reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ząbkowanie

a u nas wyszla gorna lewa 3-ka:szok::szok::szok:trijki przecuez ok 18 m-ca wychodza:tak:myslalam ze bedzie troche odpoczynku od zabkow ale :no:bo na dole tez sie przebija 3-czka:tak:

reklama
W koncu dostrzeglismy kolejne wychadzace zabki - 2 dolne dwojki niebawem przebija dziaslo......Mamy wiec przyczyne ostatniego marudzenia i powrotu do nocnego jedzenia..............A ze kazdy zabek Kubali przebija sie dlugo.....troszke sie jeszcze pomeczymy ;-)
Jak wyjda to bedzie 8 szt - gorne i dolne jedynki i dwojki :-):tak:

i u nas zabkowanie na calego:tak:koejne dwie 3-eczki przebily juz dziaselka:tak::-Dmamy wiec juz 16 zebolkow:tak::-D:-)teraz bedzie dlugo spokoj bo 5 tak szybko nie wychodza

my mamy 10 zdiagnozowanych, że napewno są :-D:tak::-). A nie wiem, czy przez ten tydzień się coś nowego nie wykluło. Ostatnio jak właśnie last week byłam u lekarki, to mówiła, że 10 jest przebitych (w tym 3 nowe) i idą kolejne 2. Nacia w nocy strasznie marudziła, a ostatnią noc spała całkiem dobrze, więc może jest coś nowego. Ale nie powiem dokładnie co tam jest, wiem,że napewno obie 1 dolne, górne 1 i 2, dolna 4 (jedna lub dwie, bo ten z lewej strony właśnie mógł teraz wyjść) i chyba górne 3 lub 4 i jeszcze jeden, ale nie wiem dokładnie (ale ze mnie matka, co nie wie, jakie zęby ma dziecko :baffled::rofl2::baffled:).

Pysiu mi tez ciezko zajrzec Nikodemkowi do buzi ;-) ale wiem na 100% ze ma 10 zabkow a jezeli ma jednak wiecej to ja nic o tym niewiem :laugh2:
Szminka wow :tak: brawo dla Emilki :-) chyba ma najwiecej zabkow sposrod kwietniowych bobaskow ;-)

Basia jak miała 8 miesięcy to już 8 zębów było, a teraz od prawie 6 m-cy nie wyszedł ani jeden:confused::baffled: Dziąsła takie spuchnięte, że szok, od dwóch miesięcy i nic:szok:
Szminka-zazdroszczę Wam tych trójek, bo podobno najbardziej dają się we znaki;-)

KASIU - u nas tez byla dosc dluga przerwa od wyjscia ostatich zabkow :tak:
Pierwsze wyszly w listopadzie, potem w grudniu, potem w lutym......i do teraz byla cisza :confused:

to sie dzieciaczki co poniektore rozszalaly ;-):-D, u nas teaz dziaselka nie proznuja, ciagle sie przebijaja kolejne

reklama
w ramach zaleglosci napisze, ze u nas tez dwa sie wykluly... i to byly pierwsze dwa ktore dawid zamiast z goraczka to .... przespal... spal jak niemowle nawet do 16h na dobe :-D:-D:-D:-D ale ja juz wole tak niz 40 stopni w najbardziej zacienionym miejscu u Dawidka (czytaj tylku;-))

Do góry