdrowa.
A my dziś ze starszym jedziemy na zakupy do Gliwic, a młodszy zostaje z babcią :-p
No właśnie, niech się jeszcze trochę podtuczy;-):-);-) mała..
Udanych zakupów helloweenowych:tak::-D
hahahah, właśnie to sobie wyobraziłam :-D
Ja też właśnie sobie wyobraziłam to..ale byłaby jazda:szok::-D:-D

No właśnie, niech się jeszcze trochę podtuczy;-):-);-) mała
Udanych zakupów helloweenowych:tak::-D

Już jesteśmy :-) zakupy się udały ale tylko w połowie dlatego,że starszemu kupiłam czapkę na zimę, ale kostiumu brak :eek: No cóż trzeba szukać dalej.
A ty Maxwell leżakuj sobie w domku jak najwięcej i relaksuj się kochana :tak:

Cześć Ada!!!Fajnie, że do nas dołączyłaś:-):-)..To nasze dzieciaczki będą w porównywalnym wieku, bo moja dzidzia jeszcze troszeczkę i też już będzie razem z nami:-D:-D..
no ten sam rocznik ;-)
mi od 20 t,.c skracla sie szyja trszoke lezalam w szpitalu, bralam fenoterol itd. po badaniu w 35 t.c moj gin dal mi skierowanie do szpitala bo mialam podobnie jak Ty bardzo skroconą szyjke, maly byl mocny przyparty i mialam rozwarcie na 3 palce, i co .. w szpiatlu spedzilam jeszcze 3 tyg, na usg wyszlo ze Kacperek jest malutki 2800 a urodzil sie 3500 i 54 cm :tak: w 38 t.c latalam po schodach w szpitalu jak glupia bo juz chcialam miec to za sobą, skurczy macicy na ktg nie bylo w ogole, za to mialam bóle krzyzowe, i musialam dostac kroplowke żeby coś ruszylo bo przez te bóle krzyża strasznie sie męczylam.Widzę na suwaczku że jesteś już w 36 tyg, więc już nie długo ;-)
Marzenka widzę ,że Twój maluch tez jest rocznik 2009, powiedz mi kiedy wprowadzilas pierwsze pokarmy? dodam,że ja już nie karmie piersią, poniewaz wyladowalam jakis czas temu w szpitalu bo mialam resztki po porodowe w macicy i mialam silne leki itd, i teraz lamy jest na butli, a slyszalam ze dzieci,ktore sa karmione butlą powinny mieć wczesniej rozszerzoną dietę.

Ostatnia edycja:
reklama
Adddaaa u mnie Bartek też miał mieć 3 kilo, tak wyszło na usg a miał 3850 niezły klocuszek ;-) My karmimy się jeszcze wyłącznie piersią :tak:, tak chciałam do skończenia 6 miesięcy, no i będę cokolwiek wprowadzać dopiero w tym tygodniu :sorry: Nie wiem jak to jest w przypadku dzieci karmionych sztucznie, bo mój starszak też był przez pół roku karmiony wyłącznie piersią.:happy:

Do góry