reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Ja się dziś u Magdy dopatrzyłam dwóch trójeczek - lewej dolnej i prawej górnej. Pierwsza już jest nieźle na wierzchu, druga się przebija bo widać białe. Pozostałych brak. Ot tak jakoś na krzyż jej wyrosło.:-D I tak się kurcze zastanawiam czy ta biegunka + katar i kaszel nie przez te trójki czasem...:dry:jakoś tak się w czasie zbiegło...

reklama
Update uzębienia Zuzi :-) Mamy 12 sztuk !

Do ubiegłego wtorku było 10 ząbków - aż tu za jednym zamachem wyszły kolejne dwa !!!!:szok: Okupione niestety podwyższoną temperaturą...biedulinka

Gratuluję nowych ząbków, u nas jest już 9 chyba (niestety nie bardzo moge się doliczyć bo Laura nie daje w paszczę zajrzeć więc tylko przy rozśmieszaniu jej zaglądam) i wychodza 4 na pewno a nie wiem czy nie 5 albo 6, niestety okupione okropnym marudzeniem :-(.

No to my jestesmy troche do tylu, mamy dopiero 4 zabki (2 gorne jedynki wyrosly w sierpniu) no ale widac juz troche i dwojeczki u gory :-)

U nas zabkow 8. A czy Wasze malce maja rowne zabki? Bo moja Misia ma jedna gorna jedynke dluzsza od drugiej..czyzby to jakas wada zgryzu czy taki wybryk natury?

A ja mam pytanie o aparat (no nie dla Magdy;-):-D). Właściwie to pytanie do Dorotki, ale może któraś z Was miała i wie. Od kiedy taki aparat się mocuje? Muszą wyjść wszystkie stałe zęby, czy jak? Weronika ze stałych ma dolne jedynki i dwójki, górne obie jedynki i właśnie wychodzi górna prawa dwójka. No i tu widzę problem, bo z tego co widzę nie wychodzi jej od dołu dziąsła jak reszta ząbków, tylko tak jakby z górnej części dziąsła (tej co jest wargą nakryta). Nie wiem czy tak ma być, albo czy po prostu samo się prawidłowo ustawi.:-(Bo jeśli nie to będzie jak wilkołak wyglądać z zębem na dziąśle.:-(No i nie wiem czy już mam się martwić i myśleć o aparacie czy czekać aż wszystkie stałe wylezą?

Ja się dziś u Magdy dopatrzyłam dwóch trójeczek - lewej dolnej i prawej górnej. Pierwsza już jest nieźle na wierzchu, druga się przebija bo widać białe. Pozostałych brak. Ot tak jakoś na krzyż jej wyrosło.:-D I tak się kurcze zastanawiam czy ta biegunka + katar i kaszel nie przez te trójki czasem...:dry:jakoś tak się w czasie zbiegło...
No sie niby zgadza, ale kurcze przy zebach to chyba katar miał byc wodnisty a nie takie zielone gluty jak pisałaś, tak chyba gdzieś czytałam bo to nie z autopsji

Dzagud wydaje mis ię, że aparat stały powinno sie założyć jak wyjdą już wszystkie stały. Wcześniej nie ma sensu.
Ja miałam najpierw taki wyjmowany - małe efekty, ale ja też go zbytnio nie nosiłam:zawstydzona/y: Dopiero w wieku 16 lat załozyłam taki na stałe (1,5 roku) no i rzeczywiście pomógł. Chociaż teraz widzę, że przez ósemki troszkę mi sie dół wykrzywił:dry:

reklama
Dzagud ja jakieś 300 lat temu, w głębokiej komunie, nosiłam taki na noc - i zaczęłam gdy wyrosły już wszystkie stałe. Trochę się z tym zeszło, ale że mama nieźle nas pilnowała, to efekty są :tak: I też mi je trochę ósemki zrujnowały :dry: Jeszcze kiedyś skuszę się na stały ;-)

Do góry