reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
u nas dolne jedynki chyba całe - tzn wielkości mlecznych dwójek-może jeszcze trochę podrosną? no i wszystkie szósteczki też całe na wierzchu a górne jedynki jeszcze dość mocno się trzymają choć już nie na całkiem sztywno...będzie u Was fluoryzacja w szkole? bo u nas tak i musze się poradzić dentystki czy Karol ma fluoryzować bo w naszym rejonie jest duzo fluoru w wodzie a on miał taki nalot na ząbkach i nie wiem czy to nie zwiazane-pamiętam jak koleżanka w szkole miała plamki od nadmiaru fluoru...

U nas też nic na temat fluoryzacji nie mówili.
Byłam wczoraj z Martą u ortodonty, no i mamy zamówiony aparacik do zakładania na noc. Martusia ma usuniętą czwórkę, i trzeba utrzymać to wolne miejsce, żeby miała gdzie wyrosnąć stała, bo lada chwila będą rosły szóstki, ząbki się przesuną, i później będzie większy problem. Tak więc będziemy obie z aparatami, z tym, że ja dopiero za jakiś czas.

Aparat wczoraj odebrany, Marta nosiła go przez prawie godzinę, ale później na noc nie chciała założyć. Ma kilka dni na przyzwyczajenie, a później będzie nosić 4 godziny w ciągu dnia i na całą noc.

Właśnie u nas też pewnie genetycznie, dlatego działamy od razu, żeby oszczędzić Marcie tego, co ja mam teraz. Ja mam takie problemy ze stawami skroniowo-żuchwowymi, że szok, pewnie by tego nie było gdyby problem był zdiagnozowany i wyleczony wcześnej, tyle że zawsze słyszałam, że u mnie to tylko kwestia estetyki, a że nie miałam kasy, żeby wyprostować lekko skrzywione zęby dla wyglądu (tym bardziej, że tego właściwie nie widać), to nic nie zrobiłam, gdybym wiedziała, czym to grozi, kasa by się pewnie jakoś znalazła.

reklama
Do góry