reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

moon ja może i bym hulajnogi nie poszukiwała w tym roku, ale właśnie teściowa się uparła kupić i już nawet szukała jakiejś, więc wolę jej pomóc konkretnym modelem ;-)sorki, ale parsknęłam śmiechem równo na matę edukacyjną!

Madzioolka, Felka czyli polecacie ten model? bo ja to już się nawet zastanawiałam nad taką dwukołową....

Felka i jak Emi sobie radzi na rowerze? ja docelowo chciałabym przeskoczyć etap doczepianych kółek, więc u nas rower pewnie za rok...

andariel a Wy jaki rowerek zakupiliście Leo? co do wypadów to również się zgadzam 100%!!!

ale ja też szukam inspiracji, żeby wiedzieć co innym podpowiedzieć, awaryjnie zawsze powiem puzzle - młody uwielbia absolutnie, ostatnio wszędzie wozi nawet ze sobą po pudełeczku :szok: a właśnie, jak sobie Wasze dzieciaki radzą z puzzlami? same, z pomocą? z wielu elementów?

kati tablica u nas się sprawdza 'zrywami' ale ogólnie uważam za udany zakup, chociaż nie mamy magnetycznej - z jednej kreda, z drugiej mazaki... do magnesów u nas jest lodówka :-p no i chyba trzeba ruszyć książeczkowy!!! ale już dziś nie mam weny...

czy ktoś ma/zna mapę dumel zwierzęta świata?

reklama
Kasiawilde ja osobiście polecam! Nie wiem jakie u Was są drogi ale u mnie wszędzie kostka więc nierówno. 3 kółka sprawdzają się super i stabilniejsze są dwa z przodu niż dwa z tyłu ponoć ale nie sprawdzałam.

Puzzle u nas często w użyciu, Maja wszystkie sama układa bo zna na pamięć :p nawet takie z dużą ilością al nie powiem Ci ile sztuk bo nie pamiętam :p

kati hulajnogę kupiliśmy w zeszłym roku, chyba można polecić;-) co do rowera to Emi radzi sobie znakomicie!!!:-p pierwszy raz widzę tą mapę zwierząt - wygląda baaardzo interesująco:tak: puzzle Emi lubi ale największą frajdę sprawia jej jak układamy razem; mamy też te dwustronne, z drugiej strony inny wzór - do pokolorowania:tak: ilość puzzli różna, trochę ich mamy, od tych gigantynych po mniejsze

o! u nas też puzzle na tapecie :) Dzieciaki szczególnie lubią takie duże z dużymi obrazkami :)
No i wreszcie Piotruś tez załapał rowerek biegowy... bo Baśka to już na jesieni śmigała... a Piotruś dopiero teraz. Basia przymierza się do rowerka z pedałami.... ale chyba jeszcze jej kazemy rok poczekać.. niech szaleje sobie na tym co ma... łatwiej jej chyba... ;)

hulajnoga mówicie.. to chyba też świetny pomysł. Słyszałam natomiast, że ortopedzi mówią, by uważac, by dziecko jeździło raz na jednej raz na drugiej nodze - że wtedy jest to świetny trening :)

u nas puzzle znikopis zestaw do majsterkowania, tory z ikei drewniane , kasa fiskalna i wszystko co gra typu cymbałki, giatary itd :) no i pan ziemniak ktorego benek nie chce oddac kolezance :-D

l_06453813.jpg

u nas rowerek biegowy to był strzał w 10! Mam spokój na wszystkich spacerach, nie słyszę już w kółko "ja chcę na rączki" tylko śmiga obok mnie. Jeździ grzecznie obok po chodnikach (mieszkamy w centrum), świetnie hamuje z górki.
Na trzecie urodziny nie wiem w ogóle co, nie zastanawiałam się nad tym. My tak naprawdę ciągle coś kupujemy bez okazji, puzzle, kolorowanki itp. Na urodziny chciałabym chyba jej zrobić super imprezę np w poszukiwanie skarbów z mapą. A potem jechać razem na balet (w Bytomiu grają teraz Kopciuszka - Marysia uwielbia Kopciuszka, bawi się w niego ciągle w domu). No i kocha balet i taniec. Prosi zeby jej włączyc balet w TV (włączam na youtube np Dziadka do Orzechów) i ona tanczy i tańczy. Zerka co robią baletnice i powtarza. A Szymuś to samo za nią:)
Także z prezentów chyba nie będzie bardzo dużo, ale postaramy się podziałać.

kasiawilde Marysia dopiero niedawno polubiła puzzle, chyba dopiero od dwóch miesięcy ukłąda. Za to jak ruszyła to od razu konkretnie, ukłąda po kilka dziennie. Całkiem sama ułoży takie do 30el chyba, to zależy też jak trudny jest obrazek. Większą ilość elementow ukłądamy razem, zwłaszcza jak są nowe. Bo potem to już leci w zasadzie na pamięć:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry