reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

reklama
nad hulajnogą się zastanawiam! macie/znacie/polecacie? my doświadczeń nie mamy raczej, ani nikogo u kogo można by wypróbować....

i tak się zastanawiam jakie macie sprzęty podwórkowe? sezon rozpoczęty... u nas głównie rowerek biegowy w użyciu, no i nie wiem czy to już czas na coś poważniejszego?

Kasia ja tez sie zastanawiam nad hulajnoga, w zasadzie zastanawialam sie...do czasu kiedy poszlam do sklepu, w ktorym kupowalismy rowerek biegowy. A poszlam po koszyczek do roweru. Pan mi powiedzial, zeby jeszcze nast rok na biegowym jezdzila, bo jak kupimy hulajnoge to nie bedzie chciala jezdzic ba rowerze. A rower biegowy wyniosl pod niebiosa - koordynacja ruchowa, rownowaga. Wiec ja chyba sie wstrzyman z hulajnoga.

ALE mam do Was goraca prosbe o pomysly prezentow na trzecie urodziny. Bo ja wymiekam

Maja ma hulajnoge taką:
HULAJNOGA 3-KOŁOWA SKŁADANA SMJ PSCT003 RÓŻ (4090251120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
uwielbia ją
DSC_0457.jpg

A na 3 urodziny chcemy kupic jej już taki większy rowerek z 4 kołami

Załączniki

• DSC_0457.jpg
    DSC_0457.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 72
Madzioolka Emi ma taką samą hulajnogę:-)

na hulajnodze jeździ u dziadków, u nas na rowerku (kupiliśmy przed Świętami)
HIT! GS-BIKE 16 #6 kolorów # ROWER ROWEREK #JAKOŚĆ (4124751283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czarno-pomarańczowy; mam nadzieję, że posłuży na lata (duży jest:tak:) dwie fotki jak jedzie na rowerku dałam ostatnio na zdjęciowym

rowerek jest na urodziny, tylko nie chcieliśmy czekać aż do czerwca z zakupem, co do prezentów to nie mam specjalnie pomysłu (moja mama, babcia i siostra zawsze się pytają, co kupić... dziadkowie pewnie kupię kolejną 'piękną', bezużyteczną lalkę...); na pewno nic z puzzli i gry dydaktycznych, bo mamy tego dużo

Ostatnia edycja:
U nas rowerek "rozwojowy" był prezentem dla Leo (z doczepianym kijkiem, kółkami). Z hulajnogi korzysta towarzysko przy Nince (co prawda różowa z hello kitty, ale mu to przecież teraz obojętne;-)). A poza tym rowerkiem też pomysłów nie miałam, ale uważam, że nie ma co "na siłę" wymyślać. No i wiecie co, myślę, że już czas by specjalne okazje swiętować czymś wspólnie robionym w gronie rodziny, tj.np. jakimś ekstra wypadem w ciekawe miejsce, atrakcyjne dla dzieciaków (połączonym z jedzeniem na mieście, z piknikiem itp.- w miarę jak pogoda pozwoli) Z doświadczenia wiem, że takie prezenty są absolutnie najwartościowsze i zostają w pamięci na całe życie. Cała akcja "before" jest już mocno atrakcyjna - pakowanie swojego plecaczka, przemyślenie ktorą zabawkę zabrać itp.itd.

No wlasnie, ja bym chciala uprzedzic tesciowa i powiedziec jej na co ma dac kase, bo jak sama kupi to szkoda gadac. Ostatnio na swieta kupila 4 uzywane maskotki i mate edykacyjna...masakra

tiaaa skąd ja to znam: teść na święta kupił Mai pluszowego słonika na kółkach któego można ciągać, zabawka z metką 18m+... oczywiście w dobre wierze akurat jemu nie wyrzucam tylko że kompletnie bezużyteczna rzecz bo Maja ma tyle zabawek że już niczym się nie potarfi zająć ;/

Felka właśnie widziałam Emi na zdjęciach z rowerkiem i dlatego rozważam zakup takiego doroślejszego :)

Andariel masz całkowitą rację! W zeszłym roku co weekend wyszukiwałam jakieś atrakcje żeby pojechać gdzieś w nowe miejsce i razem we trójeczkę i to były super wypady, a to zoo a to nałeczów czy kazimierz albo pobliskie mini zoo. Maja uwielbia zwierzaki więc to była mega frajda :)

reklama
hej
macie racje z tymi wypadami :-)
Mati najbardziej zadowolony jak jedziemy "w gójy" w góry :-)

a co do prezentów na urodziny to mam takie propozycje dla innych"
- tablica dwustronna (z jednej strony normalna a z drugiej na magnesy)
- basen (bo stary sie zepsuł)
- puzzle
- pacynki
- spodnie dresowe do przedszkola
- parasol (stary też zepsuty)
- książki oczywiście :-) czy polecacie coś na teraz?
od teściów kase dostanie to mu sandały kupimy

Do góry