reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja grafiku nie bede stosowala bo znajac zycie zaraz by go chciala w swoje szpony dorwac,pogryzmolic itp...
Za to u nas staly rytual...mloda sie kapie,potem wycieramy,czeszemy wlosy-ale najpierw jak umyte zawsze trzeba wetrzec jedwab tak sie nauczyla a wtedy myjemy zabki...juz nie placze,ladnie da wyszorowac i pieknie nauczyla sie wyplowac piane... :-)
Za to u nas staly rytual...mloda sie kapie,potem wycieramy,czeszemy wlosy-ale najpierw jak umyte zawsze trzeba wetrzec jedwab tak sie nauczyla a wtedy myjemy zabki...juz nie placze,ladnie da wyszorowac i pieknie nauczyla sie wyplowac piane... :-)
To widzę nie najgorzej z tym myciem. Weroni jak kończy się kąpać to teraz elegancko szoruje ząbki, po czym oddaje mi szczoteczkę, żebym dokończyła mycie, na koniec szoruje sobie jęzorek i płucze buziaka (najfajniejsza sprawa). A po kąpieli, kiedy już jest czysta, pachnąca i ubrana idziemy narysować kółeczko na grafiku, który wisi na lodówce:-)
Bylismy właśnie z Wojciaszkiem u dentysty. Ząbki w porządku, ale niestety zgryz lekko zwichrowany. Może to taka uroda, a może ten cholerny kciuk. Niby Wojtek zawsze mało ssał, ale jednak. Teraz mam wyrzuty sumienia. Jesteśmy umówieni na wizytę u ortodonty i WOjciaszek dostanie taka płytkę do ćwiczenia zgryzu.
A mnie niestety czeka rwanie ósemki. Coś mi się zaczęło w niej psuć i pani dentystka powiedziała, że niebędzie leczyć tylko rwiemy. Przyznam, że jestem troce przerażona. Ale co robić....
A mnie niestety czeka rwanie ósemki. Coś mi się zaczęło w niej psuć i pani dentystka powiedziała, że niebędzie leczyć tylko rwiemy. Przyznam, że jestem troce przerażona. Ale co robić....
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
MAmootku im wczesniej tym lepiej... a rwanie to ja sie boje cholernie...wogole dentysta to dla mnie taki sadysta ale co zrobic,zeby zawsze na wierzchu wiec sila rzeczy czlowiek idzie zeby brakami nie swiecic ;-)
reklama
Mamoot nas pewnie czeka to samo ...tzn KArola - no i w sumie wiem że to głównie geny choć kciuk też dokłada swoje...tylko u nas problem taki że ta dentystka u której ostatnio byłam to zlekceważyła że krzywe i nasza ortodontka chyba też jakoś bez entuzjazmu podchodziła do naszych uwag o zgryzie małego - czyli chodzi mi o to czy u nas z naszymi 3 elblaskimi ortodontami na krzyż ktoś sie takimi małymi dziećmi zajmuje...muszę zrobić wywiad