reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

reklama
Fifi, a jak wyjaśnisz to co mnie się przytrafiło?
Poczekaj Nikita muszęm przeczytać co Ci się przytrafiło;-)

Oki juz jestem:-)
Nawet jeżeli są to negatywne bioprądy(w to akurat wierzę, bo są ludzie, którzy wytwarzają więcej energii niż inni) to niby jak miałoby pomócm nacieranie się stanikiem:confused:
A może leki przeciwbólowe zaczęły działać z opóźnieniem;-)

Jedna laska na forum pisała, że jej dziecko się darło, więc zdjęła gaacie z tyłka zaczęła nimi wycierać twarz dziecka..........sorry ale nie wiem jakie właściwości lecznicze mają brudne gacie.
Dziecko jedynie mogło nabawić się jakiejś wysypki:cool2:

Ale jak ktos wierzy w przesądy, kokardki, nacieranie gaciami itd. to ok......ja nie mam nic przeciwko.
Ale jest to dla mnie śmieszne i tyle;-)

Ostatnia edycja:
Moja córa nie miała żadnej kokardki i jest bardzo grzeczna.....:-)
A tak poza tym too mamy XXI wiek, a Wy wierzycie w zabobony:confused:......litości:cool2:

popieram...tez kokardki nie mialam mimo ze moja mama chciala:) i Alan jest tez bardzoi grzeczczny:)wychodze z tego zalozenia ze jak sie jej wierzacym to sie w takie *******y nie wierzy

O to właśnie pytałam, jak wyjaśnicie to że nacieranie biustonoszem pomogło. Ból ustąpił momentalnie.
Ale przyznaję, gacie to przesada:-D

O to właśnie pytałam, jak wyjaśnicie to że nacieranie biustonoszem pomogło. Ból ustąpił momentalnie.
Ale przyznaję, gacie to przesada:-D

Matko święta i to żeby niemowlaka nacierać brudnymi galotami po twarzy......brak wyobraźni i totalna głupota.
Ale śmieszne jest to co się ludziom roi w glowach, że wpadają na tak genialne pomysły:-D:-D

popieram...tez kokardki nie mialam mimo ze moja mama chciala:) i Alan jest tez bardzoi grzeczczny:)wychodze z tego zalozenia ze jak sie jej wierzacym to sie w takie *******y nie wierzy
Dokładnie.Może nie jestem przykładną katoliczką ale jak mi na początku wszyscy wyskakiwali z tekstem:A gdzie czerwone?To odpowiadałam:Ja wierze w Boga a nie we wstążeczkę.

Będąc w ciąży - pierwsze 4 miesiace wymiotowalam i prawie nic nie jadłam, ale poźniej bylo świetnie miałam dużo siły i werwy, a brzuszek byl zgrabniutki i wszyscy mi mówili ze pięknie wygladam i urodzi sie chlopiec :-D
Mało przytyłam, miałam świetną cere oraz włosy. Jadłam dużo slodyczy (nawet 2 czekoloady dziennie), ale ostre potrawy też lubiłam:-)
Dziś mam prawie 2 letniego synka Wiktorka:tak:

Mowi sie ze jak rodzi sie dziewczynka to ktos w domu umiera,doktor powiedział ze bedzie dziewczynka,powiedziałam w domu,na drugi dzien babcia mojego meza zmarła. Znamiona-nigdy jak sie przestraszyłam nie łapałam sie za tyłek a mała ma 2 myszki na pośladkach,pod sznurkami chodziłam i dziecko nie owinięte. Czerwona wstązka,niby była,dla swietego spokoju.Raz przez nieuwage wsadziłam palec do rozgrzanego tłuszczu,a aga paluszki sliczne ma. Zgage miałam i kudłate wyszło.

reklama
Do góry