reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
Gratulujemy posiadaczom nowych ząbków.

U nas CHYBA też będzie ząbek :-) Widać już obie jedynki pod dziąsłami (z trudem udało mi się zajrzeć młodej do buzi, nie obyło się bez użycia siły). Na dziąśle nad prawą dolną jedynką zrobił maleńki krwiaczek wielkości główki od szpilki.
Ale dziąsła spuchnięte nie są, grubsze są w tym miejscu, ale żadnego obrzęku i zaczerwienia więc do końca nie jestem pewna czy to faktycznie ząb się wybija.

A JA TU SIĘ DOPYTUJĘ PO JAKIM CZASIE MOŻNA SPODZIEWAĆ SIE DRUGIEGO ZĘBA A TU NIESPODZIANKA MAMY DRUGĄ DOLNĄ JEDYNKĘ JESZCZE JEJ NIE WIDAĆ ALE ZA TO SŁCHAĆ.:tak:

GRATULUJEMY WSZYSTKIM MALCOM NOWYCH NABYTKÓW

No to znów posypały się ząbki Gratulujemy :-D Emilka marudziła mi coś w nocy i dziś niby ma czerwone dziąsełko więc może ida ząbki :tak:

reklama
NO TO MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA :-)
Prawa dolna jedynka. Lewa też już jest na zakręcie :tak:
Wczoraj rano pisałam, że widać ząbek pod dziąsłem, zrobił się krwiaczek i dziąsło grubsze ale zaczerwienienia nie widać. Wczoraj po południu zrobiło się czerwone i dziąsło baaardzo grube. Dziś rano pojawiła się kreseczka na dziąśle, a po godzinie już ząbek w niej był widoczny i to na całej szerokości. Jakoś to szybko poszło.
A najważniejsze, że obyło się bez żadnego marudzenia. Oliwka w nocy kręciła się więcej niż zwykle, ale przez sen i nie płakała ani trochę. W nocy jadła normalnie 2 razy i spała wyjątkowo długo, bo od 20.30 do 9 i teraz o 12 znowu padła. Coś to ząbkowanie działa na nią usypiająco zamiast pobudzająco :-D

Do góry