reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ząbkowanie

KTOSU - kurcze jakies dziwne te objawy u Nelki :confused: napewno to od zabkow.....przykro mi ze ja boli :-:)-:)-(

U nas kazdy zabek przebija sie bardzo dlugo, ale na szczescie nic takiego sie nie dzieje......tyle ze bola dziasla, slinienie okropne, cale lapy w buzi, marudzenie itp.....
Teraz np juz jakies 3 tyg przebijaja sie dolne 2.....i dopiero maly koniuszek jednego widac na wierzchu :baffled:
Jak wyjda bedzie wiec wiecej...poki co jest 6....

reklama
u nas ciag dalszy .... dzis znowu zadnego jedzenia stalego...byly proby ale mloda sama nawet probowala po czym wypluwala z placzem....:no:

kolo poludnia miala taka akcje z placzem i wyciem sie na podlodze ze dalam za wygrana i dostala syropku przeciwbolowego...oczywiscie ciezko bylo podac bo znowu nie chciala nic do ust :szok: ale jakos poszlo

i caly dzionek na kaszce mlecznej....:-(

pod wieczor jakby lepiej wyglada

w dalszym ciagu niemily zapach z ust...opuchlizna z warg jakby zeszla ale glos dla odmiany mloda ma dziwny...moze problem poszedl w glab ust:confused::confused:

kurde... staram sie nie wizualizowac sobie jakichs nie wiadomo jakich wirusow tylko czekamy kolejne 2-3 dni i w razie co do lekarza znowu...

a i slinienia jakby mniej ale wciaz zabarwienie rozowawe wiec krewka jest...

anetka... no wlasnie popatrz...ciekawe jak u was bede te 3 wychodzily... dziwne ze u malej 4 bez problemu... nawet nie wiedzialam kiedy...ale 3...?

M_Ktosiu biedna Nellinka napewno ja bardzo boli i moze to wlasnie trojki wychodza bo przy nich wlasnie ponoc najgorszy bol :-(oby szybko sie przebily i te okropne objawy wkoncu ustaly :tak:

no ja mam nadzieje ze dzis jest taki szczytowy momet i bedzie juz lepiej ....od jutra...cale szczescie ze nocki bez zmian przesypia cale dzis do 8 rano :blink:

meldujemy u nas 13 zabkow , slinotok mniejszy , i brak jakkich kolwiek objawowo wychodzonych zabkow , zreszta odpukać nigdy nie bylo u Kuby zadnych goraczek ani placzów , ale teraz tak pomyslalam ze moze dlatego kuba tak malo je przez zabki moze to taki objaw u niego

u nas przelamanie kryzysu :tak: dzis mala zaczela jesc miekkie tj banan, nalesnik, mus jablkowy,....
zabkow sie nie dopatrzylam bo ciezko zajrzec ... za pare dni bede odwazniejsza :cool2:
zrobila sie bardzo niegrzeczna...zobaczyla przez te pare dni jak moze nam wchodzic na glowe i jest np ciezko ja ulokowac w krzeselku do jedzenia bo ona chce kolanka :dry: a prysznic przy myciu przy zmianie pieluszki...jak sie zaczyna klasc po wannie to oczywiscie sie cala przy tym ubrudzi i masakra... i takie tam mile sprawy :shocked2:

Ktosiu-cieszę się, że już lepiej z Nellie:tak: Niestety też wiem co to znaczy troszeczkę popuścić dziecku-włazi na głowę kiedy chce i jak chce:dry:

reklama
Powód wczorajszego marudzenia to lewa dolna 4:tak: Ale chyba już się przebiła całkiem, bo dzisiaj jest spokojnie;-) Czyli mamy 10 ząbków-tylko czekać na następne 4 tym razem górne:sorry2:
Ktosiu-a jak tam u Was? Przebiły się małej te 3?:confused:

Do góry