reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ząbkowanie

Stjepia masz racje z tym ze czym pozniej wyjda zabki tym beda potem zdrowsze np ja jak mialam rok to mialam tylko 2 zęby i reszta wychodzila mi bardzo pozno i teraz co pojde do kontroli do dentysty to zawsze sie denetysta dziwi i kaze mi za 2 lata przyjsc bo nie ma co zrobic z moimi zebami bo ani jednej dziurki nie mam , tak zdrowe zeby mam , z pominieciem ze troche zolte od palenia fajek ale wazne ze zdrowe , a np. mojej siostrze bardzo szybko wyszły i teraz ma bardzo slabe żeby i co chwile do dentysty chodzi bo ma tak slabe zeby ,martwi mnie to zeby kuba pozniej nie mial tez tak slabych zabkow .pozdrawiam

reklama
Pysiu no to bedzie 16 zabkow,a kiedy wyjda pozostale,czy jest jakis przedzial?napiszcie cos wiecej jak wasze bobaski przechodza ten okres?pozdrawiam goraco

U nas z ząbkowaniem jest w miarę ok-tzn. Basia budzi się często w nocy i marudzi w dzień, ale nie ma gorączki i innych objawów:sorry2: Najgorsze są noce, bo wtedy co chwilę jest pobudka i w rezultacie bierzemy ją do siebie do łóżka, żeby się trochę wyspać:tak:

Pysia tak masz racje,pomylilo mi sie z tego wszystkiego:)dzieki za wiadomosci,bede czekac na 3,a jak twoje dzieciatko przeszlo ten etap z trojkami?

Na szczęście bezboleśnie :-D:tak:. To znaczy, wyszły na pewno dolne, a co do górnych "3" to nie wiem :sorry2::baffled::-p, ale nic mi nie marudzi, tylko kupek więcej robi i wszystko do buzi bierze. W sumie, najgorzej szły dolne "1" :zawstydzona/y::wściekła/y: oraz górne "1" i "2" (szły od razu - w lutym i Nacia strasznie płakała). Dolne "2" wyszły tak, że zauważyłam dopiero, jak się raz uśmiechnęła i było już ładnie widać :-):tak:.
Mam nadzieję, że synusiowi też bezboleśnie wyjdą :rofl2:;-):-).

u nas tez 8 ...plus ostani nowy nabytek na dole ...ale ciezko bylo ...placze , marudzenia budzenie sie w nocy
te pierwsze osiem zebow poszlo w sumie jak z platka ..teraz to sie dopiero zaczyna prawdziwa jazda:baffled::baffled::baffled::baffled:

u nas jest 12 zabkow --- z przodu 4 dol i 4 gora potem przerwa i dalsze 2 na dole i 2 na gorze
nadszedl czas na dolne 3 i jest bardzo ciezko... najgorzej ze wszystkich... gl goraczka nawet ponad 39 i bolesne dziasla... mala placze i jest baaaardzo marudna i nieszczesliwa :no:
na szczescie ma przerwy .. np caly dzien nic jej nie dolega a na drugi znowu akcje :baffled:
zebole jeszcze nie wyszly wiec to nie koniec walki :no:

U nas 12 i wychodzą górne trójki. Już prawie sie przebiły. W nocy sie budzi ale w dzień jest spokojna. Słyszałam ,że trójki strasznie bolą dzieciaczki,ze dorosły by nie wytrzymał takiego bólu.

No ja tez slyszalam o trojeczkach ze bardzo sa bolesne,tzn..te gorne.te zeby odpowiedzialne sa za mozg,uklad nerwowy,i ponoc bolesne:(oby to nie bylo takie straszne u naszych dzieciaczkow:)pozdrawiam

reklama
Do góry