Ja się dziś u Magdy dopatrzyłam dwóch trójeczek - lewej dolnej i prawej górnej. Pierwsza już jest nieźle na wierzchu, druga się przebija bo widać białe. Pozostałych brak. Ot tak jakoś na krzyż jej wyrosło. I tak się kurcze zastanawiam czy ta biegunka + katar i kaszel nie przez te trójki czasem...jakoś tak się w czasie zbiegło...
reklama
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Gratuluję nowych ząbków, u nas jest już 9 chyba (niestety nie bardzo moge się doliczyć bo Laura nie daje w paszczę zajrzeć więc tylko przy rozśmieszaniu jej zaglądam) i wychodza 4 na pewno a nie wiem czy nie 5 albo 6, niestety okupione okropnym marudzeniem :-(.
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
No to my jestesmy troche do tylu, mamy dopiero 4 zabki (2 gorne jedynki wyrosly w sierpniu) no ale widac juz troche i dwojeczki u gory :-)
A ja mam pytanie o aparat (no nie dla Magdy;-)). Właściwie to pytanie do Dorotki, ale może któraś z Was miała i wie. Od kiedy taki aparat się mocuje? Muszą wyjść wszystkie stałe zęby, czy jak? Weronika ze stałych ma dolne jedynki i dwójki, górne obie jedynki i właśnie wychodzi górna prawa dwójka. No i tu widzę problem, bo z tego co widzę nie wychodzi jej od dołu dziąsła jak reszta ząbków, tylko tak jakby z górnej części dziąsła (tej co jest wargą nakryta). Nie wiem czy tak ma być, albo czy po prostu samo się prawidłowo ustawi.:-(Bo jeśli nie to będzie jak wilkołak wyglądać z zębem na dziąśle.:-(No i nie wiem czy już mam się martwić i myśleć o aparacie czy czekać aż wszystkie stałe wylezą?
No sie niby zgadza, ale kurcze przy zebach to chyba katar miał byc wodnisty a nie takie zielone gluty jak pisałaś, tak chyba gdzieś czytałam bo to nie z autopsjiJa się dziś u Magdy dopatrzyłam dwóch trójeczek - lewej dolnej i prawej górnej. Pierwsza już jest nieźle na wierzchu, druga się przebija bo widać białe. Pozostałych brak. Ot tak jakoś na krzyż jej wyrosło. I tak się kurcze zastanawiam czy ta biegunka + katar i kaszel nie przez te trójki czasem...jakoś tak się w czasie zbiegło...
Dzagud wydaje mis ię, że aparat stały powinno sie założyć jak wyjdą już wszystkie stały. Wcześniej nie ma sensu.
Ja miałam najpierw taki wyjmowany - małe efekty, ale ja też go zbytnio nie nosiłam Dopiero w wieku 16 lat załozyłam taki na stałe (1,5 roku) no i rzeczywiście pomógł. Chociaż teraz widzę, że przez ósemki troszkę mi sie dół wykrzywił
Ja miałam najpierw taki wyjmowany - małe efekty, ale ja też go zbytnio nie nosiłam Dopiero w wieku 16 lat załozyłam taki na stałe (1,5 roku) no i rzeczywiście pomógł. Chociaż teraz widzę, że przez ósemki troszkę mi sie dół wykrzywił
reklama
Dzagud ja jakieś 300 lat temu, w głębokiej komunie, nosiłam taki na noc - i zaczęłam gdy wyrosły już wszystkie stałe. Trochę się z tym zeszło, ale że mama nieźle nas pilnowała, to efekty są I też mi je trochę ósemki zrujnowały Jeszcze kiedyś skuszę się na stały ;-)
Podziel się: