reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

Dzięki Dzagud, czyli na razie mamy z głowy ząbki, tylko czemu Laura ciągle się tak ślini? A czemu piszesz że mundra byłaś, nie masz już tych ósemek?
Komi my też myjemy zwykłą szczoteczką, pastę na początku kupiłam elmex junior, ale Laura nie chciała jej, pewnie była za ostra, więc za radą dentystki kupiłam paste owocową i teraz troche ja szoruję troche sama i idzie jej całkiem nieźle, pasta się już prawie skończyła.

reklama
Kotek, mundra byłam bo mi tak wcześnie te zęby wyszły.;-)Ale fakt, że one niestety nie tylko do niczego nie są potrzebne, to jeszcze szybko i mocno się psują. I faktycznie poleciały mi dolne - jednej nie mam wcale (i dobrze, bo mi tak urosła, że nią sobie dziąsło przygryzałam i ciągle miałam rany), a drugą mam po kanałowym. Nawet ostatnio dentystka się dziwiła że się komuś chciało bawić w kanałowe leczenie ósemki zamiast ją wywalić w diabły. Odpukać póki co górne mają się dobrze.

Kotku może ślini się, bo jednak coś tam jeszcze idzie? Wiesz, różnie to bywa z tempem wychodzenia zęboli - popatrz na Dzagud ;-)
A'propos ósemek, to ja mam 2 wyglądające i 2 schowane, za to wszystkie 4 do usunięcia :szok: Tylko czekam na postęp medycyny, bo sama narkoza mnie nie satysfakcjonuje - najlepsza byłaby dezintegracja, wyparowanie albo taki "siup-laser" niwelujący na poziomie atomów :-D Jak wymyślą, wybiorę się na zabieg :-D

Esia
u mnie podobnie ale niestety pękające jedynki zmusiły mnie do drastycznych posunięć i wywaliłam ósemki w cholere :dry:

efilo na pewno gdyby mi coś pękało (nie daj Boże :szok:) to też bym się zdecydowała :tak: Ale póki co, tylko się wykrzywiają (i to dolne) więc przetrwam ;-)

W wielkich bólach i mękach wylazła Zu jedna górna czwórka.

A co gorsze idą trzy pozostałe czwórki.

Więc nie dośc, że chora, nos zatkany to jeszcze te zęby.
Dobijcie mnie!!!​

Martwię się bo Livok ma 8 ząbków i cisza choć łapki w paszczy ciagle ,kupiłam nawet wit. D3

reklama
Goska-no co Ty, nie panikuj, mojej Ali wlasnie wyrzynaja sie 2 dolne 4-rki, a do tej pory tez miala tylko 8. Skoro zaczyna sie slinic itd. to pewnie nastepne jej ida.

Do góry