reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

Ja nie miałam ani jednej zachcianki jedzeniowej, jadłam normalnie, starałam się tylko by dieta była zróżnicowana, w rezultacie czego w 37tc. ważę o 5kg. mniej niż przed ciążą:) Dzidziuś rozwija się prawidłowo, mam tylko fajny wystający brzuszek a reszta mnie jest szczupła, a usg zarówno zwykłe jak i 3d pokazuje, ze bedziemy mieli synka, wiec w moim przypadku teoria o kształcie brzucha się sprawdza:)

reklama
Istnieja rozne przesady o wygladzie matki. Jesli ladnie wyglada to bedzie chlopak a jesli brzydko to dziewczynka. Moja kolezanka wygladala i czula sie super i urodzila dziewczynke. Jest jednak bardzo podobna do taty czyli moze poprostu nie 'odebrala mamie urody' wedlug przesadu. Napiszcie jakbylo u was i do kogo byly podobne dzieci? Czy ktoras z Was wygladala ladnie i urodzila dziewczynke podobna do siebie?

ta.... to tak jak z kształtem brzucha mnie z kształtu wychodziła dziewczynka, a ja mam synka... zwykłe przesądy i tyle

albo ktoś wierzy w Boga albo w przesądy ...

ja wyglądałam wg każdego super, tak też się czułam, wróżono mi chłopca, a ja od 5 tyg ciąży mówiłam do brzucha Julka, no i mam Julkę. Mamy XXI wiek i ja w takie brednie nie wierzę. Aha, córka jest podobna do taty, od nosa w górę, do mnie od ust w dół :p

Ja w ciąży wyglądałam super i nikt mi nie wierzył, że mam mieć dziewczynkę, ja oczywiście w przesądy nie wierzę, tylko w usg, na którym już w 20 tc dowiedziałam się, że jest dziewczynka i rzeczywiście urodziłam Oliwkę, a do kogo jest podobna trudno stwierdzić, najbardziej do swojego braciszka :)

Ja tez za bardzo w przesady nie wierze ale czasami jednak sie zgadza, a moze to przypadek ? Bardziej mnie jednak ciekawi podobienstwo do rodzica w takich przypadkach.

dokładnie jak fikusek pisze, wszystko zalezy jaki gen jest silniejszy... np silniejszy moze byc gen garbatego nosa niz prostego i dziecko moze taki nosek odziedziczyc oczywiscie nie musi:-) tak samo jak z niebieskimi oczami niby przewage maią oczy brązowe ( gen dominujący) a gen oczu niebieskich jest recesywnym ale jednak zawsze istniej kilka procent szans ze dziecko z pary oczy brazowe i oczy niebieskie urodzi sie własnie z niebieskimi oczkami:-). Tak jest np u mnie:-)

reklama
Do góry