reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

Mamootku, bardzo współczuję, choc powiem Ci, że jak porównam sobie rwanie 6 a borowanie 8, to juz wolę rwać;-)

No to mnie pocieszyłaś. Może nie będzie tak źle.

Baśka, to powodzenia z ortodontą.
Moja dentystka na szczęście nie lekceważy, jest bardzo uważna i na wszystko zwraca uwagę. Ona co prawda nie leczy zębów maluchom, ale na razie Wojtka ogląda (rodzinnie, bo cała moja rodzina się u niej leczy), a jak coś trzeba by robić to poleci nam dziecięcą dentystkę. Ortodontkę też ma zaprzyjaźnioną.

reklama
Oj widzę że tu bardzo zębowo. Mamoot powodzenia przy 8 ogólnie nie jest to odczuwalne jako bolesne bo jest znieczulenie ale gorsze jest później gojenie. Moja znajoma miała rwaną i goiło się ponad miesiąc a do tego jak się pokarm dostał to musiała na opatrunki chodzić.

A ja wczoraj przy myciu ząbków Mateuszowi zauważyłam że 2 dolne piątki już są na wierzchu i bez żadnych objawów mu wyszły. Ulżyło mi bo jak się naczytałam jak niektórym dzieciom boleśnie wychodzi to aż się bałam. Także mamy 18 ząbków:tak:

Witajcie czerwcóweczki :) ... Wiadomo nasze pociechy są już takie duże, że ząbki maja wszystkie .... ale czy czasem nie zaczynaja się psuć?
U mojej Klaudusi 1 ząbek się zaczyna psuć ....hm nie wiem od czego od słodyczy przez jakiś czas wcale nie mogłam ją namówic na mycie zabków ale odkad znalazłam gre z myciem zabków hipcia badz leczenie zabków ...wiercenie itp.. to ciągle chce myc :D hihih

Witaj Asia. Mateusz ma za sobą już kilka wizyt kontrolnych bo zauważyłam plamki na jedynkach i w tej chwili nasz dentysta zdecydował się zaimpregnować jedynki specjalnym preparatem który ma jeden minus- ząbki są brązowe. Narazie nie wymaga to leczenia innymi metodami a pozostałe ząbki są w doskonałym stanie jednak mamy kontrolować co 3 miesiące

Wstyd sie przyznac, ale jeszcze nie byliśmy:zawstydzona/y:Jak widzę, co Miki wyprawia u pediatry, to już widzę co sie będzie działo u dentysty. Na razie chodzę ja ;-)

Ja z Oliwką chodzę do takiej dziecięcej przychodni stomatologicznej odkąd jej się pojawiły pierwsze ząbki. Co 3 miesiace na kontrolę, a co drugą wizytę (czyli co 6 m-cy) robimy fluorem ząbki. Zęby myje często ale słodycze niestety wsuwa ostro :-D Od dziecka pije mało soczków, głównie wodę, a to poradziły mi koleżanki ze starszymi dziećmi, które miały problemy z zębami :-)

Załączniki

• IMG_0062.jpg
    IMG_0062.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
u nas wizyty były już 2 i Karol był grzeczny (i przejety)
teraz mamy umówioną na 07.07, mam nadzieje ze nadal wszystko zdrowe - słodyczy królewicz mój prawie nie jada a zęby szoruje dzielnie, widze tylko że ma tendencje do osadu - dentystka sama była tym zdziwona bo np herbaty ani wina nie pije...no ale widocznie jakiś taki skład śliny :( z tym że gołym okiem tego nie widać - jak się patrzy to zabki białe, ja tylko z bliska przy myciu widze ten osad
dziewczyny czy mleczaki można czymś zabezpieczać jeżeli nic sie z nimi nie dzieje ? bo ja juz słysząłam 3 rózne opinie - że można, że tylko jak jest próchnica i że nie bo dopiero stałe się lakuje...i cała głupia jestem - co wy wiecie na ten temat?

Izka ma niestery dziury wzębach na dole przez soki pewnie :baffled: u dentysty jeszcze nie byliśmy, ale trzebaby się wybrać:tak::sorry2::dry:

reklama
Wojtek był 2 razy na kontroli. Ostatnio w czwartek i wszystko dobrze. Też ma osad i też nie wiadomo dlaczego. Widać taka uroda.

Do góry