reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

a u nas wyszla gorna lewa 3-ka:szok::szok::szok:trijki przecuez ok 18 m-ca wychodza:tak:myslalam ze bedzie troche odpoczynku od zabkow ale :no:bo na dole tez sie przebija 3-czka:tak:

reklama
W koncu dostrzeglismy kolejne wychadzace zabki - 2 dolne dwojki niebawem przebija dziaslo......Mamy wiec przyczyne ostatniego marudzenia i powrotu do nocnego jedzenia..............A ze kazdy zabek Kubali przebija sie dlugo.....troszke sie jeszcze pomeczymy ;-)
Jak wyjda to bedzie 8 szt - gorne i dolne jedynki i dwojki :-):tak:

i u nas zabkowanie na calego:tak:koejne dwie 3-eczki przebily juz dziaselka:tak::-Dmamy wiec juz 16 zebolkow:tak::-D:-)teraz bedzie dlugo spokoj bo 5 tak szybko nie wychodza

my mamy 10 zdiagnozowanych, że napewno są :-D:tak::-). A nie wiem, czy przez ten tydzień się coś nowego nie wykluło. Ostatnio jak właśnie last week byłam u lekarki, to mówiła, że 10 jest przebitych (w tym 3 nowe) i idą kolejne 2. Nacia w nocy strasznie marudziła, a ostatnią noc spała całkiem dobrze, więc może jest coś nowego. Ale nie powiem dokładnie co tam jest, wiem,że napewno obie 1 dolne, górne 1 i 2, dolna 4 (jedna lub dwie, bo ten z lewej strony właśnie mógł teraz wyjść) i chyba górne 3 lub 4 i jeszcze jeden, ale nie wiem dokładnie (ale ze mnie matka, co nie wie, jakie zęby ma dziecko :baffled::rofl2::baffled:).

Pysiu mi tez ciezko zajrzec Nikodemkowi do buzi ;-) ale wiem na 100% ze ma 10 zabkow a jezeli ma jednak wiecej to ja nic o tym niewiem :laugh2:
Szminka wow :tak: brawo dla Emilki :-) chyba ma najwiecej zabkow sposrod kwietniowych bobaskow ;-)

Basia jak miała 8 miesięcy to już 8 zębów było, a teraz od prawie 6 m-cy nie wyszedł ani jeden:confused::baffled: Dziąsła takie spuchnięte, że szok, od dwóch miesięcy i nic:szok:
Szminka-zazdroszczę Wam tych trójek, bo podobno najbardziej dają się we znaki;-)

KASIU - u nas tez byla dosc dluga przerwa od wyjscia ostatich zabkow :tak:
Pierwsze wyszly w listopadzie, potem w grudniu, potem w lutym......i do teraz byla cisza :confused:

to sie dzieciaczki co poniektore rozszalaly ;-):-D, u nas teaz dziaselka nie proznuja, ciagle sie przebijaja kolejne

reklama
w ramach zaleglosci napisze, ze u nas tez dwa sie wykluly... i to byly pierwsze dwa ktore dawid zamiast z goraczka to .... przespal... spal jak niemowle nawet do 16h na dobe :-D:-D:-D:-D ale ja juz wole tak niz 40 stopni w najbardziej zacienionym miejscu u Dawidka (czytaj tylku;-))

Do góry