reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki ząbki, czas na Was :)

wszystkim z zębami gratulujemy!
ale już na ten wątek nie zaglądamy, bo zazdrość nas zżera:zawstydzona/y::-(;-)
zajrzymy jak choć jeden ząb u nas się pokaże....:baffled::sorry:

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie mojej koleżanki córka dopiero teraz zaczęła zoąbkować a ma dziewuszka prawie 11 miesięcy.

Mam pytanie odnosnie pielęgnacji? Czy wy używacie jakiejś pasty do zębów dla maluchów? Bo zaopatrzyliśmy się w mini szczoteczkę :happy: i pastę colgate smiles która jest o 0-6 lat i zastanawiam się czy używać tej pasty czy poczekać aż Adaś skończy 1 rok.

Liwus, ja pasty nie używam, bo jak niby mała ma usta potem wypłukać? Na razie jedziemy samą szczoteczką - młoda przekonała się do tej nakładanej na palec, jak dałam jej do zabawy i sama sobie do buzi wsadziła:tak:

Gratulujemy nowych ząbeczków.

Dziewczynki to tak droga ostrzeżenia na przyszłość skoro już zęby są.
Mój starszy miał ząbki jak perełki do 3 roku życia, potem na kontroli okazało się, że są 2 małe dziurki (zostawał z babcią a ona nie respektuje zakazu dawania lizaków, cukierków itp a my przedtem tylko czekolade itp dawalismy i było git.). Babka stwierdziła, że zaozonujemy i będzie ok, a głupia matka uwierzyła i po zabiegu jeszcze mylismy jakąś tam pastą i uznała sprawę za załatwioną.
Za pół roku były już dziury i to więcej, zmieniliśmy dentystkę, mały nie otwierał buzi, kolejny dentysta, na siłę i tek się prawie 2 lata bawiliśmy i już jest cała buzia dziur, mimo nie jedzenia słodyczy, szczotkowania itp bo cholerstwo się roznosi :/ W końcu mamy dentystkę która daje rade (liczy do trzech ^^ mały uznaje siłę liczb) i już 3 raz byliśmy ale jeszcze kilka wizyt przed nami :/ a gdyby baba od początku 2 razy wiertłem powierciła i zatkała zamiast za ozonowanie kasę dodatkową brać to mielibyśmy pewnie spokój.
Cóż znowu na bb wylewam swoja złość i flustracje. Najbardziej na sama sibie, że dałam się tak zrobić:crazy:

Liwus co do pasty to jeszcze chyba można zaczekać. Moja Olka ma 4 latka i jeszcze jej dobrze nie wypluwa, poza tym lubi ją jeść :sorry:, jak myje zęby to muszę pilnować :-D:-D:-D

Hashi, no ja właśnie mam traumę na zęby, bo moja starsza siostrzenica była we wczesnym dzieciństwie mocno zaniedbana w tym względzie, jak już dziury fest się ujawniły to oczywiście u dentysty bolało, zwłaszcza, ze na początku trafiła na taką, która twierdziła, ze do rwania mleczaków znieczulenia się nie daje:wściekła/y: No i skutek jest taki, że dziecie obecnie 12-letnie ma już parę stałych zębów poważnie chorych oraz utrwaloną traumę na dentystów. Dlatego Floreczka będzie miała zakaz na słodycze jak długo się da, no i obowiązkowe wizyty u dentysty od jak najwcześniejszego wieku:tak:

Ja mam slabe zeby i mam nadzieje ze Mis tego nie odziedziczy narazie nie mm jeszcze nawet szczoteczki ale musze niedlugo zakupic:tak:Ja narazie ne bede uzywac pasty mysle ze poczekam do roku:tak:
Sylcia mojej siostry cora tez zjada paste co chwila przynosi szczoteczke aby jej nakladac i pozniej zebow nie myje tylko je paste a jak sie nie chce jej dac wyje :-D:-D

reklama
Sylcia mojej siostry cora tez zjada paste co chwila przynosi szczoteczke aby jej nakladac i pozniej zebow nie myje tylko je paste a jak sie nie chce jej dac wyje :-D:-D[/quote]

Andula u mnie jest to samo :-D:-D:-D:-D

Do góry