reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
Nie wiem czy w PL sa takie specjalne zele na smarowanie dziasel przy zabkowaniu. Warto zapytac o to w aptece.Mozna tez na poczatek sprobowac schlodzic w lodowce gryzak. Jezeli takie zabiegi nie pomoga i dzidzia sie dalej meczy, to w ostatecznosci mozna podac jakies tabletki. :)

żel u nas średnio się sprawdza - musiałabym co chwilę jej smarować dziąsełka :sorry2:

byliśmy w aptece - powiedziano nam że nie ma apapu w syropie :confused: dali nam panadol no i te czopki.

Apap w syropie swego czasuchyba z jakiegoś powodu wstrzymali nie wiem czy teraz już wznowili Mamjakty możesz dać paracetamol w zawiesinie lub pod nazwą panadol albo w czopkach (Efferalgan, Canpol)

my mamy 4 na górze i 2 na dole i wychodzą na dole kolejne.
Ból już przeszedł - nurofen w syropie (bardzo pomysłowy dozownik do podawania leku i dobrze że smak truskawki bo pomarńczowych Lena nie chce pić). Ale ślinotok jest straszny, ślina wylatuje jej wszędzie i jesze ten cholery katar

Mamjakty - paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgorączkowy.
na przykład efferalgan w czopkach 60mg.

ibuprofen ma działanie przeciwbólowe, przeciwgorączkowe i przeciwzapalne - na przykład nurofen w czopkach 60 mg.

nurofen jest też w syropie.
nie wiem czy Ola będzie tolerowała syrop - bo kojarzę, że ona słodkiego nie lubi.
Skrzat po syropie wymiotował, więc u nas wszystko jest w czopkach.

dzięki aga_q ;-)
ja już kupiłam panadol - też ma w zestawie fajną strzykawkę, smak truskawkowy - o dziwo Ola nie pluła ;-) czopki też mam w pogotowiu - efferalgan.
raz dałam jej syrop i faktycznie pomógł, ale nie chcę z tym przesadzać i gdy nie ma podwyższonej temperatury to nie daję - chociaż kurna marudzi strasznie, bawić się nie chce, ciągle na rękach by chciała być :-( w nocy też pojękuje i się wybudza z darciem - oczy zamknięte ale ostro wyje :dry:
wyszło nam już 6 ząbków i żadnych tego typu akcji nie było :eek:

reklama
Mamjakty u nas identycznie....Ja daje małemu Panadol bo to jedyne czym nie wymiotował...Tez nie chciałam mu dawać ale w obecnej sytuacji to jedyny sposób żeby przespał chociaż 4-6 godzin spokojnie....A potem w dzien odsypia...Dziwi mnie tylko czemu w dzien sie tak nie wybudza i komarzy mi 2x po 2 godziny ??? Podejrzewam ,że tak właśnie idą dwójki na dole...bo na trójki to chyba jednak za wcześnie...chociaż u nas to właśnie dziąsełka do góry są bardzo czerwone...

Do góry