reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbki,ah te ząbki...

reklama
A ja patrzę dzisiaj do pyszczka mojego Potworka i co widzę?? Kolejny ząbek na horyzoncie, tzn. już wylazł :tak:.Mamy więc dwie dolne jedyneczki i dwie górne dwójeczki (albo trójeczki, sama nie wiem, bo są dość daleko więc może trójeczki:baffled:).
W ciągu 10 dni trzy zębiska wylazły.A co najdziwniejsze - co pięć dni wychodzą ;-).15 lipca, 20 lipca i 25 lipca.
No to teraz już będzie Oliwka wyglądac jak idź stąd i nie wracaj.Muszę jej ksywkę zmienić na Wampirek :rofl2::-D

Czy Wasze dzieci też Was tak gryzą. Jak tylko nie przyuważe to jestem ukąsana.

A propos zębów: mnie od wczoraj tak rąbie żąb że gotowa byłam sama go wyrwać, byle przestał. Poszłam do dentychy, zatruła mi go a dziś ból od nowa, choć nie powinien już. Chyba, że ból promieniował i zatruła nie ten ząb. Coś się ten ból ostatnio na mnie uwziął.

Cynamonka, współczuję bólu zęba :no:
Hania gryzie, a jak ale na dodatek szczypie :baffled: I to tak, że mam posiniaczone ręce. Nie mówiąc o tym jak uwielbia łapać za nos (raz rozwaliła mi go do krwi a mojej siostrze pozostała po tej zabawie piękna szrama na nosie). :szok:

Hmm, ja ząbkuję razem z córką :sick:. Moja nieszczęsna ósemka, której kawałeczek wyszedł chyba 5 lat temu postanowiła się ruszyć :baffled:. Dziąsło boli jak cholera. Gęby nie mogę otworzyć :sick:.

Podbierz małej żelu na ząbkowanie. Działa :tak: Mi też niedawno wylazła ósemka i dentinox pomógł. Jest też orajel dla dorosłych, podobno bardzo skuteczny :tak:

oliwce gratuluje nowego zebolka:tak:
cynamonka kasia wspolczuje bolu zebow to chyba najgorszy bol jaki moze byc:no:wstretne zeby powinny byc wymieniane jak u rekina i wtedy bylby problem z glowy:tak:
moj tez lubi skubnac zebiskami ale najlepiej wychodzi mu szczypanie i drapanie podobnie jak u nineczki mam slady na szyi i rekach:-(a i jeszcze uwielbia ciagnac za wlosy najlepiej wychodzi mu to na siostrze jak chwyci nie chce poscic:baffled:

Gratuluje wszystkim małych zębaczków!:laugh2: Madzia też ma już się czym pochwalic obie dolne jedyneczki, górna lewa dwójeczka i prawa teraz się przekłuła.:-) Ale nie ma lekko. Najpierw ze dwa dni "naręczne", to pierwszy znak nowego ząbka. Potem dochodzi nocne marudzenie i budzenie sie nawet co pół godzinki do cycusia. A jak ząbek się juz przekłuje to ze dwa dni stan podgorączkowy przychodzi. A z sykiem miałam tak lekko...:-( Niedawno mała wymyśliła nową "zabawę": mocno zaciskała zębolki na cycusiu i powoli ciągneła w swoją stronę. Jak tylko pisnęłam, krzyknęłam, czy zrobiłam cokolwiek innego to śmiała się na całego. :szok: Na szcęście poskromiłam ją. Pewnego wieczoru gdy nie mogłam jej nakarmic bo tak mocno gryzła, zrobiłam jej kaszki. Po trzech łyżeczkach zaczęła tak strasznie płakac, że dostała swojego cycusia. I wiecie co... już mnie wiecej nie ugryzła!!!;-)

reklama
Czytamy ten zębowy post i też się chcemy pochwalić.
Tomek ma już 6 zebortów. Dolne jedynki, górne jedynki i dwójki. Jedynki dolne wyszły razem (już w maju), niedawno pojawiły się trzy górne ząbki (oczywiście też razem wyszły :shocked2:). Nowym nabytkiem jest dwójka. Ale chyba nie koniec na razie bo się marudzenie zaczyna. A do tej pory obyło się bez żeli i innych znieczulaczy. :-)

Do góry