reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

reklama
nad hulajnogą się zastanawiam! macie/znacie/polecacie? my doświadczeń nie mamy raczej, ani nikogo u kogo można by wypróbować....

i tak się zastanawiam jakie macie sprzęty podwórkowe? sezon rozpoczęty... u nas głównie rowerek biegowy w użyciu, no i nie wiem czy to już czas na coś poważniejszego?

Kasia ja tez sie zastanawiam nad hulajnoga, w zasadzie zastanawialam sie...do czasu kiedy poszlam do sklepu, w ktorym kupowalismy rowerek biegowy. A poszlam po koszyczek do roweru. Pan mi powiedzial, zeby jeszcze nast rok na biegowym jezdzila, bo jak kupimy hulajnoge to nie bedzie chciala jezdzic ba rowerze. A rower biegowy wyniosl pod niebiosa - koordynacja ruchowa, rownowaga. Wiec ja chyba sie wstrzyman z hulajnoga.

ALE mam do Was goraca prosbe o pomysly prezentow na trzecie urodziny. Bo ja wymiekam

Maja ma hulajnoge taką:
HULAJNOGA 3-KOŁOWA SKŁADANA SMJ PSCT003 RÓŻ (4090251120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
uwielbia ją
DSC_0457.jpg

A na 3 urodziny chcemy kupic jej już taki większy rowerek z 4 kołami

Załączniki

• DSC_0457.jpg
    DSC_0457.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 69
Madzioolka Emi ma taką samą hulajnogę:-)

na hulajnodze jeździ u dziadków, u nas na rowerku (kupiliśmy przed Świętami)
HIT! GS-BIKE 16 #6 kolorów # ROWER ROWEREK #JAKOŚĆ (4124751283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czarno-pomarańczowy; mam nadzieję, że posłuży na lata (duży jest:tak:) dwie fotki jak jedzie na rowerku dałam ostatnio na zdjęciowym

rowerek jest na urodziny, tylko nie chcieliśmy czekać aż do czerwca z zakupem, co do prezentów to nie mam specjalnie pomysłu (moja mama, babcia i siostra zawsze się pytają, co kupić... dziadkowie pewnie kupię kolejną 'piękną', bezużyteczną lalkę...); na pewno nic z puzzli i gry dydaktycznych, bo mamy tego dużo

Ostatnia edycja:
U nas rowerek "rozwojowy" był prezentem dla Leo (z doczepianym kijkiem, kółkami). Z hulajnogi korzysta towarzysko przy Nince (co prawda różowa z hello kitty, ale mu to przecież teraz obojętne;-)). A poza tym rowerkiem też pomysłów nie miałam, ale uważam, że nie ma co "na siłę" wymyślać. No i wiecie co, myślę, że już czas by specjalne okazje swiętować czymś wspólnie robionym w gronie rodziny, tj.np. jakimś ekstra wypadem w ciekawe miejsce, atrakcyjne dla dzieciaków (połączonym z jedzeniem na mieście, z piknikiem itp.- w miarę jak pogoda pozwoli) Z doświadczenia wiem, że takie prezenty są absolutnie najwartościowsze i zostają w pamięci na całe życie. Cała akcja "before" jest już mocno atrakcyjna - pakowanie swojego plecaczka, przemyślenie ktorą zabawkę zabrać itp.itd.

No wlasnie, ja bym chciala uprzedzic tesciowa i powiedziec jej na co ma dac kase, bo jak sama kupi to szkoda gadac. Ostatnio na swieta kupila 4 uzywane maskotki i mate edykacyjna...masakra

tiaaa skąd ja to znam: teść na święta kupił Mai pluszowego słonika na kółkach któego można ciągać, zabawka z metką 18m+... oczywiście w dobre wierze akurat jemu nie wyrzucam tylko że kompletnie bezużyteczna rzecz bo Maja ma tyle zabawek że już niczym się nie potarfi zająć ;/

Felka właśnie widziałam Emi na zdjęciach z rowerkiem i dlatego rozważam zakup takiego doroślejszego :)

Andariel masz całkowitą rację! W zeszłym roku co weekend wyszukiwałam jakieś atrakcje żeby pojechać gdzieś w nowe miejsce i razem we trójeczkę i to były super wypady, a to zoo a to nałeczów czy kazimierz albo pobliskie mini zoo. Maja uwielbia zwierzaki więc to była mega frajda :)

reklama
hej
macie racje z tymi wypadami :-)
Mati najbardziej zadowolony jak jedziemy "w gójy" w góry :-)

a co do prezentów na urodziny to mam takie propozycje dla innych"
- tablica dwustronna (z jednej strony normalna a z drugiej na magnesy)
- basen (bo stary sie zepsuł)
- puzzle
- pacynki
- spodnie dresowe do przedszkola
- parasol (stary też zepsuty)
- książki oczywiście :-) czy polecacie coś na teraz?
od teściów kase dostanie to mu sandały kupimy

Do góry