reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy z naszymi dziećmi

U nas na topie jest Jaś i Małgosia, Swinka Pepa, Pingu, te pociągi na mini mini, strażak Sam, Domisie, Krecik. Zasadniczo to telemaniak. Z ksiązek daje mi książki i mówi mama citaj, a sama bierze drugą i udaje ze czyta i nie słucha mnie. W sumie jak jej czytam bajkę to usiedżi moze minutę i dlatego rzadko jej czytam. Ale staram sie zawsze żeby coddziennie te 5 minut było. Najbardziej lubi Kubusia Puchatka

reklama
A propos Kubusia Puchatka.
Zapisałam Anię w sierpniu do Klubu Przyjaciół Kubusia Puchatka i właśnie dzisiaj dostała pierwszą przesyłkę. Po ponad miesiącu :szok:
W przesyłce jedna książka do czytania - ładnie ilustrowana, w twardej oprawie i druga "edukacyjna" - też z Kubusiem Puchatkiem - tym razem o kształtach.
Dodatkowo dostała płytę CD z nagraną bajką o Kubusiu Puchatku (tylko do słuchania) i piękny plecaczek z Kubusiem. Paczka zaadresowana na Anię i list od Kubusia skierowany do niej ;-)
Za przesyłkę zapłaciłam przy odbiorze 32 zł. Myślę, że warto :tak:

U nas telewizor średnio na topie, z bajek to tylko Noddiego, Strażaka Sama, Listonosza Pata i ostatnio Ruppert miś.
Ale żadnej bajki nie oglądnie do końca, jak są fajne reklamy to popatrzy no i jak na TVN Turbo są jakieś wypadki samochodowe to zachipnotyzowany patrzy jak przyjeżdżają kareki ( ijo ijo ) także nie wiem skąd zamiłownie do wypadków ( a pod naszym blokiem stoi taki rozbity samochód ) to od dwóch miesięcy codziennie musimy chodzić go ogładac i pokazuje widzisz tam ma silnik ( bo przez rozbita maskę widać troszkę ) tu swiatło itd....

Z bajkami to zależy od humorku czasem uda mi się ze dwie-trzy minuty mu poczytać, ale przeważnie to tylko ogląda i przwraca kartki....
Ale na początku jak dosaje nowe ksiązeczki to nawet 3 razy cała lokomotywa była przeczytana:szok:

my ostatnio bardzo duzo malujemy fabrami,wykorzystujac rozne przedmioty np.po rozlaniu paru kropel farby na kartke,rozdmu****emy ja przez rureczke,robiac wzorki,potem posypujemy brokatem,wychodza sliczne rysunki:tak:
albo odbijamy zakretki od roznych rzeczy.POLECAM

Natalka bardzo lubi zabawy z klejem,czesto wycinam rozne krztalty,ktore potem sama uklada w dowolny sposb.

MOZE ZALOZYMY GALERIE PIERWSZYCH PRAC NASZYCH DZIECI???

maxin tez bym chciała cos takiego porobić z marysią ale boje się że jest za mala i wszystko będzie w kleju/farbkach/ciastolinie itp. Jak ty to robisz????

Marysia teraz koloruje z zacięciem, czadowe to jest, no i puzzle juz 40 elementów zaliczamy..... ona sie robi lepsza ode mnie....

Wow puzzle 40-elementowe!!! Pola układa 15.:sorry2::-p
Co do farb to u nas też na topie. Zakladam jej fartuszek i maluje. Ma taki zestaw do pieczątek z farb i stempelki. Uwielbia to. Jest trochę sprzątania, ale bez przesady. Także Głuszku spróbujcie:tak:
No i dalej hitem pozostają książeczki z naklejkami. Kupujemy je normalnie hurtowo. Z braku laku sama wycina sobie naklejki z przylepnego kolorowego papieru.
Z rysunków całkiem nie źle wychodzą jej : twarz, drzewo, grzyb, kwiatki:tak:

U nas też Marcelinka mogłaby malować codziennie, najbardziej lubi maczać pędzel w wodzie:-D, mimo, że mamy farbki, które nie wymagają rozcieńczania, ale ona chce i koniec. Obrazki potem sie suszą na kaloryferach, ale zabawa jest przednia. Z rysunków to nadal głównie koło potrafi narysować oraz coraz ładniej koloruje, natomiast ostatnio jest trochę śmiechu, bo np. narysuje jakiś bazgroł i tłumaczy mi , ze to jest np. kwaitek, domek, lala albo co. I ja ślepa matka muszę udawać, że oczywiście wiem co to jest. A jaka jest oburzona, jak nie domyślę się, że te 2 kreski i kropka, to np. ptaszek!:-D

Weronika ostatnio narysowała taką linię falistą i powiedziała "pisze PANI" potem drugą "pisze PAN" - rewelka po prostu ;-)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie jak wy się bawicie bądź spędzacie czas z dziećmi ?

Bo my np. właśnie malujemy farbkami, ale to tak max. 15-20 minut, kredkami też Kapi lubi rysowac zarysowywuje kolorowankę w dwa dni:tak:, układamy puzzle ale to tez długo nie wysiedzi tak 10-15 minut, jeździmy samochodami takimi dużymi on na jednym ja na drugim:-), gramy w piłkę, ukłądamy domino,bawimy się w chowanego, budujemy z klocków... ale to wszystko to są zabawy na 10-15 minut czasami braki mi pomysłów co może go jeszcze zainteresować zabawić:-(

Do góry