reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

Gratulacje dla wszystkich uzębionych dzieciaczków.
A my z radością oznajmiamy, że mamy kolejne 2 ząbki - 2 górne jedyneczki już się przebiły:tak:a Mati przechodzi to w miarę bez większych kłopotów.

reklama
:happy2:Moj chlopczyk jest juz w posiadaniu 4rech sztuk zebow daw dolne i dwa gorne tylko nie wiem na jak dlugo bo jest tak ruchliwy ze sie boje ze so stalych nie wytrzymaja na miejscu....:no:

U nas chyba idą jednak te górne jedynki ale już sama nie wiem bo te zęby w kulki ze mną grają:eek:

Lucyann nie martw się jak też mam nadpobudliwe dziecko i ciągle mam wrażenie że wybije sobie te dwa zębolki (np. dzisiaj przy kąpieli jak ubzdurała sobie że będzie się kąpać na stojąco:eek:)

gratuluje nowych zabkow :-)u nas trzy gorne juz sie przebily wiec seba ma dwie gorne jedynki i jedna dwojke druga dwojka w drodze:tak:

A u nas wyskoczyła dzisiaj druga dolna jedyneczka.Więc już prawie 3 zębiska na liczniku.Mały gryzoń mi się robi.A boli cholernie jak dziabnie tymi szpileczkami ;-)

hehe...gratulacje!!!u nas też trzy zęby...nareszcie! górna jedynka się wyłonęła /po wielkich trudach i kłopotach...ufff/ ciekawe kiedy druga:sorry:

gratuluje nowych zeboli:-)
u nas druga dwojka sie przebila wiec seba ma prawie 6 zebolkow:-)i do tego dziwna przypadlosc bo lubi paznokciem je zachaczac a wtedy taki odglos ze gesiej skorki dostaje:errr:

gratulujemy zębiszczy kolejnych :tak:

U nas zębolki bawią się w chowanego :shocked2: Tak było też z dolnymi - :shocked2:dziąsełka spuchnięte, mięciutkie, mała marudna, po kilku dniach wszystkie objawy ustępują. A potem od nowa - dząsełka spuchnięte, itd i w końcu zębiszcza.

Hania z ząbkami ma inną zabawę - aczkolwiek zdziebko irytującą :dry: Podczas karmienia łyżeczką łapie ją ząbkami i nie chce puścić.

:-DNineczka u nas jest idenycznie:-D:-D Jak Mateusz zaspokoi pierwszy głód to zaczyna się zabawa:-) przygryzanie łyżki, albo zaciskanie ust:-) czasami taka zabawa mnie doprowadza do szału, szczególnie jak się spieszę i chcę małego szybko nakarmić to on jak by to czuł i chyba robi wtedy mamusi na złość:no:

reklama
Gratuluję Oliwci i Lilci zęboli:-) u nas dzisiaj w końcu wyszła prawa górna jedyneczka jeeeeeeeeeee:-D nie było tak źle ale noce kiepskie,bardzo często się budziła z tym że szybko się uspokajała.

A to przyhryzanie łyżeczki to u nas też normalka...co innego mnie bardziej irytuje,jak paulisia przy jedzieniu musi sie czymś bawić i obraca głową we wszystkie stony a ja jak głupia z tą łyżeczką za jej głową...

Do góry