reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

U nas nadal 4 zebole ale marudzenie i pchanie do buzi wszystkiego, nawt ciuchow.Takze pewnie cos idzie nowego, bo Lol i nocki gorzej
przesypia a ja znim:-(
A zebalom gratulujemy nowych nabytkow:-)

reklama
Dziwne....posta mi zjadlo...hmmm
No nic....Kubie wyszedl zab! pierwszy! dolna prawa jedynka...czuc pod palcem :-)

ja nie stosuję pasty tylko przegotowaną wodę, ale moja siostra swojej córci kupiła (Agatka ma teraz 1,5 roku) i sobie chwali.

Megusek-gratulacje!!
Kasia, my używamy pasty dla niemowląt ( w sumie dla dzieci bo od 0 do 6 lat). Myjemy raz-wieczorem szczoteczką już z normalnym włosiem. Oprócz tego 2 kropelki dziennie zymafluoru. Po posiłkach staram się przemywać palcem lub szczoteczką ale samą wodą.
U mojej 2 dolne jedynki i od 2 m-cy nic poza nimi..nawet palcem nie wyczuwamy, choć śliny wylewa tyle ile waży:-)

Gratulacje dla Kuby!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
U nas chyba rekordu nie będzie ;-), pierwsza (piąta) górna jedynka się zatrzymała, a drugiej jeszcze nie widać - więc w dalszym ciągu cztery i pół ząbka ;-).

Gratulacje dla Kuby!!:-D A u nas ciężka nocka była! Co chwila pobudka i prawie cała noc na cycusiu:szok: Na noc dałam nie czopek więc nie chciałam jej już męczyc rozbierankami. Dwa razy żelem smarowałam. Pomogło... na chwilkę :-( Dzisiaj rano widac już górne jedynki więc pewno wkrótce się przebiją:-). Jestem wykończona, dobrze że mała ma spoko humor!;-)

Mati jak do tej pory ma 4 ząbki ( 2 dolne i 2 górne jedynki). Niestety ciągle wszystko pcha do buzi, a ostatnio jego ulubionym zajęciem jest gryzienie wszystkiego( tatę ugryzł w policzka wczoraj:-D) no i zgrzytanie, które mnie doprowadza do szału:wściekła/y:Myję małemu ząbki pastą dla niemowlaków od 6 miesiąca - oj jak on to uwielbia:-) sam buźkę wystawia:-)

reklama
gratuluje dzieciaczkom nowych zabkow:-)
u nas na 6 sie na razie zatrzymalo ale wyszly niedawno wiec jeszcze wszystko przed nami sebus swietnie juz sobie radzi z gryzieniem a szczegolnie lubi podgryzac mame;-)

Do góry