reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Dziewczyny kochane napiszcie proszę , czy w czasie zabkowania zaobserwowałyscie u swoich pociech obniżenie apetytu? Moja Majeczka znowu przestała mi jesć - je mikroskopijne ilości poplakuje w nocy , jest marudna w dzień no i palce w buzi non stop.....

reklama
Jak najbardziej gorszy apetyt może być, nocki nie przespane, marudzenie, luźne kupki, podwyższona tempka.

wow Adiva ale Piotruś zasuwa z zębolkami, zaraz będziecie mieli komplet i spokój. U nas nadal tylko 2.

Dziewczyny coraz rzadziej zaglądam ale praca i budowa mnie wykończy.
Do tego doszło u Leny brak apetytu.
Do 15 je posiłki, ale po tej godzinie nie chce już nic przyjmować - normalnie wykręca głowę, wali nią w tył fotelika, gimnastykujemy sie jak możemy z mężem, ale to tylko dla kilku łyżek kaszy. Za to ma większe pragnienie, pije duże ilości, oczywiście za wyjątkiem mleka modyfikowanego.

Wyszła dolna dwójka prawa, ale ona strasznie pcha raczki dalej , jakby miały conajmniej szóstki wychodzić, do tego stopnia że juz dwa razy sprowokowała wymioty.
W nocy jest niespokojna - płacze przez sen, dałam jej nurofen na noc.
Z 8900 waży 8800 - waga leci w dół bo z jedzeniem duży problem

Wyszła dolna dwójka prawa, ale ona strasznie pcha raczki dalej , jakby miały conajmniej szóstki wychodzić, do tego stopnia że juz dwa razy sprowokowała wymioty.
W nocy jest niespokojna - płacze przez sen, dałam jej nurofen na noc.
Z 8900 waży 8800 - waga leci w dół bo z jedzeniem duży problem

Dominik tak pchał paluszki na czwórki, teraz tż pcha tylko na drugą stronę buzi. Z tym jedzeniem to faktycznie macie problem. U nas Domiś marudził z jedzeniem przy jedynkach górnych tzn jadł tylko w mniejszych ilościach a bardziej cyc. A teraz przy czwórkach to w ogóle nie zauważyłam braku apetytu:eek:
kuleczko nie chcę się wymądrzać ale może coś bardziej do gryzienia jej dajcie, żeby sobie troszkę dziąsełka poszorowała i przy okazji coś zjadła:sorry:

reklama
Spadek apetytu to norma....Ale fakt jak takie pchanie i wyjątkowe akcje zauważyłam dopiero jak nam czwórki szły...a w zasadzie idą nadal....A zaraz za nimi trójki....
Ja od dwóch tygodni latam za młodym z jedzeniem....Zasada jest prosta....mało a często...No i niech pokarmy nie są ciepłe...A najlepiej dać jakiegos flipsa...jest na tyle twardy żeby ulżyć i jednocześnie miękki żeby nie urazić...
Nam też waga spadła...już 400 gramów na minusie a taki prawdziwy hardcore zaczął sie dopiero 5 dni temu...
No i lepiej nie dawać nic przeciwbólowego....Radze dac Viburcol...ale trzeba pamiętać że żeby był jakis efekt to należy go dać te 4-6 godzin przed pójściem spać i potem na sen jeszcze jednego....lek jest homeopatyczny więc spokojnie :-)

Do góry