reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Mamy już w sumie 12 :tak::-D;-):-):-p:laugh2:. Wczoraj jak byłyśmy na spacerze, Naci dałam czekoladkę kinder i jak wcinała i się uśmiechnęła to patrzę, a tam dwie kolejne perełki. Nie byłam pewna, więc zajrzałam bezczelnie do buźki :-p:rofl2: przy pomocy łyżeczki i są: dwie dolne "2"!!! :laugh2::tak:Wreszcie poszło do przodu. I w sumie bez większego bólu.

reklama
A u nas kazdy zabek tak dlugo wylazi ze szok normalnie :crazy::szok:
Te 2 na dole ktore dostrzeglismy - nadal nie przebily dziasla :-(
Pewnie jeszcze pare tygodni to potrwa....wiec pobudek w nocy cioag dalszy...

Caly czas myslalam ze idzie lewa czworka gorna bo tam bylo spuchniete i maly tam paluszki wkladal i tylko ta lewa strone smarowalam zelem a dzisiaj patrze a prawa juz czworeczka przebita i juz calkiem duza ale ze mnie gapa a ta lewa tez juz przebita tylko dopiero co i mala ;-)

Wiec mamy 12 zabkow :-) ale chyba lada dzien bedzie 13 bo wyczulam jakby tez przebijajaca sie prawa gorna trojke :-) potem jeszcze sprawdze...

powiedzcie czy i u was tak bylo bo ja mam tu kompletnie inne objawy niz zawsze... ze az wczoraj u lekarza wyladowalam z mala.. a ten potwierdzil ze to pewnie zabki bo nic pozatym sie niedzieje, gardelko, plucka czyste...

no wiec.. mala ma spuchniete wargi, krwawiace od srodka i niemyly zapach z ust... tak ja to boli ze nie chce niczego jesc, gryzc.. tak wiec branie rzeczy do buzi w ogole tu nie wystepuje jak to zawsze bywalo...
jest ta opuchlizna...ogromne slinienia...i pije tylko kaszki ze smoka, nic innego nie chce... w zwiazku z tym prawie w ogole kupek nie ma...:confused::confused::confused:

doktor powiedzial ze mam sie niejedzeniem w gole nie przejmowac, bo nawet jakby kilka tyg to te dzieciece kaszki sa bardzo bogate w potrzebne skladniki ze nic malej nie bedzie...:nerd:
i moge smarowac zelem...ale jak raz posmarowalam to widac ze mala zabolalo i tak zaplakala na chwile... nie pozwala sie dotykac w usta... i przez rurke tez nie chce z bidona pic bo ja boli... az sie zastanawiam czy to nie cos innego...:confused::confused::confused: ale wydaje mi sie ze jednak przebijaja sie dolne 3 obie... bo 4 juz sa a 3 jakos dziwnie sie dlugo nie przebijaly i jest przypuszczenie ze ciezko ida :-(
wlasnie malutka poplakiwala w lozeczku ale nie poszlam do niej... przeciez jej bolu nie zabiore... to niech sobie pojeczy jak jej tak lepiej... o juz ucichla...
az normalnie zaluje ze nie karmie ja cycem,, bo czuje ze to jej potrzebne,,, zeby sobie pomasowala te spuchniete wargi bidulka....:no:
+

Oj Mktosiu to nieladnie u Was z tym zabkowaniem. Oby lekarz sie nie pomylil co do diagnozy i oby szybko bol Nelci minal.
U nas w sumie nie za wiele tego w buzce bo raptem 6 sztuk :baffled: 4 na gorze i 2 na dole. Czekamy na wiecej ale juz na sama mysl sie boje bo jak ma to byc okupione taka goraczka jak ostatnio to dziekuje.

ktosiu - no jakoś dziwne u Was i mam nadzieję ze nel nie cierpi mocno---choc pewnie ją boli---oby szybko minęło

a u nas jak się maly chichral to zauwazylam gorną lewą - nie wiem co - ma dwojki---pozniej przerwa i jakis trzonowy juz---ale 4 czy 5- to nie wiem:confused:

reklama
Ktosiu-ja słyszałam, że 3 są najgorsze i dzieci najbardziej cierpią:no: I może właśnie Nellie to tak ciężko przechodzi...

A u nas w końcu przebiła się prawa dolna 4-więc jest 9 ząbków (mieliśmy pół roku przerwy:szok:)

Do góry