reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Buba dzięki!
Chyba zakupię dla Małego.
Dziś posmarowałam mu dziąsełka Calgelem - pół zjadł mi z palca:wściekła/y: Potem po jedzeniu to już sam otwierał buzię na widok tubki. Slini sie mniej, ale raczki są prawie no stop w pysiu. W nocy też musi trochę je pogryźć. I jakby dziąsełka bardziej miękkie na dole były... No nie wiem...:confused:

reklama
Franek ma drugiego zabka!!:tak: no ladnie teraz to juz pewnie poleci hurtowo...
Irlandia fajne te gryzako szcoteczki sa tez dla tego ze dziecko uczy sie koordynacji reka-buzia i potem mu latwiej idzie z lyzeczka.Przetestowalam na Franku.Super radzi sobie z lyzka.Niedlugo moze sam bedzie sie karmil;-) No i licze ze wycwicze w nim nawyk mycia zabkow.Juz to robimy w ramach zabawy.
A palce to ja tez pogryzione miam a buldogi juz uciekaja od niego bo maly gryzie im uszy :szok: pewnie zaraz maly kornik wezmie sie za meble....;-)
Ja to rozpulchnienie zauwazylam na jakis tydzien przed pierwszym zebem.Ale moglo juz byc wczesniej.

No to sobie wykralalam .....Franek ma juz 4-ry zęby.Dzis rano zauwazylam dwie gorne dwojki :szok: :szok: :szok: zdziwilam sie troche bo dwojki ponoc po jedynkach wychodza....a no i noc super.Ani jednej pobudki.Oby z tem zabkowaniem juz nam tak zostalo :tak:

Nooo Buba grtulacje dla Franka:rofl2:

U nas były widoczne ząbki górne od ho,ho,ho, nie mogły się przebić. Aż tu dzisiaj patrzę i oczom nie wierzę, w końcu sie przebiła górna lewa jedynka, czyli prawa będzie za kilka dni. I zaś piątek wypada przełomowym dniem, pierwszego ząbka też miał w piątek, no i w piątek się urodził;-) , i w piątek włożyl stópkę do buzi...

O jejku, ale Franuś ma już ząbków:szok:. Aż sama poleciałam sprawdzić, czy coś małemu też u góry nie wychodzi, ale u nas jeszcze nic.
Gratuluję bezbolesnego ząbkowania:-).

Lidijka - a mówi się, że "piątek, zły początek":-D, jak widać nie dla wszystkich;-):tak::-).Gratuluję ząbków:-).

Witam qas dziewczynki ja tylko przelotem do kompa się dorwałam.Widze ze dzieciaczki coraz więcej mają ząbków a u nas pustka w buzi jak była tak jest.
Gratulacje dla wszystkich ząbków tych co mają więcej czy mniej.U nas wszystko jest ok jesteśmy zdrowe i mamy się dobrze.Tylko nie mam teraz dostępu do neta.Więc od czasu do czasu do was będe zaglądać.Jak będzie u nas ząbek to napisze do Dori czy Magdaleony sms_ka chyba że dostane sie do neta to sama wam napisze.Pozdrawiam was wszystkie Kochane dziewczynki i dzieciaczki.Mam nadzieje że od czasu do czasu pamiętacie o nas.

reklama
Do góry