reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
U nas drugi miesiąc będzie jak są jazdy w nocy...zębów nowych brak...Ale za to młody uwielbia jak mu zęby myje...widać jaką ulge mu to sprawia :-)I jakby lepiej spał bo takim dopieszczeniu dziąsełek :-)

zazdroszczę adiva - młodej jak próbuję umyć ząbki to się drze :-( i zamyka dzioba :dry: próbuje myć jej w czasie kąpieli ale też kiepsko nam to idzie - najchętniej sama wyrywa szczoteczkę i tłamsi :sorry2:
nam chyba wychodzą dolne dwójki bo non stop pcha paluszki i ugniata sobie dziąsło :happy2:

reklama
adiva - wypróbuję tą szczoteczkę :tak:

a mam do Was pytanko, jako, że Ola nigdy nie miała niepokojących objawów to nie dawałam jej żadnych leków, a ostatnio zrobiła się bardziej marudna niż zwykle, dzisiejszej nocy była jedna wielka masakra - budziła się co chwilę, jęczała, tylko na rączkach chciała być, ma cieplutka główke i czółko, temperaturę jak mierzę to tak jakby lekko podwyższona jest (swoją drogą jakie Wy macie termometry? bo ja mam taki do ucha i do czółka i nie wiem czy dobrze mierzę jej tą temperaturę :sorry2:) - no i moje pytanie, co najlepiej dać na początek żeby jej ulżyć? czytałam, że polecacie coś na bazie paracetamolu - Celinka pisała o apapie, a adiva o efferalganie - to są tabletki? w jakiej formie podaje się to takim dzieciakom?
w sumie to nie mam żadnych leków w domu, więc nawet na wszelki wypadek bym cos kupiła - tylko napiszcie mi co :sorry2:;-)

aha, sądzę, że tej jej nastrój związany jest z ząbkowaniem, bo ostatnio strasznie pchała paluszki do buźki i ugniatała sobie dziąsło...

Do góry