reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

u nas na 100% 15 zabkow i idzie lewa dolna trojka :tak:
jak wyjdzie to bedzie tylko brakowalo piateczek
A jezeli chodzi o wychodzenie to u nas zawsze bolesne, najgorzej bylo jak wychodzily dwie gorne trojki naraz, tysiac rzadkich kupek i placz.

reklama
U nas do tej pory było bezboleśnie :tak::-D (oprócz górnych i dolnych "1" oraz górnych "2"), a dziś w nocy masakra :szok::zawstydzona/y::crazy:. Nacia się obudziła krótko przed północą i wyła dobre 15 minut :crazy:. Kupkę walnęła rzadką, aż w pieluchę trochę wsiąkła, a nigdy tak na noc nie robi, więc myśleliśmy, że to brzuszek :baffled::sorry2:, ale miękki był, nóżek nie podkurczała, jak cisnęłam, to też OK, a dziś rano patrzę, a mym górny kiełek z prawej strony :-);-):-D. Z lewej nie wiem, czy coś jest, bo nie dała już sobie zajrzeć - i teraz mamy tak dziwnie :rofl2::baffled::dry:, bo z "3" mamy tylko górny i dolny z prawej strony, czyli w sumie14 na 100% ;-):-) (nawet nie wiem, czy kiedys nie pisałam już, że mamy 14, a nie było, pomyliłam się :sorry::oo2::errr:, albo jest, ale nie zauważam tego dolnego). No i dziwnie, bo zawsze parami wychodziły, a teraz po jednym oddzielnie. Biedna moja kruszyna... :zawstydzona/y:

Gratuluje nowych perelek u maluchow!!!

u nas zostaly dwie dolne trojki i mamy na jakis czas spokoj, Dodam ze w ciagu poltora tygodnia wyszly trzy zebusie. Tak wiec mialam full wypas; kupska bez konca konsystencji rozwarswionej musztardy, marudzenie na piatym biegu, goraczka, katar i gryzienie, kurcz on gryzl wszystko i wszystkich jak wskiekly pies... no ale przezylimy...

U nas do wychądzacych od kilku tygodni gornych 4 dołaczyło chyba wszystko co mozliwe :sorry2:
Tak wiec napewno przebijaja sie dolne 4, gorne 3....i chyba tez cos sie dzieje w miejscu dolnych 3...........
Jesli to wszystko sie wykluje to bedzie komplet jak na tn etap...
Najpierw nic, a teraz wszystko naraz + obecne przeziebienie = niezły sajgon.....

U nas wybijaja sie gorne trojeczki,juz widzialam te lewa,prawej nie bo nie da sobie zajrzec do buzki:)jest taki marudny,goraczka,gryzie wszystko piszczy wrzeszczy w nocy sie budzi jakby go zarzynali,kupki rzadkie na maksa,a dopiero co wyzdrowial z grypy zolodkowej.mam nadzieje ze wyjda jak najszybciej:)

ach i u mnie juz kielki dolnych 3 widac... jeszcze gorne 3 ida i tez bedzie komplet na ten etap .... na razie cisza przed burza bo mala przestalo chyba bolec bo jakas taka spokojniejsza :tak:

To u nas masakra :szok::wściekła/y::angry::crazy::growl::realmad:. Wyszła dolna i górna "3" (dolna już dawno i bez bólu), a te lewe to takie zarazy :wściekła/y::growl:, że szok. Nacia ryczy, ale tylko w nocy, w dzień jest znośna. A dziś obudziła się z katarkiem :-(, oby nie było to nic poważnego. Zresztą, zawsze, jak wychodził zęby z problemami, to była potem chora, więc ja już się boję, ale dałam nasivin, 10 kropli wit. C, maścią majerankową posmarowałam i może nie będzie gorzej :tak:. Ale ten ryk w nocy jest dobijający po tym, jak prawie wszystkie "po cichu" wyszły. A górną lewą "3" już widać, nie wiem, może nawet przebita, a dolna, nie wiem...
A w pracy dziś nie do życia byłam przez tę noc!!! :wściekła/y::sad:

u nas zeby wszystkie sa tzn brak 5 ale chyba to jeszcze nie pora na te zabki:confused:sama nie wiem o co chodzi bo Emilka ciagle pcha palce do buzi i gmera tam i gmera i alaaa mowi:confused:zagladalam nic nie widze:no:myslalam ze moze jakas plesniawka(odpukac)ale tez nic nie widze:confused:hmmm a wy co myslicie?

reklama
Mamy na 100% 15 zębów :tak:, w nocy z czwartku na piątek przebiła się dolna "3", nie wiem, jak z tą górną :baffled:, muszę tam zajrzeć, ale dolne mamy już na pewno w komplecie, czyli 8 :-);-).
Ślini się nadal, tylko kupki już znowu normalne. Może nawet wszystkie wyszły, ale jeszcze urosnąć muszą, dlatego ta ślina :cool2:.
Kasirko, to ile Wy już macie?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry