reklama
A my mamy cały czas do półtora roku podawać - i u nas od zawsze były 3 krople - może stąd te zęby ale tak na serio - myślę że głównie geny...wspominałam wam chyba że na roczek miałam 12 zębów - więc w sumie synek nie chciał być gorszy - ma tylko parę dni poślizgu (tak jak byśmy tez mogły się zastanawiać dlaczego takie różnice w owłosieniu )
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
u nas tez witamina d3 caly czas podawana -tyle ze nie wiem ile to w kroplach bo my "takie inksze" i tabletach zapodajemy a od pol roczku dajemy z fluorem ...
Piknie u nas juz widac te czworki,jak wychodzily to myslalam ze 3 i 4 ida na raz bo takie wielkie te zeby
Piknie u nas juz widac te czworki,jak wychodzily to myslalam ze 3 i 4 ida na raz bo takie wielkie te zeby
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
My przez jakies 9 miesiecy dawalismy 1 krople, a nowa pediatra kazala podawac 2 i to bez wzgledu na pogode. Mowila tez, ze preparaty witaminowe nie zastepuja witaminy D3, ewentualnie mozna podawac 1 krople witaminy i np. Vibovit (sorki za brak polskich znakow, ale cos mi sie popsulo)
mi się wydaje że wit. D nie ma największego znaczenia (tzn. na pewno ma znaczenie jej niedobór) - my podajemy od 2 miesiaca życia po 2 krople (czasem tam wpadnie nawet wiecej :-)) i co??? I tylko 4 zeby!!!! I tez myjemy pasta z flourem. Marysia pierwszego zabka miała w wieku 5 miesiecy wiec myślałam ze pójdzie ja burza a tu nic. Ja mysle ze to jest kwestia genów.
Córcia mojej koleżanki nie miała zębów przez 10 czy 11 miesięcy i naraz jej wyszły 4!!!!! I ma tyle co moja Marysia.
ja np. widze że atakują dwójki i czwórki - wiec może się okazać ze wylezie na raz wiecej zeboli. Ale jest za spokojnie na zęby więc nie sadzę aby przez najbliższy miesiąc coś wylazło.
Córcia mojej koleżanki nie miała zębów przez 10 czy 11 miesięcy i naraz jej wyszły 4!!!!! I ma tyle co moja Marysia.
ja np. widze że atakują dwójki i czwórki - wiec może się okazać ze wylezie na raz wiecej zeboli. Ale jest za spokojnie na zęby więc nie sadzę aby przez najbliższy miesiąc coś wylazło.
Ja niestety jestem matką zapominalską i daje Oli Sanostol. Witamina d3 jest dawana sporadycznie. Niestety nie pamiętam. O sanostolu jednak już pamiętam. A muszę się Wam pochwalić. Ola nie ma 12 zębów jak Karolek. Ale za to pojawił się 5 ząb czyli 2 prawa dolna. Hi, hi to dopiero odkrycie:-).
reklama