reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

U mnie teraz jest zaawansowany etap literkowy - klocki z literkami bardzo lubi, magnesy na lodówkę, mamy taki sorter-domek, gdzie zamiast kształtów typu kwadrat/kółko są literki i też bardzo go lubi.
Poza tym ma etap plastyczny - bardzo lubi kredki, a jeszcze bardziej modelinę (ciastolina dla dzieci jest fajna i nie wysycha), znikopis też lubi - łatwo pisać po nim dla takiego malucha. My z prezentów zastanawiamy się nad tablicą magnetyczną - żeby mógł sobie naklejać swoje magnesy z literkami, a przy okazji pisać pisakami.
Jak lubi muzykę i taniec - to fajna jest składanka - 4 płytki "the best of kids ever" (czy jakoś tak) - są piosenki na każdą porę dnia; można dołączyć książkę z choreografią (rytmika dla przedszkolaków) - wtedy można razem z rodzicami tańczyć i śpiewać.
Dziewczynki w tym wieku często lubią trenować opiekę nad lalami, misiami, karmić je, układać do snu - dobre są wózeczki, łóżeczka i różne akcesoria domowe dla lalek.

reklama
A ja polecam tę oto zabawkę :
TABLICA___+BIURKO ___+KRZESŁO___ +ZEGAR__+LITERKI (374280966) - Aukcje internetowe Allegro
rewelacja!!!
Nasza Potwornicka ma 1,5 roku i to jak do tej pory jedyna rzecz która ją na dłużej zajmuje :tak: Na razie nie dam jej literek i cyferek dołączonych do tego zestawu bo są za małe. Ale mam spokojną głowę bo daję jej pisaka do pisania po tablicy i ona w jednej ręce ma pisak w drugiej gąbkę do ścierania i tak się wyżywya artystycznie ;-)

Chciałabym kupić córce tą zabawkę ale ponieważ jest dość droga chciałam zasięgnąć waszej opinii, co sadzicie o niej, czy rzeczywiście jest taka dobra jak mówią?? Córka ma 15 miesięcy, narazie jeszcze nic nie mówi wiec chciałam kupić coś co jej pomoże w rozwijaniu mowy no i trafiłam na ta zabawkę. jak myślicie, warto???

Kup lepiej książeczki i razem czytajcie - buduje relacje i jak nic nauczy mówić. Moja dwulatka mówi pięknie pełnymi zdaniami, odkąd miala 20 miesięcy:)

Oczywiście że jej czytam choć ona jest bardzo niecierpliwa i nigdy nie mogę skończyć całej książeczki, ona woli oglądać i pokazywać co widzi. Mam nadzieje ze jak będzie starsza to będzie bardziej cierpliwa i będę mogła jej dozo czytać bo uwielbiam.

Ja czytam na dobranoc - młoda lezy w łóżeczku i pije mleko - ja czytam (sama się już o to czytanie doprasza). Potem myjemy zęby, paciorek i nyny:p

Macie jakieś pomysły na prezenty świąteczne dla naszych maluszków? Ja mam kilka wizji ale szczerze mówiąc zgłupiałam już:sorry2:.

Szczególnie wtedy, kiedy oglądam reklamy. I nie wiem, czy skusić się na coś reklamowanego, czy też kupić mu coś mniej eksponowanego w TV:sorry2:

mam aż za dużo pomysłów, a wiadomo, że na wszystkie na raz mnie nie stać
no więc myślałam o odkurzaczu, bo synek póki co bawi się prawdziwym:-)
zestawie do sprzątania dla dzieci, zestawie majsterkowicza, albo kuchennym, samochodziku który jedzie po wstrząśnięciu nim i o koniu na biegunach:-D trochę tego jest:baffled:
o i jeszcze autko do rozkręcania w zestawie ze śrubokrętem i innymi przyrządami do destrukcji ;-)

a to tak obrazowo
478514592

1456.jpg
6770Carrello.jpg

476446175

474730574

simba_odkurz2.jpg

reklama
Wiesz co, ten zestaw do majsterkowania jest fajny. Już czuję, że myśli mi krążą wokół niego:-)

Ale przyznam szczerze, że mam niezły zawrót głowy:sorry2:

Do góry