reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

mój synek dostanie tablicę do malowania. Z jednej strony można malować kredą, a z drugiej mazakami, albo przyczepić kartkę. Do tego farbki do malowania palcami.
A nożyczki też się u nas sprawdzają. Kupiłam takie całe plastikowe. Nic poza pojedynczą kartką nie da się przeciąć. I nie są bardziej niebezpieczne niż kredka czy pędzelek. Ale tak jak u Gabi, tylko przy rodzicach, jak powycina to odkładamy poza zasięg małych rączek.

reklama
mój Staś też dostanie tablicę od Mikołaja z jednej strony do pisani kredą, a z drugiej na pisaki i ona jest jeszcze magnetyczna i ma tam trochę pieduł w zestawie. Kolejkę mamy Fisher Prica (chyba tak się pisze:-)) i nawet ładnie się nią bawi

ja zamówiłam lego duplo zobaczymy

tablicę mamy ostatnio się przejadła

nożyczki hmm. jego akurat denerwują, po pierwsze mama musi trzymać kartkę a po drugie on próbuje odwrotnie ręce trzymać (od góry) przy cięciu i mu nie wychodzi i dostaje furii, pokazuję mu jak i on tnie ładnie ale za chwilę znowu zaczyna rękę przekręcać i wtedy mu nie wychodzi, na początku łądnie ciął a potem mu coś zaczęło z tą ręką inaczej i od tamtej pory nożyczki są lubiane dopóki furii nie dostanie że się przeciąć nie da :sorry2:

lubi jak mu się czyta bajki, lubi ciastolinę lepić i modelinę

malowanie farbami hmm. tak sobie
najbardziej lubi flamastry

A moja córcia na Mikołaja dostanie kota interaktywnego.Super zabawka i wygląda jak żywy.Sama chętnie nim się pobawię...haha

Brak mi juz pomysłów..kredki, farbki, ciastolina.....padam od tego i mała chyba też. Znacie jakieś fajne zabawy??? Coś kreatywnego i nie nużącego po 3 minutach. ???
Michalina zaczyna wymyslać już głupie zabawy, skakanie po stole, wchodzenie na okno, nic jej już nie ciekawi z moich zabaw.

Na pewno macie jakieś ulubione zabawy. Liczę na was babeczki bo inaczej padnę na tej mojej wsi z nudów jesienią i zimą:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam Martka!!!! moj syna ma 2,5 roku tez czasami niewie co ma ze soba robic i ja tez niewiem... ale ostatnio kupilam jemu farby i razem malowalismy zajal sie tym przez jakies pol godziny i dopomina sie malowania farbkami sam, dobrym sposobem tez jest kupic plasteline, siadamy do stolu i modelujemy rozne rzeczy lub ugniatamy np ciasto a pozniej lopatka to kroimy... szykujemy np z tego obiadek lub co podobnego... warto wyprobowac moze sie zainteresuje takimi rzeczami pozdrawiam pa :-)

kasianal1
dzieki..ale malowanie i ciastolina juz przerabiane i niestety juz nie chce tego robicć, sieadamy i po minucie juz ucieka...chyba ma robaki w dupsku hehehee

ale dzis wytargałam jej zapomniane zabawki, grzechotki, jakies pierdoły i mam spakój jak na razie hehe

reklama
Do góry