reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

reklama
A u nas stanęło na dolnych jedynkach. Wyszły ponad miesiac temu i od tej pory nic. Natala bywa marudna, myślałąm nawet, że coś tam do góry wychodzi, ale jednak nnie. Kupy w normie, śpi w nocy, do buzi bierze wszystko, ale chyba nie z powodu zębów. No nic, będziemy czekać. A z moim "szczęściem" to pewnie w Święta się zacznie, bo ostatnio w Święto zmarłych wyszło, kiedy wiadomo, poradnie zamknięte i nwet nie mogłam do dra iść ( a nie wiedziałam, czy to na pewno zęby, bo nie było na początku widać).

No tutaj widac dwa zabki Nikodemka wkoncu udalo mi sie sfotografowac :-)ale te gorne dwojeczki ciezko narazie mi uwiecznic na fotce :sorry2:

[

Boze , moj Dawid przez zabki wyladowal w szpitalu, 40 stopni goraczki dziecko lecialo mi przez rece... teraz juz lepiej choc drze bo idzie druga jedynka...

juz Wam sie chwalilam, ze lewa dolna na wiezchu, okazalo sie ze jednak nie zupelnie... goraczka rosla i rosla i w srode wyladowalismy na izbie przyjec. tam powiedzieli mi, ze to nie zabki tylko wirusowe zapalenie gardla, dali antybiotyk. Goraczka rosla, dostalalm telefon do znajomego pediatry, a on do mnie jedz do drugiego szpitala, tam pracuje, ale nie bedzie mnie. Powiadomie znajoma, to obejzy dokladniej malego. Moze byc ze idzie zapalenie pluc... Z placzem wieczorem znow na izbe przyjec. Tam morfologia i mocz i okaalo sie ze wszystko ok, za to juz bylo widac drugiego zabka, pierwszy zdazyl sie przebic. Acha pluca, oskrzela i gardlo bylo czyste... Podejzenie uszy.. ale ez tam nic nie znaleziono. No to pewnie trzydniowka.. i z tym wyladowalismy o 2:000 w nocy z powrotem w domu... Dzis nareszcie goraczka minela, wysypka po trzy dniowce nie pojawila ie, wiec prawie pewna jestem ze to te biedne zabki. Az mi przykro, ze nie moglam se ich doczekac.

jesli tak ma wgladac kazdy abek to wole bezzebnego synka..
uciekam do Dawidka, a wszystkich goraco pozdrawiam. Jeszcze tydzien i bede miec normalny dostep do neta, czytaj wracam do domu...

amoreczku :szok:a moze to na prawede trzydniowka?ta wysypka musi byc? zeby az taka goraczka przy zabkach:confused:biedny Dawidek tyle sie nacierpial:-(
odpukac ale Emilka nie ma zadnych dolegliwosci,zabki wychodza prawie nie zauwazalnie:tak:normalnie babski Schwarzeneger z niej bol jej nie straszny:-D:szok:;-)

Amoreczku o jacie ale biedny ten twoj Dawidek ucaluje go odemnie:***
Szminka brawo dla Emilki ze taka wytrwala i dzielna :-)

No a mi sie udalo zrobic zdjecie wampirkom :-Dsmiesznie to wyglada, zreszta same zobaczcie :blink:
/

A wogole to tak sie przyjzalam na tym zdjeciu (bo Nikodem niechce zabardzo pokazac mamusi jak zaglada mu do buzi) ze to chyba jednak trojeczki sa jak wy myslicie?

reklama
Amoreczku jak czytalam o szpitalu to az mi ciarki szly po plecach... Przykro mi ze musieliscie sie tyle nadenerwowac... No ale najwazniejsze ze wiecie co jest grane i ze juz wszistko oki :tak:.

Szminko trzydniowka musi sie zakonczyc wysypka. Jesli nie ma wysypki to to nie moze byc trzydniowka...:tak:

Do góry