reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

reklama
hm, tak sobie czytam o tych zabobonach i większość jest naprawdę zabawna... Z drugiej jednak strony, w mojej rodzinie na przestrzeni ostatnich 10 lat urodziło się pięcioro dzieciaczków i za każdym razem ktoś umierał, tak więc w to akurat wierzę... I w myszy wierzę :)) pamiętam, jak moja siostra wieki całe temu, będąc w ciąży, prosiła babcię o pieniądze, których ta nie miała, więc ich nie dała, a jakiś czas potem myszy jej pogryzły portfel. Ta sama siostra, będąc w drugiej ciąży chciała wyprosić od mamy dywan, który mama właśnie sobie kupiła. Mamuśka nie dała- i co? Miała piękne dziury w dywanie po myszach właśnie... Może zbieg okoliczności, ale ludzie w to wierzą, co teraz skrzętnie wykorzystuję, spodziewając się potomka :D

Ponoc tak jest ze ktos musi umrzec zeby mlodemu czlowiekowi zrobic miejsce....w to wierze!
W 3 miesiacu mojej ciazy zmarl mi dziadek.I juz kilka razy u mnie w rodzinie sie to sprawdzilo!
Co do intuicji i plci dziecka bylam pewna na 100 % ze bedzie chlopak-mylilam sie :)

Ja się tam nigdy nie pomyliłam, jeśli chodzi o płeć dziecka, wystarczy, że spojrzę :-D. Mojej siostrze wszyscy wróżyli chłopca i tylko ja jak głupia twierdziłam, że to dziewczynka- i miałam rację :-). A kiedy dowiedziałam się, że sama jestem w ciąży, też od razu wiedziałam, że to dziewczynka i, póki co, wszystkie znaki na niebie i ziemi tak wskazują, oby się nic nie zmieniło :-).
A gdzieś na innym forum wyczytałam, że trzeba zapamiętać, z której strony dziecko pierwszy raz kopnie. Jeśli z lewej- to dziewczynka, z prawej- chłopiec. U mnie się sprawdziło :-).
Na tym samym forum też wyczytałam, że niemowlakowi nie wolno obcinać pazurków, bo oślepnie- trzeba je obgryzać :-D, no popłakałam się ze śmiechu :-)

Mi kolega z kształtu brzucha wywróżył chłopca, tuż przed badaniem, które miało potwierdzić, że to chłopiec. I kilka dni wcześniej koleżanka stwierdziła, że wyglądam na chłopca.

A poza tym- wszyscy przepowiadali dziewczynkę.
Robiłam sobie też test obrączkowy i wyszło, że dziewczynka, więc raczej nie wierzę w zabobony.

Ostatnio rozmawiałam z przyjaciółką na temat przesądów ciążowych.. nie zdawałam sobie sprawy, z tego, że ich jest tak dużo.. Ile kobietom w ciąży "grozi" niebezpieczeństw.. A to, że przez wizjer nie mozna w ciąży wyglądać mnie rozbawiło do łez..
O "wysyłaniu" myszy tym, którzy są ciężarnej winni pieniądze nie wspomnę ( szkoda, że nie można sobie tych pieniędezy bez pożyczek "przywołać")
znacie jakieś przesądy, które są kompletnie idiotyczne i rozśmieszyły was do łez??

hej jestem w 7 tyg ciazy
nie odczowam nudnosci lecz bule brzucha kiedy zjem cos co mi nie podeszlo ;]
i puki co odczowam wiekszy nacisk na produkty zawierajace bialko
kiedy wy dostalyscie nudności i zachcianek jedzeniowych ?
i co do tego mitu jak sie je słodkie i ostre ? ;] to niby jaka płec kiedy będzie ?

reklama
ja miałam cyce jak donice :-)
jadłam słodkie
nienawidziłam swoich ulubionych perfum, mąż też musiał zrezygnować z jakichkolwiek perfum i dezodorantów jak był w domu
brzuch miałam okrągły zazwyczaj chyba że jakieś kolanko wystawało :-)
pozatym strasznie przytyłam od tego słodkiego i zrobiłam się niewiarygodnie brzydka :-(
Więc wszyscy przepowiadali dziewczynkę i tak też czułam na początku ale po USG okazało się że jest siusiak.
Tak więc u mnie wszystkie mity obalone ;-)

Do góry