Elmex jako jedyna pasta - podobno mają na to patent - zawiera fluor w postaci aminoflorku wapnia. Jest to sól mieszana, która wchłania sie dużo lepiej niż inne postacie fluoru (dlatego dentyści ją polecają). Związki fluoru w pozostałych pasach do zębów (inne sole) sa bardzo trudno rozpuszczalne i dlatego nie przyswajają się prawie wcale. Tyle zapamietałam z chemii i wsparłam się wiedza mojego małża-chemika :-)
reklama
Mamoot, dzięki! Nie ma to jak fachowa informacja. Elmex z wyglądu nie jest przyciągająca, inne to aż krzyczą z półki kup mnie ;-) No moje dzieci jakby miały wybór na pewno sięgnęłyby po inną pastę. Wiedzy nie mam, ale jakoś białe, miętowe za mną przemawia. Właśnie dzieciakom skończył się elmex, babcia kupiła jakiąś truskawkową, ale przy najbliżeszej wizycie w sklepie kupie im pastę. A jak nie zapomnę to zapytam z ciekawości dentystę co poleca - idziemy we środę na przegląd z dziećmi
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Kasia w dzień dziecka bój sie Boga!!!! hahahaha
ja ide 2 czerwca;-)
ja ide 2 czerwca;-)
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
hahahahahaha- nawet nie zajazylam ze to dzien dziecka
Ja musze sie tez zapisac...od razu mloda...
Ja musze sie tez zapisac...od razu mloda...
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
My denytyste zaliczylismy Wojtkowi szybko rosna nowe zeby ja wymieniłam plombę i czeka nas kolejna wizyta na koniec czerwca.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
U nas jeszcze ten luzny zab na swoim miejscu-mloda strasznie uwaza na niego
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
U nas postep Wojtek wczoraj umył elmexem zęby hehehe chyba dlatego ze była dołaczona puszka na zeby mleczne! i kupił sobie nowa szczoteczke