reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

reklama
U nas drugi miesiąc będzie jak są jazdy w nocy...zębów nowych brak...Ale za to młody uwielbia jak mu zęby myje...widać jaką ulge mu to sprawia :-)I jakby lepiej spał bo takim dopieszczeniu dziąsełek :-)

zazdroszczę adiva - młodej jak próbuję umyć ząbki to się drze :-( i zamyka dzioba :dry: próbuje myć jej w czasie kąpieli ale też kiepsko nam to idzie - najchętniej sama wyrywa szczoteczkę i tłamsi :sorry2:
nam chyba wychodzą dolne dwójki bo non stop pcha paluszki i ugniata sobie dziąsło :happy2:

reklama
adiva - wypróbuję tą szczoteczkę :tak:

a mam do Was pytanko, jako, że Ola nigdy nie miała niepokojących objawów to nie dawałam jej żadnych leków, a ostatnio zrobiła się bardziej marudna niż zwykle, dzisiejszej nocy była jedna wielka masakra - budziła się co chwilę, jęczała, tylko na rączkach chciała być, ma cieplutka główke i czółko, temperaturę jak mierzę to tak jakby lekko podwyższona jest (swoją drogą jakie Wy macie termometry? bo ja mam taki do ucha i do czółka i nie wiem czy dobrze mierzę jej tą temperaturę :sorry2:) - no i moje pytanie, co najlepiej dać na początek żeby jej ulżyć? czytałam, że polecacie coś na bazie paracetamolu - Celinka pisała o apapie, a adiva o efferalganie - to są tabletki? w jakiej formie podaje się to takim dzieciakom?
w sumie to nie mam żadnych leków w domu, więc nawet na wszelki wypadek bym cos kupiła - tylko napiszcie mi co :sorry2:;-)

aha, sądzę, że tej jej nastrój związany jest z ząbkowaniem, bo ostatnio strasznie pchała paluszki do buźki i ugniatała sobie dziąsło...

Do góry