reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Gośka moja Natalia też ma tylko 8 ząbków i narazie nie ma widoków na kolejne. Ona wogóle zaczęła późno ząbkować. Ale się nie martwię bo to różnie jest z tymi naszymi dzieciaczkami. W różnym tempie się rozwijają, bo np. mojej siorki córa ma 14m-cy a już 13 ząbków, ale za to mało mówi, a moja Natalia w jej wieku to już nieźle nawijała. Także trzeba czekać na odpowiednią porę. Ja tak myślę:-):-):-)
Pozdrowionka

reklama
U nas nastanie 16 ząbkow.Cztery trojeczki na raz wychodzily ale jakos nie daly sie we znaki.Teraz czekamy juz tylko na piatki:tak:

Krzysio tez ze 16 juz ma. Nie wiem dokładnie bo cięzko mu w paszcze zajrzeć...
Ostatnio wybiły mu się trójki - takie śmieszne kiełki.
Ale słabe ma te ząbki. Nie są perłowo białe i zauważylam ze ma jedynkę delikatnie wyszczerbioną. To wszystko efekt tego złego wchłaniania wapnia:wściekła/y:.

Laseczki mam pytanko

Czy Wasze pociechy tez polykaja wode z pasta podczas mycia ząbkow?Czy ktoras z Was nauczyla moze wypluwac wode podczas plukania?I jak?Amelka zżera paste i wode tyz wypija.Z gory dziekuje za podpowiedzi;-)

Moja zzera, za nic nie chce oddac:) W ogole to u nas mycie zebow problematyczne jest..Bo Misia wydziera sie, ze sama...a wiecie, jak sama sobie myje:wściekła/y: A jak ja chce jej umyc to zaciska paszcze - jak rozwieram silowo to jezor wystawia:sorry2:

No to ja i tak jestem najgorsza.:-(Magda nie myje zębów dalej - szczyt powodzenia to przelecenie Jej w biegu zmoczonym palcem po zębach zanim ugryzie lub ucieknie w diabły.:-(

reklama
U Zuzki mycie zębów polega na gryzieniu szczoteczki. Nie ma mowy bym ja jej mogła umyć.
Szczoteczkę wymieniamy co tydzień, dwa, bo aż włosie wyłazi od takiego gryzienia:sorry2:
A najgorsze jest to że już widać u niej takie pożółknięte ślady na przednich zębach.

Moja koleżanka nauczyła swojego 16miesięcznego Mikołaja myć zęby. Pięknie szoruje i ... wypluwa pastę:szok: Muszę tam iść na przeszkolenie.​

Do góry