reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki,prezenty Dla Naszych Dzieci

szerokość spacerówki jest dość ważna, bo jak za wąska to potem śpiworek na zimę nie wejdzie do środka

Ja mam peg perego Atlantico, teraz już nie robią tego modelu, ale to jest świetna spacerówka, chyba najszersza i najlżejsza jaką można było dostać te kilka lat temu.
Kupiliśmy ją jak mały miał 4 miesiące, bo wrzeszczał w gondoli i miałam problem z wychodzeniem na spacery, a tę spacerówkę od razu polubił, ciekawski z niego chłopak. Ja wtedy przede wszystkim szukałam spacerówki, która najbardziej na płask się rozkłada, jest lekka i łatwo się składa i ten model był najlepszy. Miałam szczęście, że mogłam poszaleć cenowo.
Dziś synek ma 3 lata i 104cm wzrostu i nadal super mieści się w spacerówce i jest mu w niej wygodnie, sporo miejsca jeszcze ma, codziennie wożę go 2,5 km do przedszkola w niej.
Jedyne co to ocieplacz na nogi pod koniec tej zimy zrobił się za krótki.

A pan w sklepie mi powiedział, że nie ma możliwości, żeby złożyć jakąkolwiek spacerówkę z dzieckiem na ręku, po miesiącu posiadania peg perego Atlantico poszłam do sklepu i zademonstrowałam panu jak się składa spacerówkę z 5 miesięcznym dzieckiem na ręku :-).

reklama
szerokość spacerówki jest dość ważna, bo jak za wąska to potem śpiworek na zimę nie wejdzie do środka

Ja mam peg perego Atlantico, teraz już nie robią tego modelu, ale to jest świetna spacerówka, chyba najszersza i najlżejsza jaką można było dostać te kilka lat temu.
Kupiliśmy ją jak mały miał 4 miesiące, bo wrzeszczał w gondoli i miałam problem z wychodzeniem na spacery, a tę spacerówkę od razu polubił, ciekawski z niego chłopak. Ja wtedy przede wszystkim szukałam spacerówki, która najbardziej na płask się rozkłada, jest lekka i łatwo się składa i ten model był najlepszy. Miałam szczęście, że mogłam poszaleć cenowo.
Dziś synek ma 3 lata i 104cm wzrostu i nadal super mieści się w spacerówce i jest mu w niej wygodnie, sporo miejsca jeszcze ma, codziennie wożę go 2,5 km do przedszkola w niej.
Jedyne co to ocieplacz na nogi pod koniec tej zimy zrobił się za krótki.

A pan w sklepie mi powiedział, że nie ma możliwości, żeby złożyć jakąkolwiek spacerówkę z dzieckiem na ręku, po miesiącu posiadania peg perego Atlantico poszłam do sklepu i zademonstrowałam panu jak się składa spacerówkę z 5 miesięcznym dzieckiem na ręku :-).

Super Jagoda ze tak trafnie dobralas wozek ja jestem na etapie szukania ale na razie nic na 100% nie mam ustalonego jutro jade do wiekszego miastai moze tam cos znajde bo mam kilka modeli ktore podobaja mi sie ale musze zerknac jeszcze czy beda wygodne i praktyczne:tak:

najlepiej obejrzeć wózek na żywo

mi np. w necie bardzo podobały się ówczesne graco
ale jak zobaczyłam je na żywo od razu przestały mi się podobać.

ale teraz są zupełnie inne spacerówki do wyboru,

nasza jest dość klasyczna, jedyne czego mi brakowało jak Krystian był mały to przekładanej rączki
bo jak wiał wiatr to musiałam do tyłu prowadzić spacerówkę.

Ja polecam
Ocean Wonders Mobile
G9157_b_1.jpg

Same zalety,żadnych wad :tak:
Teraz już karuzela nie jest podpięta do łóżeczka,tylko stoi obok na komodzie.Bo ma taki patent,że można ją postawić jak lampkę nocną.
Śliczne melodyjki,śliczny projektor na sufit.
Mój starszak miał i młody też ma,przyznam dlatego,że sama się zachwycam melodiami i usypiają mnie :laugh2:
Aha zabawka jest na pilota tak więc mięsni na palcach sobie nie wyrabiam tak jak w nakręcanych ;)

jak zdecydujemy się na rodzeństwo dla synka to coś takiego będzie pierwszym z zakupów, przy Krystianie miałam Canpola nakręcaną, która wygrywała panie Janie :baffled:, tragedia, ale miała miękkie misie, które K. kochał, więc jej nie nakręcaliśmy :rofl2:, dobrze, że szybko udało mi się ją sprzedać :-p

Moja zanjoma ma kojec i jest bardzo z niego zadowolona:tak:maly przemieszcza sie juz sam i jak musi cos zrobic czy chocby isc do kibelka daje tam malego i zabawki i ma pewnosc ze jest wszystko w porzadku.
Wiec mi sie osobiscie tez podoba ja kupilam kojec-luzeczko turystyczne ktore tez tak mozna wykorzystywac ale mysle ze jest ciut mniejsze od takeigo standardowego kojca a moze nie:dry:

Sorki za byki w moich poscie zreszta pewnie jak przeczytlabym wczesniejsze to znalazloby sie troche 'lozeczko"nie wiem skad to sie bierze przeciez wiem jak sie pisze:dry:

Moja zanjoma ma kojec i jest bardzo z niego zadowolona:tak:maly przemieszcza sie juz sam i jak musi cos zrobic czy chocby isc do kibelka daje tam malego i zabawki i ma pewnosc ze jest wszystko w porzadku.
Wiec mi sie osobiscie tez podoba ja kupilam kojec-luzeczko turystyczne ktore tez tak mozna wykorzystywac ale mysle ze jest ciut mniejsze od takeigo standardowego kojca a moze nie:dry:

my mieliśmy(mamy) łóżeczko turystyczne,
mój nie chciał w nim siedzieć, właściwie tylko kilka razy wykorzystałam go jako kojec jak mały był chory i nie chciałam żeby na podłodze się bawił, oczywiście jak musiałam wyjść z pokoju to go na 5 minut włożyłam do niego,

najbardziej przydało nam się ono do spania, bo jak synek miał 11 miesięcy to przestał chcieć spać w tym drewnianym łóżeczku ze szczebelkami i wtedy podmieniliśmy mu na łóżeczko turystyczne, tylko materac przełożyliśmy z tego drewnianego i mały spał w tym łóżeczku prawie do 3 urodzin.
Plus z turystycznym taki, że wszędzie ze sobą można zabrać.
Stwierdziłam, że przy drugim to od razu rezygnuję z drewnianego.
Ten drewniany kojec z linku jest sporo większy niż tradycyjne łóżeczko turystyczne 120x60, ale my nie mieliśmy miejsca w mieszkaniu na taki wielgachny kojec.

reklama
Witam!
Ja jednak szarpnę się na tą karuzelkę fishera.Jak małemu się nie spodoba to chociaż ja będę miała radochę.A niedługo Dzień dziecka!:-D.Teraz tylko nie wiem którą wybrać bo cholercia wszystkie są takie śliczne.
Dzięki Wam Wszystkim za opinie i podpowiedz.
Miłego dzionka!

Do góry