reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Zawsze mi sie wydawało, że tylko zawracam ludziom głowe moimi sprawami a oni mają własne kłopoty.
Ale co tam. Co mam dziś na głowie:
Cieszę się, że na reszcie zakończyłam sprawe wczasów. Rezerwacja zrobiona teraz pozostaje cierpliwie czekać i robić liste rzeczy do spakowania. Już zaczęłam się rozglądać za jakimś lokalizatorem dla dzieci. Najlepiej byłoby wszczepić gps w dupke i po kłopocie :-D. A to mój wybór Międzywodzie Przystań - pensjonat, kwatery prywatne, noclegi Jak wrócimy to napiszę czy warto tam jechać.
Druga sprawa to pozbycie się fotelika. Mam taki deltim grillo 0-13 naprawde wygodny, czerwony. Nie chce mi się bawić w allegro bo nie mam kartonu jak go wsadzić żeby wysłać. Zajmuje tylko miejsce w domu. A szkoda mi go bo niemal w idealnym stanie a w komisie na razie nie przyjmują.
Szukam spacerówki laski dla małej. Wybór ogramny kompletnie nie wiem co kupić. Ma być lekka (teściowa wozi) i dobrze się składać. :-(Tak więc szukam oglądam, przebieram. Ostatnio mi się jeden spodobał ale decyzji jeszcze nie ma. + okrycie zim. PAŁĄK HAUCK TRAXX CANDY PLUS PINK (569822726) - Aukcje internetowe Allegro
Prawda, że ładny :-)
Tylko wolałabym coś u nas kupić, że tak powiem od ręki.
Jest jeszcze pare innych rzeczy, które mi spać nie dają (zamiana mieszkania na większe, wysłanie teściów na urlop itp..)
Tak więc niech będzie już WIOSNA!!!! Tylko nie za szybko bo jeszcze pólbutów nie kupiłam :baffled:

reklama
Klio, dobry pomysł z tym gps-em :-D
Bardzo fajne miejsce wybrałaś na wczasy, aleee Ci zazdroszczę :zawstydzona/y:
Z tym fotelikiem to nie wiem co Ci doradzić, a może któraś z mamusiek które jeszcze nie urodziły byłaby chętna? Marzenka?
A wózek ładny :tak: Ja mam taki dwufunkcyjny, tylko się zastanawiam kiedy się przesiąść na spacerówkę. Jak to było u Was? Chciałabym w maju, Bartek będzie miał 4,5 miesiąca i nie wiem czy to nie za wcześnie :confused:

Olcia82 ja teraz mam spacerówke z x-landera to z wersji 2 w 1 i jest za ciężka. Poza tym byłaby super i nie kupowałabym innej. Jeśli chcesz maleństwo wsadzić w spacerówkę to taką nie za ciężka i jeśli znajdziesz z rozkładanym na płasko oparciem + śpiworek + przekładane rączki (byłoby dobrze) to możesz się przeprowadzać :tak:acha no i żeby sie jeszcze dobrze prowadziła.
A ja dalej nic nie kupiłam. Mąż się uparł na Maclarena ehhh...

Cześć :)
Ładnie się w końcu zrobiło. Mała szaleje z babcia na dworze. Jak zaczeła wychodzić bez wózka to teraz nie chce do niego wsiąźć. Ojj bedzie problem...
Potuptała po trawie " Co to jeeest?", potuptała po piachu "Co to jeeest?" Hehehee maluchy są takie rozkoszne.:-D

Dziś idziemy do 36 (szkoła). Kandydaci do pierwszych klas mają zebranie. Syn już nie może się doczekać. Wiecie coś o tej szkole bo ja dorastałam w innym mieście i o podstawówce na pl. Warszawskim nic nie wiem w sensie opinii.

Któraś z Was rodziła może na porodówce na Traugutta?Jestem ciekawa opinii,jak tam wszystko teraz wygląda.Moja koleżanka tam rodziła, ale jakoś bez przekonania wspominała pobyt

Witaj Katarina.
Ja rodziłam na tej porodówce, ale 4,5 roku temu i wtedy było ok. Ale z tego co się orientuję teraz to Klinika, kiedy ja rodziłam została zlikwidowana, a na jej miejsce został przeniesiony szpital z Janika :-(
Ja mam termin porodu na kwietnia i mam zamiar rodzić w Świętochłowicach, bo do szpitala z Janika nikt mnie nie zaciągnie :szok: - słyszałam fatalne opinie.

A my szalejemy z małym na dworze wczoraj była hulajnoga, a dziś będzie rowerek :-) tylko szkoda, że tak mi ciężko. No, ale rozwiązanie już coraz bliżej.:-D

Witaj Katarina :-) Ja rodziłam całkiem niedawno, ale w Tarnowskich Górach, więc Ci niestety nie pomogę.

Klio, faktycznie moze być ciężko z tą moją spacerówką - mieszkam na 3 piętrze,no ale zobaczymy jak będzie. Do 36 chodziły moje kuzynki, ale to było wieki temu. A co to teraz jakieś spotkania dla kandydatów do klas pierwszych robią? :confused:

Marzenka, jeszcze troszkę i będzie kolejna dzidzia :) Trzymaj się kochana, już niedługo :*

Ja mam doły. Byłam dziś z małym u okulisty, bo oczko nadal ropieje, no i mamy skierowanie do szpitala w Chorzowie. Ma mieć operacyjnie udrażniany kanalik. Musi być na czczo i będzie pod narkozą :szok: Strasznie to przeżywam i ciągle płaczę. Jak mam nie nakarmić dziecka? No i boję się tej narkozy u takiego maluszka :-( Ehhh... :-( Termin w Chorzowie mamy na 19 maja, do tego czasu mamy używać kropelek do oka i masować. Jest szansa, że zanim dojdzie do operacji, kanalik sam się udrożni. Modlę się o to :-(

Hej Marzenka.Ja ogólnie mam zamiar rodzić w Gliwicach, ale jak mnie "drapnie" to na Traugutta mam parę minut piechotą:-). Termin mam dopiero na sierpień. A ja cały tydzień mam w spacerach, bo odwiedzamy z teściową wszystkie sklepy dziecięce-Babcia jest w transie i już robi wyprawkę;-). A jutro jedziemy z Mężem do Genomu na usg połówkowe. Trochę się stresuję, tym bardziej że dzidzia jakoś mniej kopie. Parę dni temu się mocno zdenerwowałam i zastanawiam się czy to nie przez to. Pozdrawiam!!

reklama
Z tego co wiem to na janika już nie rodzą. W Świętochłowicach rodziłam u Pabiana i byłam bardzo zadowolona z podejścia całego personelu. A i sale dosyć kameralne.3-4 osobowe z 1 łazienką na dwie sale, ale starczyło :)

Olcia jak mieszkasz na trzecim piętrze to współczuje, ja mam dwie windy i nie wyobrażam sobie tachania wózka. Polecam Ci forum tam jest dużo informacji o wózkach i nie tylko.Forum - Gazeta.pl

Co do szkoły to p. dyrektor zaporsiła wszystkich przynależnych z rejonu. Było fajne przedstawienie (teatrzyk przygotowany przez klasy1-3) a potem dzieciki poszły do swoich klas (każda wychowawczyni zabrała swoje z listy) a rodzice uczestniczyli już w części informacyjnej o szkole, metodach nauczania itp. Dzieciaki w tym czasie zapoznawały się z wychowawczynią i klasą. Fajny pomysł :-)
W sumie 2 h :sorry:. Radek jest tak przejety, ża zasnąć nie może :-D Bardzo mu sie podobało.

Do góry