reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

dużo zależy od dziecka ....
Bardzo fajnym prezentem są książeczki kolorowe ale nie takie z masą tekstu tylko takie twarde z kolorowymi obrazkami np. krowa...koń ....ptaszek...
Ciekawą sprawą są też klocki ...tylko takie wieksze :)
Dzieci w tym wieku zazwyczaj coś " kombinują" co by gdzies włożyć ...przekręcić ...
a może ...jakąś taką fajną lale imitująca bobaska ...2- latki lubią naśladować dorosłych ..swoich rodziców :) MOże wózeczek dla lalki skoro ma już lalke bobaska :)

qcze .....myśle i myśle ...ale ja mam synka wiec wiecej neiwymysle ;)
Dla chłopca coś bym jeszcze wyszukała ;)

pozdrawiam L4dy

reklama
fajną sprawą są sortery (tj. takie do dopasowywania klocków do otworów), ja dla dwulatki ostatnio kupiłam odkurzacz i się ładnie nim bawi, bardzo fajne są różne drewniane układanki, u nas hitem były kręgle (no ale ja też mam chłopca), a może zestaw jakiś garnuszków, talerzyków itp. jak pisała moja przedmówczyni dzieci lubią naśladować dorosłych i na pewno mała będzie mamusi robiła kawkę:tak:, a może coś z instrumentów (my mamy cymbałki), klocki zawsze są dobre na prezent, a może jakąś fajną przytulankę??

A co do napisów na zabawkach to prawie na wszystkich jest napisane, że dla dzieci od 3 lat, a tak prawdę mówiąc jak by na to patrzeć to nasze maluchy do lat 3 bawiły by się tylko grzechotkami i gryzakami. A sporo 2-latków jeździ już np. na rowerkach, rozróżnia część liczb, literek i kolorów.

Życzę powodzenia w wyborze prezentu :tak::tak:

Anusieńka, ja polecam ciastolinę. Ja kupiłam synkowi jak miał rok i 8 miesięcy. Lubi się nią bawić do tej pory. Na początku to głównie rodzice coś lepili, a teraz coraz więcej robi sam. Ale nie polecam jakiegoś skomplikowanego zestawu. Na początek to najlepiej taki z wałkiem i foremkami jak do ciasta i ze trzy kolory do wyboru.
Albo tak jak piszą dziewczyny, zestaw garnuszków, talerzyków i kubeczków, albo książeczka.
Są też takie fajne puzzle, tak mniej więcej dla dwulatków, chyba z trefla, w jednym pudełku jest kilka zwierzątek do ułożenia, ale jedno zwierzątko układa się z dwóch lub trzech kawałków, są grube i łatwe do złożenia przez takiego malucha.

serio ciastolina dla malucha???

ja w pewnym momencie przestalam kupowac cokolwiek, bo wszystko wydawalo mi sie albo za proste, albo za powazne... ciastolina mi do glowy nie przszla....

Ja co prawda też mam faceta (na pytanie co chce dostać jest jedna odpowiedź BUM BUM:-)),ale z uniwersalnych rzeczy potwierdzam książeczki,puzzle i ciastolinę i może jakiś zestaw do piasku.Tego nigdy za dużo,nam zawsze brakuje łopatek;-)

ja polecam któryś z zestawów firmy ecoiffer (gdzieś już o tym pisałam). Mój Kuba dostał na mikołaja garaż i zoo, najważniejsze jest to że części z jednego zestawu pasują do drugiego. bardzo dużo się tym bawi. ostatnio w garażu mieszkają postacie z kinder_niespodzianki :-)a co jest ważne: dość niska cena!

Moja Mary najchętniej bawi się:
- pralką
- zamkiem lub farmą Little People FP
- drewnianymi puzzlami
- piłką
- samochodem do rozkręcania i skręcania
- ciastoliną.

reklama
Do góry