reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
Komi, wszystko ok, bo najpierw wychodzą czwórki, trójki dopiero ok. 1,5 roku.

Widzę kolejną ciężaróweczkę!!! Gratulacje!!!:tak:

Komi, wszystko ok, bo najpierw wychodzą czwórki, trójki dopiero ok. 1,5 roku.

Widzę kolejną ciężaróweczkę!!! Gratulacje!!!:tak:

uspokoiłaś mnie dzagud, dzięki, bo już myślałam ze z paszczą mojej małej szarańczy coś nie tak ;)

a dziękuję :) nie chcielismy długo czekać :)

Komi u nas tez były najpierw czwórki a potem trójki, w sumie mamy już 16 zabków, ale ślina nadal leci strumieniami, jak długo jeszcze bedą te zeby wychodziły, ile takie małe dziecko ma w sumie zębów?

Kotku, maluch ma chyba 20 zębów, czyli do piątki, ale chyba te najgorsze to już za nami. Poza tym piątki to chyba i tak dopiero za jakiś czas wyjdą - nie wiem 2-3 rok? Potem ok. 5-6 roku życia wychodzą 6tki i to są już pierwsze zęby stałe. Też nie powiem Ci dokładnie kiedy, ale jakieś pół roku temu dentystka powiedziała że Weronika ma już komplet i była zdziwiona. Ale ona ma to chyba po mnie, bo ja w wieku 15tu lat miałam już wszystkie 8mki (widzicie jaka mundra byłam);-):laugh2:.

A czy szczotkujecie swoim maluchom te chrupaki? Bo ja szczerze mowiac to w ciagu dnia albo przy wieczornej kapieli przejade mlodemu pare razy po zebach ta gumowa szcoteczka taka nakladana na palec ale juz po wieczornej butli to nie wywlekam go z łozeczka zeby umyc mu chrupaki tylko on juz zasypia :/

Ano staram się... Bo początki próchnicy to już teraz, więc warto :tak: A nawyki trzeba wyrabiać przez długi czas, zwłaszcza u dzieciaczków - tylko ciężko z tym. Piotruś nie pozwala użyć pasty do zębów, więc jedziemy z pustą szczoteczką (ale normalną, nie silikonową), tylko coraz szybciej mi ją wyrywa i sam grzebie w buzi. Efekty mizerne :sorry2:

Dzagud u nas też na początku był opór przy myciu zębów, a polubił po tym jak zaczęliśmy myć zęby rodzinnie.

Rano myjemy je razem po śniadaniu - Czarek sam idzie do łazienki i daje komendę "myju myju" . Uwielbia mnie naśladować więc pasta musi być, później próbuje szczotkować tak jak mama ( trochę mu pomagam, ale idzie całkiem nieźle), potem wypluwamy pianę, płuczemy szczotki i odkładamy do kubeczka.

Ko mi
może przełóżcie porę kolacji przed wieczorną kąpielą?

reklama
najpierw kupię taka normalną szczoteczkę i spróbujemy na sucho, moze potem z pasta, a jak sie przyzwyczai to rzeczywiscie zmienimy pore kolacji, czyli wszystko drobnymi kroczkami :)

Do góry